Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Třetí těsná porážka juniorky v řadě: Přerovští tentokrát o gól podlehli Pardubicím

Třetí těsná porážka juniorky v řadě: Přerovští tentokrát o gól podlehli Pardubicím
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 27. kole DHL extraligy juniorů prohráli doma s Pardubicemi 3:4. Zubři rychle využili přesilovku zásluhou Davida Buršíka, po gólech Raulse Ozollapy ve druhé třetině a Tobiáše Kuchty ve třetím dějstvím pak dvakrát dokázali vyrovnat. V závěru normální hrací doby však doplatili na pravidlo „nedáš – dostaneš“ a proti Dynamu vyšli bodově naprázdno.
27.kolo, středa 29.11.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Buršík (Hlávka, Ozollapa), 29. Ozollapa (Buršík, Tomiga), 53. Kuchta (Janek, Hanák) – 20. Pilař (Jaša, Helikar), 22. Paleček (Tomas, Kaštánek), 46. Chabada (Švec, Tomas), 58. Paleček (Helikar, Jaša). Rozhodčí: Cabák, Hranoš – Bezděk, Hlavatý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Ryšavý – Tomiga, Billa, Holík, Škňouřil, Janek, Pekr – Hlávka, Ozollapa, Buršík – Hanák, Halík, Kuchta – Kolařík, Švejda, Hyža – Dobša, Nášel, Martiňák – Šťastný
Tuláček – Švec, Chabada, Koudelka, Kubánek, Rájek, Kaštánek – Kalužík, Fiala, Pilař, Jevtěchov, Tomas, Jaša, Helikar, Pavlata, Paleček, Bartoň, Gromadzki, Hebek

Komentář k zápasu

Pardubice měly v první třetině podstatně více ze hry, dlouho ale prohrávaly. Přerov v úvodu zápasu bleskově využil přesilovku: Hlávka našel Davida Buršíka, který z vrchní části pravého kruhu zamířil do vzdálenějšího dolního rohu hostující branky. Dynamo se dočkalo vyrovnání až deset sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky, kotouč do volné části branky zblízka poslal Vít Pilař.

Zkraje druhého dějství Východočeši skóre otočili. Při hře ve čtyřech na obou stranách prostřelil Ryšavého Adam Paleček. Vyrovnat pak mohl Švejda, Tuláčka ale z mezikruží nepřekonal. Zanedlouho se však před bránu z pravé strany protáhl Rauls Ozollapa a zakončil mimo dosah betonu pardubického gólmana.

Těsně vedle domácí brány následně tečovali puk Kalužík a Fiala. Na druhé straně se ve velké šanci objevil Kuchta, ale prázdnou bránu bezprostředně po přesilovce minul. Hosté se vrátili do vedení ve 46. minutě, zpoza levého kruhu se v početní převaze prosadil Ondřej Chabada. Přerov odpověděl v čase 52:20, Jankovu střelu dorazil za Tuláčka Tobiáš Kuchta.

V závěru utkání neproměnil slibnou možnost Buršík a z protiútoku rozhodly Pardubice. Adam Paleček opřel svůj pokus o horní tyč a zaznamenal druhý gól v zápase. Zubrům už k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme nebyli úplně spokojení s defenzívní hrou. Od druhé třetiny už to byl z naší strany lepší výkon. Ve třetí části se nám podařilo srovnat, bohužel jsme pak neproměnili velkou šanci a z protiútoku jsme dostali gól na 3:4.