Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka před nadstavbou svedla přestřelku se Zlínem, na Berany však nevyzrála

Juniorka před nadstavbou svedla přestřelku se Zlínem, na Berany však nevyzrála
Z l í n – Základní část DHL extraligy juniorů doběhla do cíle, o poslední bodový příspěvek se Přerované vydali bojovat na led Zlína. Po první třetině byli Zubři ve vedení, pak se ovšem zápas změnil ve velkou přestřelku. Hanáci neustále dotahovali náskok Beranů, podařilo se jim ale vyrovnat pouze jednou na 3:3. V dramatickém a gólově bohatém závěru Zlín zpečetil výsledek na 7:5. Druhá část soutěže začne v pátek 8. prosince.
28.kolo, sobota 2.12.2023
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
7:5
(0:1, 3:1, 4:3)
Branky a nahrávky: 24. J. Heš (L. Heš, Nekvapil), 32. J. Heš (L. Heš, Špaňhel), 34. Nekvapil (L. Heš, Vaculík), 50. Čechmánek (Tomek, Pilát), 54. Čechmánek (Holba, Zavřel), 55. Holba (Vaculík, L. Heš), 60. Pilát (Čechmánek, Špaňhel) – 6. Halík (Tomiga, Kolařík), 39. Tomiga (Hanák, Billa), 45. Billa (Hradil, Tomiga), 55. Buršík (Hradil), 56. Ozollapa (Janek, Hanák). Rozhodčí: Kapitanov, Vaněk – Bartoň, Vašíček. Vyloučení: 7:9, navíc J. Heš (Zlín) 5 minut + do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5.
Uherek – Špaňhel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Burian, Zavřel – Urban, Klimek, Pilát, Tomek, Pešák, Nekvapil, Pražan, J. Heš, Holba, Vaculík, Čechmánek, L. Heš
Žurek – Tomiga, Billa, Holík, Škňouřil, Pekr, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Hanák, Ozollapa, Kolařík – Kuchta, Halík, Švejda – Hyža, Nášel, Šťastný

Komentář k zápasu

Závěrečný zápas skupiny nezačal v úplném klidu, protože hned po půlminutě hry se na trestnou lavici poroučel Holba, jeho vyloučení ale hosté nepotrestali. Do vedení se ale stejně dostali, protože v šesté minutě úspěšně dorážel Matěj Halík, který se z mezikruží bez problémů trefil do odkryté klece.

Ševci odpověděli po přestávce z přesilovky. Prosadili se po vyraženém zakončení, kterým se prezentoval Lukáš Heš. Puk si pak našel Jakub Heš, který z velké blízkosti rozvlnil síť. O osm minut později žlutomodří už vedli, tentokrát Lukáš Heš vysunul bratra Jakuba Heše do samostatného úniku, který mladší ze sourozenců zkušeně proměnil střelou k pravé tyči. O další využitou přesilovku domácích se následně postaral Michal Nekvapil, jehož pokus z velkého úhlu se došoural za brankovou čáru skrz betony Žurka.

Pro druhé dějství to ale ještě rozhodně nebylo vše. Ve 38. minutě totiž velmi tvrdě fauloval střelec dvou gólů Jakub Heš, za svůj počin dostal pětiminutový trest a navíc musel jít předčasně do sprch. Toho Zubři do přestávky využili a snížili na rozdíl jediného gólu. Úspěšný byl tentokrát Adam Tomiga, který se od modré čáry trefil přímo do pravé šibenice Uherkovy branky.

Berani na začátku poslední třetiny ustáli zbytek dlouhého oslabení, ale vzápětí se nechali znovu vyloučit, za což už tvrdě pykali. Třetím úspěšným přerovským střelcem se stal Jan Billa, jenž dokonale využil volného prostoru před bránou a bleskovou dorážkou nedal zlínskému brankáři šanci k zákroku. Zlínští junioři se ale s vyrovnaným stavem nehodlali smířit a hned začali na soupeře pořádně tlačit, což přineslo kýžený výsledek. Opětovné vedení zajistil žlutomodrým Jakub Čechmánek, který číhal těsně před brankovištěm a po přihrávce zakončil mimo dosah Žurka.

Zanedlouho se Jakub Čechmánek prosadil znovu. Opět operoval v prostoru před bránou, tentokrát se ale trefil za pomoci pohotové dorážky. Sedm minut před koncem to tedy pro Berany vypadalo zase slibně, Přerov se ale nehodlal vzdát a na zlínský gól okamžitě odpověděl. Po vyhraném buly se David Buršík vrhl do střely, kterou Uherek moc dobře neviděl, kvůli čemuž mu kotouč propadl až do sítě.

Přestřelka však nezastavovala a o chvíli později mohli znovu slavit domácí. Dalším úspěšným střelcem se stal Martin Holba, který se nacházel ve správný čas na správném místě a po zásahu Žurka skóroval do prázdné klece. Čtvrtý a poslední gól během čtyř minut zaznamenal přerovský Rauls Ozollapa, jenž také skóroval z dorážky potom, co si jej obránci nedokázali pohlídat. Bylo to tedy o jednu branku a Zubrům stále zbývalo dostatek času.

Přerov se však takřka sám připravil o možnost k vyrovnání, jelikož v závěru třetí třetiny rovnou třikrát fauloval. Bez brankáře zvládl hrát pouhých dvacet vteřin, pět sekund před koncem navíc inkasoval posedmé. Produktivitu z posledních zápasů potvrdil také Tomáš Pilát, který procpal kotouč do sítě střelou k bližší tyči a upravil na konečných 7:5.