Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři si v přípravném derby vyšlápli na Olomouc, rozhodl obrat ve třetí třetině

Junioři si v přípravném derby vyšlápli na Olomouc, rozhodl obrat ve třetí třetině
O l o m o u c – Třetí test před startem juniorské extraligy absolovali Zubři na olomouckém ledě. Derby načal lépe soupeř, jenže jeho útočné snažení ztroskotávalo na výborně chytajícím brankáři Vojtkovi. Od druhé třetiny se zápas přiostřil, Přerované však z několika přesilovek nedokázali skórovat. Zkraje třetí části šla sice do vedení Olomouc, ale jen na 33 vteřin. K obratu zavelel vyrovnávací trefou Ondřej Kolařík, poté přesně zacílil Marian Koblížek a konečnou podobu výsledku na 1:3 dal Daniel Šindler.
přát., pátek 4.8.2023
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
1:3
(0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 41. Ruda (Panáček, Ungr) – 42. Kolařík, 48. Koblížek (Lysoněk, Mašek), 53. Šindler (Dobša, Mráček). Rozhodčí: Přecechtěl – Bezděk, Lainka. Vyloučení: 8:8, navíc Ruda (Olomouc) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Valenta – Panáček, Němec, Compel, Vrána, Bohatý, Ungr, Garkusha – Šulgan, Drábek, Pastrnek, Slováček, Izák, Jeřábek, Havel, Keresztes, Ruda, Röss, Neoral, Pigl
Vojtek – Koblížek, Pekr, Nášel, Škňouřil, Harásek, Janek, Polame, Mráček – Kuchta, Švejda, Hlávka, Lysoněk, Halík, Buršík, Kolařík, Mašek, Hanák, Svoboda, Šťastný, Hyža, Martiňák, Netopil, Dobša, Šindler

Komentář k zápasu

Hned zkraje utkání měli domácí obrovskou příležitost. Po zmatcích u přerovské branky se kotouč odrazil na zadní tyč, kde číhal Šulgan, jenže své zakončení bekhendem poslal nad břevno. Další příležitost si vypracoval sám Ruda, který dvěma rychlými kroky přebruslil obránce podél mantinelu a po drzé kličce do slotu vypálil na vyrážečku brankáře Vojtka.

Přerovský strážce svatyně předvedl neskutečný zákrok při vlastním oslabení, kdy se puk odrazil od jeho ruky přesně na hůl Izáka, jenže dorážku olomouckého hráče do odkryté klece zastavil na brankové čáře hokejkou. Dobývání pokračovalo i nadále. Po nahození Bohatého vznikl u Vojtka obrovský zmatek, kterého svižně využil Pastrnek a ranou z otočky orazítkoval levou tyč. Největší šanci Přerova měl na holi unikající Halík, ale těsně před zakončením mu přizvedl hokejku dobruslující Bohatý.

Druhou část poznamenala častá vyloučení. Po vysoké holi Pastrnka zůstal u mantinelu ležet Hanák a rozhodčí udělil domácímu hráči čtyřminutový trest. Přerovští neúprosně ostřelovali domácí svatyni, často zkoušeli i přihrávku na teč mezi kruhy, ale většina jejich pokusů končila mimo. Svou šanci měla i Mora, když Ruda přesně vystihl pas obránců na modré čáře a sám vyrazil vpřed, jenže mu nakonec chyběla rychlost.

Zubři zahrozili i v další početní převaze, kdy před brankou stojící Kolařík skvěle tečoval nahození do betonu Valenty. Na druhé straně se do samostatného úniku probojoval Izák, Vojtek však jeho bekhendovou kličku přečetl.

Na startu třetí periody domácí využili zbytek dvojnásobné přesilovky. Ungr posunul po modré čáře kotouč na Panáčka, který z první vypálil a šikovná teč Stanislava Rudy skončila až pod břevnem. Do necelé minuty ale bylo vyrovnáno. Ve vlastním oslabení se zjevil před Valentou Ondřej Kolařík, na jehož kličku mezi betony byl domácí gólman krátký.

Koncovku nejvíce ovlivnil pětiminutový trest pro Rudu za faul mimo hru, ve kterém Přerov dvakrát udeřil. Nejprve vymetl Marian Koblížek z mezikruží přesně levou šibenici, a pak se po povedené žabičce do slotu nadvakrát prosadil Daniel Šindler. Po otočce slaví vítězství 3:1 Zubři.

Ohlasy trenérů

Martin Ekrt (HC Olomouc): Problémem byla disciplína v zápase. Pak jsme se museli přizpůsobit hře jejich, a když hrajete ve čtyřech nebo ve třech, chybí ve hře kontinuita jako při hře pět na pět. Pak i výkon byl, až na gólmana, špatný. Bez disciplíny se hrát nedá.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Bylo to samozřejmě přípravné utkání, kdy dostává příležitost širší kádr hráčů jak na první straně, tak i na straně druhé. První třetinu jsme měli trošku slabší, soupeř měl více šancí. Od druhé třetiny se to malinko překlopilo, díky přesilovým hrám jsme měli více šancí my a ve třetí třetině se nám povedlo zápas zlomit.