Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka znovu těsně prohrála, v Třinci dostala rozhodující gól ve vlastní přesilovce

Juniorka znovu těsně prohrála, v Třinci dostala rozhodující gól ve vlastní přesilovce
T ř i n e c – Hokejisté Přerova v předposledním venkovním utkání základní části DHL Extraligy juniorů nebodovali. Ve 26. kole prohráli na půdě Třince těsně 1:2. Zubři museli stejně jako ve čtvrtek proti Kometě Brno dotahovat, opět se jim ale podařilo vyrovnat, když se deset minut před koncem trefil Matěj Halík. V závěru základní hrací doby dostali Hanáci výhodu pětiminutové přesilovky, pří ní však místo vedoucí branky inkasovali a znovu už odpovědět nedokázali.
26.kolo, sobota 25.11.2023
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Sikora (Kozlík, Šilar), 57. Holinka – 49. Halík (Hanák, Kuchta). Rozhodčí: Hradil, Gebauer – Blažek, Gančarčík. Vyloučení: 1:4, navíc Buják (Třinec) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0 Diváci: 28. Střely na branku: 43:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Král – Horváth, Buják, Ošmera, Kurbaka, Andrle, Volas – Mikula, Kozlík, Šilar, Blaha, Sikora, Lysak, Spěváček, Holinka, Gerych
Vojtek – Janek, Billa, Pekr, Holík, Bárta, Polame, Škňouřil – Kuchta, Hlávka, Buršík, Hyža, Ozollapa, Šťastný, Hanák, Nášel, Martiňák, Kolařík, Dobša, Halík

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do zápasu aktivněji. Jejich střelecký účet se otevřel již ve čtvrté minutě díky Petru Sikorovi, který po nádherné přihrávce ze strany Kozlíka a Šilara přechytračil Vojtka a poslal svůj tým do vedení. Poté zadělal Královi na problémy Hlávka, když mohl zakončit z brejku, ale při třineckém strážci stálo štěstí a k vyrovnání nedošlo.

Ve druhé třetině se hosté zlepšili v obraně a Oceláře k velkým šancím nepouštěli. Na straně Zubrů se mohl trefit Halík, který nabral ve středním pásmu správnou rychlost, ale v zakončení mu to nevyšlo a puk skončil pod rukavicemi Jakuba Krále. Na druhé straně naopak mohl navýšit vedení Třince z mezikruží Kozlík, který po křižné přihrávce mohl zakončit, ale Vojtek jeho šanci zlikvidoval.

Ve stejném módu se vyvíjela i poslední třetina a vypadalo to, že Oceláři udrží své vedení. Ale vše se změnilo ve 49. minutě, když se z mezikruží prosadil Matěj Halík a vyrovnal. Přerov mohl posléze zápas rozhodnout v přesilové hře, ale to se mu nepovedlo. Naopak na druhé straně ve vlastním oslabení po vyhraném buly překonal Vojtka Miroslav Holinka. Zubři se snažili vyrovnat a kvůli tomu v posledních vteřinách i odvolali brankáře, výsledek však už nezměnili.