Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci opět nedokázali potvrdit body z domácího ledu, tentokrát podlehli Jihlavě

Dorostenci opět nedokázali potvrdit body z domácího ledu, tentokrát podlehli Jihlavě
M o r. B u d ě j o v i c e – Hokejisté Přerova ve 13. kole Extraligy dorostu prohráli s Jihlavou v Moravských Budějovicích 1:3. Dukla se v azylu dostala do dvoubrankového vedení, když se prosadili Adamec a Katolický. Zubři sice dokázali snížit díky brance Vratislava Švejcara, zanedlouho však podruhé v zápase skóroval Katolický a Horáci znovu odskočili na rozdíl dvou gólů. Tentokrát už definitivně, Hanáci další trefy nepřidali. Na hřišti soupeře se jim tak stejně jako před týdnem nepodařilo navázat na výhru z domácího prostředí.
13.kolo, čtvrtek 19.10.2023
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
3:1
(1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Adamec (Ratušňak, Katolický), 32. Katolický (Lukáš, Tomica), 34. Katolický (Nejedlý) – 32. Švejcar (Mátl, Frnka). Rozhodčí: Skopal – Polák, Tichý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Pešl, Podroužek, Verbeščuk, Tomica – Katolický, Adamec, Ratušňak – Chvátal, Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kouba – Hospodka, Kytka
Šejba – Wasserbauer, Cífka, Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš, Špičák – Koudela, Dobřecký, Vlk – Mátl, Švejcar, Ryšavý – Došlík, Kurial, Frnka – Vyroubal

Komentář k zápasu

Již od první minuty bylo na hráčích vidět, že hrají velmi opatrný hokej. To se následně i potvrdilo, protože se od začátku více bránilo než útočilo. I přesto ale na kotouči byl více domácí celek. Ten se také ve 12. minutě dostal do vedení poté, co Štěpán Adamec dokázal z kruhu namířit puk k horní tyči. Chvíli na to se do akce dostali Zubři, jenže jejich tlak v útočném pásmu v nebezpečnou střelu nevyústil. Ještě ke konci části dostali hosté nabídku početní výhody, tu však využit nedokázali.

Ani druhá část nepřinesla o moc aktivnější hokej, bylo však k vidění více střel než v předchozím dějství. Na obou stranách byl jejich počet vcelku vyrovnaný. Ani jeden z gólmanů nemusel v průběhu třetiny předvádět příliš těžké zákroky. Pak ale padla branka Šimona Katolického, který vystřelil nad Šejbovo rameno. Necelou minutu na to se prosadil také Přerov, konkrétně Vratislav Švejcar, jenž pálil mezi nohy Štěbetáka. Ten však neměl šanci reagovat kvůli zakrytému výhledu. Ve 34. minutě se opět prosadil Šimon Katolický, tentokrát se trefil do prakticky odkryté brány, protože Šejba se nestihl přesunout.

Poslední část zápasu byla skoro nejméně atraktivní. Ačkoliv měli hosté několik možností přesilovek, tak nejenže žádnou nevyužili, ani se v nich nedostali do větší šance. Ta přišla pouze v 56. minutě, kdy se puk dostal až za záda Štěbetáka a projel nebezpečně blízko čáře. Následně už si Dukla hru pohlídala a získala tři body za výhru 3:1.