Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci zdolali Olomouc na jejím ledě, v hanáckém derby zvítězili podruhé v sezoně

Dorostenci zdolali Olomouc na jejím ledě, v hanáckém derby zvítězili podruhé v sezoně
O l o m o u c – Hokejisté Přerova v 17. kole Extraligy dorostu zvítězili v Olomouci 4:3. Zubři v regionálním derby vedli o dva góly, když se prosadili Filip Koudela a Lukáš Mátl, kohoutům se však podařilo vyrovnat. Poté ale skórovali Filip Vlk a Šimon Matyáš a Mora už dokázala pouze snížit. Modrožlutí tak na tradičního rivala vyzráli i ve druhém vzájemném souboji aktuálního ročníku nejvyšší soutěže.
17.kolo, úterý 14.11.2023
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. Hubáček (Minář), 36. Sekanina (Krásny, Navrátil), 51. Navrátil (Sekanina, Minář) – 17. Koudela (Dobřecký), 31. Mátl (Frnka, Pala), 43. Vlk (Wasserbauer), 47. Matyáš (Došlík). Rozhodčí: Holibka – Bubela, Špiroch. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 25:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.
Barčák – Dušák, Vaněk, Přidal, Hubáček, Holéczy, Holaň – Brym, Vogl, Sekanina, Koryčanský, Bartok, Navrátil, Krásny, Prokop, Minář, Balog
Šejba – Pohanka, Mozr, Pala, Matyáš, Cífka, Wasserbauer – Dobřecký, Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl

Komentář k zápasu

Pečlivou defenzívu narušila v 15. minutě olomoucká přesilovka. Za podrážení byl vyloučen Koudela, který se však po vypršení trestu okamžitě zapojil do hry a vytvořil přečíslení dva na jednoho. Nakonec se Filip Koudela rozhodl vzít zakončení na sebe a ranou na přední tyč propasíroval kotouč kolem vyrážečky domácího gólmana. Těsně před koncem první části se do přečíslení dostali také kohouti, předávku do strany zachytil Koryčanský, jenže jeho střelu z první pokryl Šejba betonem.

Zkraje druhé části měl znovu velkou šanci na holi Koryčanský, v samostatném úniku ale pouze napálil tyč přerovské branky. V polovině základní hrací doby udeřili znovu hosté. Po Frnkově nahození zůstal kotouč v olomouckém brankovišti, čehož využil pohotovou dorážkou Lukáš Mátl. O chvíli později ale domácí v přesilovce snížili. Po špatném střídání Zubrů uprchl po pravé straně Minář, který vyslal přihrávku na levý kruh, odkud Tomáš Hubáček zacílil přesně k tyči. Po necelých dvou minutách bylo už vyrovnáno. Olomoučtí sehráli další početní převahu skvěle, Navrátil posunul mezi kruhy na Krásneho, jehož střelu sice Šejba vykopl, ale přesně na hokejku dobruslujícího Tobiáše Sekaniny.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky chytili lépe Přerované. Filip Vlk se prodral do samostatného úniku, jeho zakončení se odrazilo od obou tyčí přesně do brusle gólmana, od níž se kotouč nakonec převalil přes brankovou čáru. Ve 47. minutě si navíc Přerov vypracoval zpět dvoubrankové vedení, přes clonící hráče nemohl Barčák vidět vůbec nic a rána Šimona Matyáše od modré čáry zaplula přesně do vzdálenější šibenice. Mora se však nevzdávala a zásluhou další přesilovkové trefy dala kontaktní gól. Tomáš Navrátil si povyjel na vrcholek pravého kruhu, odkud svižnou ranou přes blokujícího hráče zakončil do horních pater Šejbovy brány. O malou chvíli později dostal nabito také Minář, přerovský gólman nicméně tentokrát vynikl. Těsnou koncovku nakonec hosté ustáli a v Olomouci zvítězili.