Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v dohrávce s Kometou na body nedosáhli, soupeř rozhodl přesilovkami

Junioři v dohrávce s Kometou na body nedosáhli, soupeř rozhodl přesilovkami
B r n o – Juniorská extraliga má už za sebou osm kol, Zubři úterní dohrávkou na ledě brněnské Komety zkompletovali to čtvrté, které bylo původně na programu v sobotu 2. září. Ve Winning Group Areně se Zubrům nepovedlo zachytit začátek duelu, soupeř totiž rychle dvakrát skóroval. Z hole Radima Hradila sice poté vzešlo snížení, jenže v polovině zápasu šla Kometa dvěma využitými přesilovkami do trháku. Přerované měli ve třetí části k dispozici tři přesilovky, využili ale pouze jednu zásluhou Adama Tomigy. Konečné skóre 5:2 Kometa určila v závěru trefou do prázdné zubří klece.
4.kolo, úterý 19.9.2023
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
5:2
(2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Nesvadba (Horváth), 8. Veselský (Zembol), 32. Horváth (Denis Bárta), 36. Zembol (Chludil, Ekrt), 59. Moravec (Horváth, Denis Bárta) – 17. Hradil (Hlávka, Dan Bárta), 49. Tomiga (Buršík, Billa). Rozhodčí: Blaha, Vaněk – Kleprlík, Smetková. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Kavan – Ulrbricht, Pospíšil, Jurný, Svoboda, Kuswito, Bůžek – Zembol, Ekrt, Chludil – Rakus, Otava, Boltvan – Denis Bárta, Habermann, Veselský – Nesvadba, Moravec, Horváth
Vojtek – Holík, Dan Bárta, Billa, Tomiga, Škňouřil, Pekr, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Buršík, Halík, Hanák – Hyža, Mašek, Švejda – Martiňák, Nášel, Šťastný

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči, když se již ve třetí minutě mohl prosadit Kevin Horváth, jeho nebezpečnou střelu však zastavila levá tyč. Kometa udávala tempo hry i nadále a byla za to náležitě odměněna, když v šesté minutě našel po krásné otočce naslepo Horváth Jáchyma Nesvadbu, který již neměl problém uklidit puk do odkryté brány gólmana Vojtka. Kometa pokračovala v útočném snažení, což vyústilo v přesilovou hru, když Jakub Zembol vybojoval puk a našel Adama Veselského, který skóroval svojí nejnebezpečnější zbraní, svižnou střelou zápěstím. 

Další gól již v první třetině však přerovský gólman Vojtek za svá záda nepustil, naopak přišlo snížení stavu, když při přečíslení tři proti dvěma vystřelil Radim Hradil mimo dosah brněnského gólmana Jana Kavana. Do konce třetiny navíc mohl být stav vyrovnaný, proti byl však několika skvělými zákroky chytající Jan Kavan.

Ve druhé třetině dostal Přerov možnost srovnat výsledek při čtyřminutové přesilovce po faulu Denise Bárty vysokou holí, tuto šanci však Přerov nevyužil i přes několik nebezpečných střel. Ihned po návratu do plného počtu mohla Kometa své vedení zvýšit, proti pokusům Svobody a Rakuse však zasáhl výborně Vojtek. Stupňující tlak nakonec přinesl své ovoce, když se opět Kometa prosadila při přesilovce. Nejprve to dobře zkoušel Bůžek s Habermannem, jeho střelu však Vojtek pokryl a následovalo buly, které se Kometě podařilo vyhrát a vsítit branku. K puku se dostal Bárta, který krásnou přihrávkou našel Kevina Horvátha, jenž puk s lehkou dávkou štěstí uklidil za záda přerovského gólmana. Další přesilová hra Komety znamenala další zvýšení skóre, střela Ulbrichta za Vojtka neprošla, k jeho smůle se však puk odrazil k Jakubovi Zembolovi, který se střelou o tyč prosadil a navýšil tak brněnské vedení na 4:1, což bylo i konečné skóre po druhé třetině.

Ve třetí třetině pak Přerov nastartoval svůj motor k poslednímu vzepětí, naději pak začali křísit nebezpečné střely na Jana Kavana, jedna z nich se však při přesilovce po faulu loktem Horvátha dostala až za jeho záda. Hosté se usadili v útočném pásmu a typickou křižnou přihrávkou našel Buršík Adama Tomigu. To však bylo z přerovského odporu vše a Jan Kavan již další puk ze sítě nelovil. Obraz hry se pak začal vyvíjet opět lépe pro Kometu, 5 minut před koncem mohl o definitivním výhře rozhodnout Adam Boltvan, jeho brejk však skončil pouze na betonu gólmana Vojtka. Hosté, kteří již neměli co ztratit, zkusili hru bez gólmana, ta však neměla dlouhého trvání. Hned za osm sekund trefil odkrytou bránu David Moravec, pro kterého to byla premiérová trefa v letošním ročníku DHL Extraligy juniorů. Ke konci hry pak Kometa již Přerov nepustila k ničemu a hru pohodově dotáhla do zdárného konce.