Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci na ledě Třince na body nedosáhli a počet výher se jim natáhnout nepodařilo

Dorostenci na ledě Třince na body nedosáhli a počet výher se jim natáhnout nepodařilo
T ř i n e c – Hokejisté Přerova v 19. kole Extraligy dorostu prohráli v Třinci 1:5. Zubři po dvou třetinách ztráceli tři góly, zkraje třetí dvacetiminutovky ale využil přesilovku Filip Frnka a do zápasu se mohli vrátit. Kapitán Dobřecký však trestné střílení neproměnil a místo závěrečného boje o vyrovnání přišly další dvě trefy Ocelářů. Přerovští tak po dvou vítězstvích nebodovali.
19.kolo, sobota 18.11.2023
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
5:1
(2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Spaskin (Blahuta, Marek), 18. Morcinek (Holub, Marek), 25. Hebar (Rybnikár), 52. Spaskin (Byrtus, Blahuta), 59. Hebar (Mrtka) – 41. Frnka (Švejcar). Rozhodčí: Kapitanov – Molin, Vojtášek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 44:15. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Čelko – Marek, Byrtus, Niemczyk, P. Trnka, Mrtka, Holub – Hladoník, Blahuta, Morcinek, Hrček, Hebar, Richter, Weiss, Řípa, Řehák, Spaskin, Rybnikár
Šejba – Pala, Mozr, Pohanka, Špičák, Holubář, Cífka – Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Dobřecký, Vlk, Mátl, Kováč, Koudela

Komentář k zápasu

Třinečtí mladící začali velmi dobře, od prvních minut byli na svém ledě jasným pánem. Svou převahu korunovali na začátku šesté minuty, kdy se po krásné individuální akci prosadil Myroslav Spaskin. Domácí nadále diktovali tempo hry, byla jen otázka času, kdy se jim podaří vstřelit druhý gól.

To se jim podařilo v polovině sedmnácté minuty, když na brankovišti doklepl kotouč za záda přerovského brankáře Filip Morcinek. Hosté se v úvodním dějství dostávali do šance velmi zřídka. A když už, nedokázali své akce dotáhnout.

Pokud hráli Oceláři v první třetině v převaze, v té druhé dominovali na plné čáře. Ve 25. minutě měli sice Přerovští ojedinělou šanci, avšak z protiútoku Třinečtí navýšili vedení. Na 3:0 zvyšoval Andrej Hebar. Pak měli domácí další hromadu příležitostí. Díky výbornému výkonu přerovského brankáře Šejby svítil ale po čtyřiceti minutách pro Přerov ještě hratelný stav.

Jenomže žádný zázrak se v sobotu odpoledne v Třinci nekonal. Hosté sice na chvíli zaveleli k obratu, když se v přesilovce prosadil Filip Frnka. Gólu v početní výhodě předcházelo sportovní gesto přerovského obránce Adama Pohanky, který chtěl vyloučení odvolat, u hlavního rozhodčího ale neuspěl. V oslabení ještě mohl pak zdramatizovat koncovku utkání z trestného střílení Dobřecký. Ten však neuspěl a od Zubrů to bylo v utkání vše.

V závěru si ještě domácí vylepšili skóre. Na konci 52. minuty přidal druhý zásah v utkání Myroslav Spaskin. Definitivní tečku za výsledkem udělal minutu a půl před koncem Andrej Hebar. Oceláři zvítězili bez velkého dramatu 5:1.