Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Celkem 35 střel, ale ani jeden gól. Dorostenci Hradec Králové potřetí v sezoně neporazili

Celkem 35 střel, ale ani jeden gól. Dorostenci Hradec Králové potřetí v sezoně neporazili
H r a d e c K r á l o v é – Hokejisté Přerova ve 21. kole Extraligy dorostu podlehli Hradci Králové na jeho ledě 0:3 a nepodařilo se jim navázat na předchozí dvě vítězství ve vzájemných zápasech. Zubrům nepomohla ani střelecká převaha 35:20. Východočeši zlomili bezbrankový stav na začátku druhé třetiny a v poslední dvacetiminutovce přidali další dva góly.
21.kolo, sobota 25.11.2023
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Páleník (Klíma, Vondruška), 44. Šedivý (Hendrych, Frolík), 58. Hendrych (Šichan, Janeček). Rozhodčí: Hort – Obr, Zahradníček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 20:35. Průběh utkání: 3:0.
Záruba – Pavlík, Forejtek, Vencl, Pánek, Janeček, Studnický – Šedivý, Šichan, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Koklar, Václavíček
Šejba – Pala, Burda, Navrátil, Pohanka, Špičák, Mozr, Cífka – Ryšavý, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Frnka, Kováč, Vlk

Komentář k zápasu

Už od začátku úvodní části se hrál velmi svižný hokej nahoru dolů, jenž vydržel po celý její průběh. Oba týmy však velmi zodpovědně bránily, a tak se na první výraznější šanci čekalo až do poloviny třetiny. V přesilovce Východočechů nebezpečně dorážel Šichan, avšak se mu nepodařilo dopravit puk na místo určení. Obě mužstva si rozhodně nic nedarovala a hrálo se hodně do těla, z čehož také pramenila druhá početní výhoda Lvů.

V ní dvakrát zahrozil Páleník, na Šejbu si však nepřišel. Už při rovnovážném počtu hráčů na ledě se na druhé straně předvedl také Záruba, jenž parádním semaforem překazil soupeři skórování z brejku dvou na jednoho. První dějství tak gól nenabídlo.

Svěřenci Jiřího Janouška mladšího měli povedený vstup do prostřední dvacetiminutovky. Už po minutě a půl totiž Klíma vybídl najíždějícího Ondřeje Páleníka, nejproduktivnější hráč Hradce zblízka zamířil přesně do horních pater svatyně a nedal soupeřovu brankáři šanci. Východočeši mohli svůj náskok navýšit v početní převaze, jenže v ní paradoxně nejvíce zahrozili hosté. Přečíslení dvou na jednoho v oslabení Zubrů zakončoval Koudela po pasu od kapitána Dobřeckého, Záruba se však skvěle roztáhl a betonem zamezil Moravanům ve skórování.

Akademikům zpod Bílé věže se vydařil také začátek posledního dějství, když přesilovku využil úspěšnou dorážkou Jaroslav Šedivý. Pro útočníka ročníku 2009 šlo o první zásah mezi dorostenci už ve třetím duelu. V dalším průběhu třetí třetiny se Zubři sice dostali k tlaku v pásmu soupeře, Mountfield však díky své obětavosti a skvělému výkonu Záruby v brance odolával. V závěru navíc přidal pojistku Patrik Hendrych, jenž z kruhu zkušeně využil pobídky od Šichana.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): Věděli jsme, že nás čeká výborný soupeř, se kterým jsme letos dvakrát prohráli. Byli jsme si vědomi toho, že jen maximální nasazení všech hráčů může vést k úspěchu. To kluci do puntíku splnili, i přes pasáže, kdy měl Přerov svoje šance, bylo mužstvo neuvěřitelně odhodlané, pracovalo každé střídání a došlo si za výhrou. Tří bodů proti kvalitnímu soupeři si nesmírně vážíme. Celý náš týmový výkon byl podpořený skvělým Márou Zárubou v brance.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Směrem dozadu jsme zápas odpracovali velmi dobře, směrem dopředu jsme ale fungovali až ve třetí třetině. Tam jsme měli trochu smůlu, že se nám kotouč neodrážel lépe, výsledek je ale zasloužený. Domácí chtěli víc, dali tři góly a my žádný. Budeme o body bojovat v dalších zápasech.