Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci proti Zlínu ztratili dvoubrankový náskok, doma přesto vybojovali výhru

Dorostenci proti Zlínu ztratili dvoubrankový náskok, doma přesto vybojovali výhru
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 20. kole Extraligy dorostu udolali na domácím ledě Zlín 3:2 a z dosavadních čtyř zápasů po reprezentační přestávce si připsali třetí vítězství. Zubři se po gólech Adama Dobřeckého a Vratislava Švejcara v první polovině utkání dostali do dvoubrankového vedení. Během 19 sekund třetí třetiny se ale prosadili zlínští Dominik Kos a Lukáš Plšek a Berani vyrovnali. O výhře Hanáků pak nicméně rozhodl v 53. minutě po individuálním průniku Petr Došlík.
20.kolo, čtvrtek 23.11.2023
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
3:2
(1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Dobřecký (Koudela, Pohanka), 30. Švejcar (Mozr, Mátl), 53. Došlík (Pala) – 50. Kos (Mikel), 50. Plšek (Nesrsta). Rozhodčí: Poláček – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Šejba – Pala, Burda, Mozr, Pohanka, Špičák, Navrátil, Cífka – Frnka, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Dobřecký, Vlk, Mátl, Miklas, Koudela
Šimšálek – Schmied, Mořkovský, M. Sedláček, Kubečka, Uřičář, Mikel, F. Sedláček – Venený, Pluskal, Doležal, Kos, Škrip, Dubrava, Pečner, Kočica, Nesrsta, Plšek

Komentář k zápasu

Zubři měli v první třetině více ze hry, skórovat ale dokázali pouze jednou. Na konci páté minuty zblízka dorazil kotouč do branky kapitán a nejproduktivnější hráč přerovského týmu Adam Dobřecký. Domácí pak nevyužili hned čtyři přesilovky. Dobřeckého i Vlka vychytal zlínský brankář Šimšálek.

Hosté od druhé části přidali, v čase 29:38 ale podruhé udeřil Přerov. Faul Michala Sedláčka potrestal dorážkou Mozrovy střely od modré čáry zblízka Vratislav Švejcar. Přesilovku pak využil také Zlín, hlavní rozhodčí Poláček ale gól neuznal kvůli hře vysokou holí. Minutu před přestávkou ujel přerovské obraně při vlastním oslabení kapitán Beranů Kos, Šejba jeho bekhendovou kličku zastavil betonem.

Zlín snížil deset minut před koncem základní hrací doby. Dominik Kos tentokrát zakončením z mezikruží do levého horního rohu domácí brány využil početní převahu. Za dalších devatenáct sekund se navíc do stejného místa trefil po buly v útočném pásmu Lukáš Plšek a Zubři o vedení přišli úplně.

V čase 52:08 ale Přerovu pomohl Petr Došlík. Ten nabral rychlost na pravé straně hřiště a poté zamířil do vzdálenějšího dolního rohu zlínské branky mimo dosah Šimšálkovy lapačky. Hosté se ještě pokoušeli o závěrečný nápor, vyrovnání však nedosáhli ani po odvolání brankáře během oslabení.

Ohlasy trenérů

Jiří Sklenář (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme dobře vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si nějaké šance, dali jsme gól na 1:0. Drželi jsme herního plánu, navíc jsme dostali tři přesilovky. Škoda, že jsme nezužitkovali další možnosti, ať už právě z přesilovek nebo z dobrého napadání. Mohli jsme soupeři odskočit o dvě nebo tři branky. Druhá třetina byla rozháraná. Vyloučení na obou stranách, neuznaný gól, hra byla hodně kouskovaná. Podařilo se nám ale vstřelit gól na 2:0, což bylo dobré. Do třetí třetiny jsme počítali s tím, že Zlín do nás půjde, což se potvrdilo. Bohužel jsme jim zbytečným útočným faulem nabídli kontaktní branku a nedůsledností po buly vyrovnání. Třetí část celkově z naší strany nebyla dobrá. Nedrželi jsme se plánu, ztráceli jsme kotouče, propadali jsme. Zaplaťpánbůh, že jsme pak dali gól na 3:2. Jsme spokojení s výsledkem a třemi body, s předvedenou hrou a přístupem některých hráčů spokojení naopak nejsme. Budeme pracovat na tom, aby se to do dalšího zápasu zlepšilo.

Lubomír Vosátko (Berani Zlín): První třetina byla špatná. V podstatě jsme v ní jenom nacvičovali oslabení, pořád jsme byli vyloučení a stálo nás to spoustu sil. Pak v sobě kluci našli sílu a zjistili, že to jde. Podařilo se nám vyrovnat na 2:2. Rozhodující gól jsme dostali po sérii chyb, které se v hokeji stávají. Soupeř předvedl hezkou umístěnou střelu a dal gól. Musíme se na to ještě podívat, ale v závěru jsme podle mě udělali možná hloupé fauly. To nás stálo šanci, abychom hráli v šesti a mohli ještě vyrovnat. Kluci ale bojovali, fauly hodnotím tak, že někdy pramenily i z přemíry snahy. I v této situaci ale musíte rozlišit, jestli je to útočný, nebo obranný faul, a že si ho někdy prostě nemůžete dovolit.