Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost v derby přišel o pohodlný náskok, s Olomoucí si však přesto dokázal poradit

Dorost v derby přišel o pohodlný náskok, s Olomoucí si však přesto dokázal poradit
P ř e r o v – Hokejisté Přerova sice neudrželi tříbrankové vedení, na Olomouc ale ve 26. kole Extraligy dorostu přesto vyzráli a zvítězili 3:2. Zubři se v hanáckém derby postupně radovali díky trefám Marka Mozra z přesilovky, Filipa Vlka při oslabení a Vratislava Švejcara ve 34. minutě. Vzápětí se však dvakrát během deseti sekund prosadil hostující Alexej Kubát a kohouti se dostali na dostřel. Přerov nicméně vyrovnání nedopustil a regionálního rivala porazil i ve třetím vzájemném zápase této sezony.
26.kolo, čtvrtek 14.12.2023
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
3:2
(2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Mozr (Frnka, Mátl), 20. Vlk (Miklas), 34. Švejcar (Vlk, Mozr) – 34. Kubát (Kimak), 35. Kubát (Kimak, Harásek). Rozhodčí: Vaněk – Hanzlík, Kaprál. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 125. Střely na branku: 40:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Šejba – Pala, Pohanka, Mozr, Cífka, Burda, Matyáš, Špičák, D. Navrátil – Koudela, Dobřecký, Vlk – Mátl, Švejcar, Frnka – Miklas, Ryšavý, Došlík
Žbánek – Přidal, Holéczy, V. Navrátil, Hubáček, Dušák, Černý, Holaň – Balog, Kimak, Harásek, Brym, Koryčanský, Bartok, Minář, Kubát, Rohozyn, T. Navrátil

Komentář k zápasu

V první třetině se hrálo v poměrně klidném tempu. Zubři dvakrát udeřili zásluhou speciálních formací. Ve čtvrté minutě využil přesilovku od modré čáry Marek Mozr a 44 sekund před přestávkou zvýšil přerovský náskok při vlastním oslabení Filip Vlk. Ten si najel na Miklasovu přihrávku do volného prostoru, položil si Žbánka a nasměroval kotouč do prázdné části branky.

V polovině zápasu přestřelil rozjetý Cífka, v čase 33:34 se však o třetí gól Zubrů postaral Vratislav Švejcar, který z pravé strany zamířil mimo dosah lapačky hostujícího brankáře. Olomouc záhy odpověděla, Alexej Kubát bekhendem zvedl puk nad Šejbovu lapačku. Stejný hráč se navíc za deset sekund trefil znovu, když projel až na levý kruh a vystřelil přesně do horní části domácí brány.

Kubát mohl při oslabení dokonce zkompletovat hattrick, Šejba jej ale tentokrát vychytal. Přerov se zase zkraje třetího dějství radoval po střele z pravé strany, ani jeden z rozhodčích však kotouč v síti neviděl a hlavní arbitr Vaněk branku neuznal. Zubři si těsné vedení celkem spolehlivě hlídali. Uklidnit domácí mohli Frnka nebo Ryšavý, nicméně oba ve velkých šancích branku minuli. Olomouci se pak nepodařilo vyrovnat ani při závěrečné hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Byl to vyrovnaný zápas. Možná jsme měli puk opticky více na hokejkách, ale soupeř byl dnes strašně dobrý. Hrál velice dobře dopředu, i v útočném pásmu. Sice jsme vedli 3:0, ale pak jsme během deseti vteřin dostali na 3:2, to je prostě nezodpovědnost. Nakonec se nám však vedení podařilo udržet. Co se týče hry, řekl bych, že se kluci oprostili od tlaku na postup do finálovky. Mezi pět nejlepších ve skupině jsme se dostali už před tímto zápasem, takže koncentrace kluků na každou herní situaci možná byla z naší strany o něco slabší. Právě koncentrace rozhodla o tom, že to od nás nebylo tak dominantní utkání, jak jsme si mysleli. Každopádně tři body jsou do tabulky důležité.

Radek Philipp (HC Olomouc): První třetinu jsme byli horším týmem. Nebruslili jsme, soupeř šel zaslouženě do vedení. Druhá část byla z naší strany daleko lepší, dokázali jsme se dostat na kontakt. Přerov asi trochu znervózněl a bylo to otevřené utkání. Poslední třetina byla vyrovnaná, moc šancí ke skórování jsme si ale nevytvořili, i když něco málo jsme tam měli. Každopádně pracujeme dál. Přerov je těžký soupeř, postoupil do finálovky a přeji mu hodně štěstí, aby se mu dařilo. Zároveň soupeři gratuluji ke třem bodům.