Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka se proti Kometě neprosadila. Na domácí půdě inkasovala šest branek

Juniorka se proti Kometě neprosadila. Na domácí půdě inkasovala šest branek
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v jedenáctém kole DHL extraligy juniorů podlehli Kometě Brno 0:6. Zubři v domácím prostředí drželi po první třetině bezbrankový stav, ve druhé části ale čtyřikrát inkasovali. Jihomoravané svůj už tak pohodlný náskok pak ještě dvakrát zvýraznili. Hanáci s nimi prohráli i ve druhém zápase v této sezoně. Brankář Petr Žurek, který v Přerově působil do minulého ročníku, se proti bývalým spoluhráčům blýskl čistým kontem.
11.kolo, čtvrtek 28.9.2023
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
0:6
(0:0, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Nesvadba (Habermann, Halačka), 26. Otava (Denis Bárta), 37. Otava (Svoboda, Boltvan), 39. Rakus, 46. Otava (Boltvan, Svoboda), 53. Chludil (Ekrt). Rozhodčí: Rapák, Šico – Bartoň, Hanzlík. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 185. Střely na branku: 24:45. Průběh utkání: 0:6.
Ryšavý – Tomiga, Dan Bárta, Holík, Billa, Janek, Škňouřil, Polame – Hradil, Halík, Kuchta – Buršík, Hanák, Hlávka – Hyža, Švejda, Lysoněk – Šindler, Mašek, Nášel
Žurek – Zubíček, Ulbricht, Bůžek, Kuswito, Svoboda, Jurný, Pospíšil – Mots, Habermann, Chludil, Otava, Ekrt, Denis Bárta, Rakus, Veselský, Boltvan, Nesvadba, Halačka, Moravec

Komentář k zápasu

V úvodu dvakrát zahrozili Zubři, Halíka i Buršíka vychytal jejich bývalý spoluhráč Žurek. Kometa si postupně vytvořila herní převahu, Ryšavého v brance Přerova ale v první třetině překonat nedokázala. Ve velké šanci neuspěl Chludil a později ani dorážející Denis Bárta. Na druhé straně zase netrefil odkrytou branku Hanák.

Zkraje druhého dějství si mezi kruhy najel Švejda, mezeru mezi Žurkovými betony však nenašel. Skóre se poprvé změnilo v čase 22:02. Pokus Jáchyma Nesvadby z levé strany zřejmě ještě tečoval jeden z domácích hráčů a puk zapadl za vzdálenější tyč Ryšavého branky. Druhý gól Brna přidal ve 25. minutě jeho kapitán Roman Otava, jenž se prosadil zpoza pravého kruhu.

Přerov nebyl bezzubý, zato nulový v koncovce. Snížit se nepodařilo Nášelovi, Lysoňkovi nebo při vlastním oslabení Kuchtovi s Halíkem. Při vyloučení Šindlera nebyli hosté daleko od třetí branky, Ryšavému puk propadl na tyč. Další přesilovku už Kometa využila. Svobodovo nahození usměrnil do sítě Roman Otava.

V závěru druhé třetiny hráli přesilovku i Zubři. Právě během ní ale domácím obráncům ujel Robin Rakus a zakončil do horního rohu nad Ryšavého lapačku. Pět minut po začátku třetí části pak zkompletoval hattrick z dorážky v početní výhodě Roman Otava. Následně zblízka nedorazil puk za Žurka Halík a v 53. minutě se o šestý gól Brna postaral po Ekrtově nabídce zpoza branky Danny Chludil.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): V tomto zápase jsme si nezasloužili vyhrát. První třetinu jsme drželi stav 0:0, ale ve druhé třetině jsme inkasovali čtyři branky. Ve třetí části jsme pak na to už nedokázali zareagovat.

David Pazourek (HC Kometa Brno): Zápas podle výsledku vypadá jednoznačně. Přerov ale hrál dobrý hokej, byl nebezpečný. My jsme si potom pomohli přesilovkami, ale jeli jsme sem s respektem, protože domácí teď měli dobré výsledky. Jsme rádi, že jsme podali týmový výkon, který nás dovedl k bodům.