Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost přetlačil Porubu, nerozhodný stav zlomil v závěru parádní ranou Dobřecký

Dorost přetlačil Porubu, nerozhodný stav zlomil v závěru parádní ranou Dobřecký
P ř e r o v – Hokejisté Přerova zdolali v 18. kole Extraligy dorostu doma Porubu 2:1 a po reprezentační přestávce zvítězili podruhé v řadě. Zubry poslal do vedení ve 24. minutě Lukáš Mátl, který využil končící přesilovku. Slezané vyrovnali v 52. minutě díky trefě Tobiáše Vehovského a zdálo se, že zápas půjde do prodloužení. To ale v čase 58:17 odmítl kapitán a nejproduktivnější hráč Hanáků Adam Dobřecký, jenž povedenou utaženou střelou příklepem rozhodl o druhé výhře Přerova nad Porubou v této sezoně.
18.kolo, čtvrtek 16.11.2023
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
2:1
(0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Mátl (Švejcar, Špičák), 59. Dobřecký – 52. Vehovský (Stasjuk). Rozhodčí: Škach – Kaprál, Přecechtěl. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Šejba – Pala, Wasserbauer, Špičák, Pohanka, Mozr, Matyáš, Cífka – Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Mátl, Kurial, Frnka, Vlk
Láryš – Planka, Dragon, Korbel, Stasjuk, Michalík, Majkowski – Stryczek, Vehovský, Ignatěnko, Skorochod, Indrst, Bobok, Ostřížek, Václavek, Dietrich

Komentář k zápasu

Skóre mohl po pár sekundách otevřít Vlk, zblízka ale neuspěl. V sedmé minutě to vypadalo, že se nahozením od modré čáry prosadil Mozr a kotouč se od vnitřní prostřední tyče odrazil zpátky do hřiště. Hlavní rozhodčí Škach stojící opodál ale rozpažil a nechal hru pokračovat.

Zanedlouho měl velkou šanci hostující kapitán Indrst, kterého Šejba vychytal vyrážečkou. Poruba si poté zahrála tři přesilovky, ani jednu nicméně nevyužila. Při vlastním oslabení naopak ujel sám na Láryše Koudela, jenže v rozhodující chvíli přestřelil.

Přerov měl ve druhé třetině výraznou převahu, do 40. minuty se však radoval pouze jednou. Dvě sekundy před návratem vyloučeného Dietricha na led zamířil po Švejcarově průniku pod horní tyč Lukáš Mátl. Následně netrefil prázdnou bránu Kurial, stejný hráč mířil vedle také po přihrávce mezi hostující obránce a bekhendovém blafáku.

V úvodu třetího dějství zastavila nenápadný pokus Stryczka spojnice horní a pravé tyče přerovské brány. Další velkou možnost měl Skorochod, při trestném střílení ale kotouč poslal mimo branku. Poruba se dočkala až v čase 51:25, kdy Šejbu z hranice levého kruhu překonal Tobiáš Vehovský a srovnal.

Oba týmy pak nevyužily početní převahu. Nedlouho po té přerovské si však do prostoru nad kruhy najel Adam Dobřecký a tvrdou ranou příklepem mimo dosah Láryšovy lapačky vrátil Zubrům vedení. To už domácí udrželi navzdory porubské hře bez brankáře a nebezpečnému závaru před Šejbou.