Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka proti Vítkovicím sahala po vyrovnání, nakonec s nimi poprvé prohrála

Juniorka proti Vítkovicím sahala po vyrovnání, nakonec s nimi poprvé prohrála
P ř e r o v – Hokejisté Přerova podlehli v 17. kole DHL extraligy juniorů Vítkovicím na domácím ledě 1:3 a třetí výhru proti ostravskému soupeři v probíhajícím ročníku nepřidali. Zubři vedli po rychlé trefě Radima Hradila, hosté však ještě v první třetině skóre otočili. Po Chaloupkově vyrovnání vstřelil rozdílový a nakonec také vítězný gól při vlastním oslabení Štiak. Hanáci se v závěru snažili těsné manko dotáhnout, navzdory velkému úsilí se jim to ale nepovedlo. Výhru Vítkovic naopak do prázdné brány pojistil Slusarczyk.
17.kolo, čtvrtek 19.10.2023
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
1:3
(1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Hradil (Kuchta, Ozollapa) – 14. Chaloupka (Vehovský, Chlán), 17. Štiak (Slusarczyk, Puchala), 60. Slusarczyk (Chaloupka, Bialy). Rozhodčí: Blaha, Maťašovský – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Střely na branku: 46:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Vojtek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Hlávka, J. Hanák, Kolařík – Holík, Halík, Buršík – Šindler, Mašek, Nášel
Smolka – Puchala, Kalandra, Bialy, Chaloupak, Glos, Man – Štiak, Tobola, Milata, Zapletal, Vehovský, Muroň, Slusarczyk, Žídek, Přibyl, Saxa, M. Hanák, Chlán

Komentář k zápasu

V úvodu si pas za vítkovickou obranu zpracoval Buršík, Smolku ale neprostřelil. Zanedlouho už Zubři udeřili. Radim Hradil projel z levé strany před branku a zamířil přesně pod horní tyč. Zvýšit přerovský náskok mohl z přečíslení Mašek, Smolka jej ale vychytal a hosté následně srovnali.

Odraženého puku se po střele Vehovského zmocnil Marek Chaloupka a poslal ho za Vojtka. Domácí brankář sice mezitím přesunem k tyči posunul branku, rozhodčí ale gól vítkovického obránce po krátké poradě uznali. Po čtvrthodině hry usedl na trestnou lavici hostující Zapletal, Přerov však stejně jako den předtím A-tým proti Třebíči ve vlastní přesilovce inkasoval.

Mezi obránci Hanáků se po nástřelu od Slusarczyka protáhl Matěj Štiak a kotouč poslal k levé tyči, mimo dosah Vojtkova betonu. Ve druhém dějství zblízka neuspěl Kuchta, Vojtek se zase výborně přesunul proti Žídkovi a Tobolovi. Vyrovnání měl na hokejce těsně před přestávkou Buršík, v oslabení však po přihrávce Hradila minul volnou část vítkovické branky.

Zubři si na konci základní hrací doby vytvořili tlak v útočném pásmu. Po nepřehledné situaci v brankovišti se puk ocitl pod jedním z hostujících hráčů. Přerované už zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí ale pouze vykázal hru do středního pásma. Při domácím risku bez brankáře pak Smolkovi pomohla pravá tyč, kterou trefil jeden z přerovských obránců.

V čase 59:36 nicméně Zubři o útočné pásmo přišli a Jakub Slusarczyk střelou zdálky do dolní části prázdné branky definitivně rozhodl o vítězství hostů.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Bylo to dramatické utkání od začátku až do konce. Rozhodovaly maličkosti. Výkonnostně ale jdeme nahoru, je škoda, že se nám v závěru nepovedlo vyrovnat. Každopádně jdeme dál.