Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Důležité vítězství. Dorostenci si v souboji o páté místo poradili s brněnskou Kometou

Důležité vítězství. Dorostenci si v souboji o páté místo poradili s brněnskou Kometou
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 24. kole Extraligy dorostu porazili doma Brno 4:1 a v tabulce se vrátili na páté místo. Vystřídali na něm právě Kometu, která navíc odehrála o zápas více. Zubry nasměroval za výhrou ve druhé třetině Filip Vlk. Hanáci pak ubránili dvě minuty oslabení tři na pět a ve třetí části výrazněji odskočili zásluhou gólů Filipa Frnky a Vratislava Švejcara. Za hosty snižoval v závěru Filip Šebela, pojistku pro Přerov pak ještě do prázdné brány přidal znovu Frnka.
24.kolo, čtvrtek 7.12.2023
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
4:1
(0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 30. Vlk (Koudela, Dobřecký), 42. Frnka (Miklas, Švejcar), 47. Švejcar (Mozr, Frnka), 60. Frnka – 55. Šebela (Brabenec). Rozhodčí: Blaha – Kaprál, Přecechtěl. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Šejba – Pala, Burda, Pohanka, Mozr, Matyáš, Cífka – Ryšavý, Miklas, Švejcar, Kováč, Došlík, Dobřecký, Vlk, Frnka, L. Mátl, Koudela
Váňa – Bína, Vyhlídal, Veselý, Beroun, M. Mátl, Krämer – Brabenec, Kukleta, Štulo, Stibůrek, Kerbler, Šebela, Šulla, Daněk, Kubín, Prchal, Hartl

Komentář k zápasu

Brno mělo v první třetině více ze hry, Hartl ani Štulo ale Šejbu překonat nedokázali. Přerov zase nevyužil dvě přesilovky. S druhým dějstvím nicméně přidal a Váňa musel rázem likvidovat nebezpečnou střelu Dobřeckého po přihrávce Koudely. Vzápětí se sám před bránou ocitl na druhé straně Štulo, Šejba domácí podržel – stejně jako po jejich zaváhání u obranné modré čáry.

Skóre otevřel v čase 29:35 Filip Vlk. Člen prvního přerovského útoku projel z pravé strany před bránu a zamířil za ležícího Váňu. Kometa mohla vyrovnat při dvouminutové přesilovce pět na tři, proti obětavě bránícím Zubrům se však neprosadila.

Hanákům vyšel vstup do třetí části. Miklas našel Filipa Frnku, který zavěsil do pravého horního rohu hostující branky. Gólovou střelu Dobřeckého pak za Váňu zastavil brněnský obránce, ve 47. minutě už se ale Přerov radoval potřetí. Nahození Vratislava Švejcara se odrazilo od zad jednoho z Jihomoravanů a skončilo za brankovou čárou.

Kometě svitla naděje pět minut před koncem, přečíslení dvou na jednoho zakončil pod horní tyč Filip Šebela. Brno následně odvolalo brankáře, krátce před sirénou však ztratilo puk v obranném pásmu a Filip Frnka lehce zaznamenal druhý gól v zápase.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Na obou stranách byla vidět nervozita, ale řekl bych, že jsme byli trpělivější. Díky nasazení a vůli jít si za výhrou jsme se ve druhé třetině dostali do vedení a třicet procent nervozity z kluků spadlo. Do optimálního výkonu to mělo trochu dál, ale to přikládám důležitosti utkání. Klukům možná svazovala nohy, většina z nich takové zápasy hraje poprvé v kariéře. Na druhou stranu bojovali a herní plán dodržovali mnohem konzistentněji než Kometa. Díky tomu jsme eliminovali soupeřův tlak. Těžili jsme z brejků a z toho, že jsme nebyli líní na krok a při střelbě na bránu. Soupeři jsme odskočili a ze zápasu potom nebylo takové drama.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Byl to zápas o šest bodů a my jsme ho prostě nezvládli. Na druhou stranu, v první třetině jsme se drželi herního plánu, moc špatných věcí tam nebylo. Když ale nevyužijeme gólové šance, včetně přesilovky pět na tři, nemůžeme vyhrát. Zlomilo to celý zápas a snahu týmu dostat se do horních pater tabulky. Střelecká impotence nás srazila tam, kde jsme.