Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci odčinili porážku ve Zlíně, doma si v pěkném zápase poradili s Hradcem

Dorostenci odčinili porážku ve Zlíně, doma si v pěkném zápase poradili s Hradcem
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 12. kole Extraligy dorostu porazili na domácím ledě Hradec Králové 5:3. Zubři se během druhé třetiny dostali do dvoubrankového vedení, které jim nakonec vydrželo do závěrečné sirény. Východočeši sice snížili, Hanáci ale vzápětí odpověděli díky druhé trefě Vratislava Švejcara. Dvakrát skóroval také Filip Vlk, před polovinou utkání s řadou šancí na obou stranách využil přesilovku Adam Dobřecký.
12.kolo, sobota 14.10.2023
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
5:3
(2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Švejcar (Ryšavý, Mátl), 13. Vlk (Došlík), 27. Dobřecký (Vlk, Koudela), 28. Vlk, 44. Švejcar (Mátl, Ryšavý) – 9. Klíma (Janeček), 23. Frolík (Pánek), 43. Vencl (Páleník, Janeček). Rozhodčí: Poláček – Kaprál, Kociňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Trnka – Pohanka, Mozr, Pala, Matyáš, Kočara, Cífka, Wasserbauer – Dobřecký, Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl
Záruba (28. Petřík) – Pavlík, Velcl, Pánek, Janeček, Forejtek, Studnický – Brzák, Vítek, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Koklar, Václavíček

Komentář k zápasu

Hradec měl v první třetině opticky více ze hry, skóre ale otevřeli Zubři. Ryšavý potáhl puk před branku a Vratislav Švejcar ho zblízka poslal do levé šibenice. Hosté srovnali v deváté minutě, unikající Filip Klíma překonal Trnku blafákem do bekhendu. Přerov znovu odskočil po otočce Filipa Vlka, jenž zakončil do protipohybu Záruby.

Zkraje druhé části Trnka v pádu vychytal Klímu. Ve 22. minutě se puk při hradeckém přečíslení odrazil od bránícího Wasserbauera zpět k Filipu Frolíkovi. Ten zblízka našel mezeru mezi betony domácího brankáře a podruhé vyrovnal. Mountfield poté nevyužil tlak při přesilovce a v početní výhodě se prosadili Hanáci.

Vlk přihrál k pravé tyči a přerovský kapitán Adam Dobřecký z první zakončil nad rameno přesouvajícího se Záruby. Zanedlouho navíc Zárubu po ledě prostřelil Filip Vlk a druhou trefou v zápase jej vyhnal z brány. Jeho náhradník Petřík následně lapačkou zneškodnil Vlkovu šanci na hattrick.

Hosté se v čase 42:47 dostali na kontakt, Radek Vencl od modré čáry zavěsil do pravého horního rohu Trnkovy branky. Zubři však bleskurychle odpověděli, Vratislav Švejcar projel mezi hradeckými obránci a druhým gólem v utkání vrátil Hanákům dvoubrankový náskok.

Mountfield se ještě snažil s duelem něco udělat, Páleník, Vonduška ani Frolík se ale ve velkých možnostech neprosadili. Hradci nepomohla ani hra bez brankáře v závěru, kdy hrál v jednu chvíli dokonce přesilovku šest na čtyři.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Ve čtvrtek jsme prohráli ve Zlíně, kde jsme opravdu nehráli dobře. Kluci se kousli a dnes podali kolektivní týmový výkon, počínaje gólmanem až po hráče, kteří se na led dostali méně. Všichni odvedli absolutní maximum, takové zápasy se dají srovnávat s play-off. Právě jedině takové zápasy posouvají hráče. Dnes to z naší strany bylo odbojované a takticky zvládnuté. Přišlo nám, že jsme měli i malinko štěstíčka, kdy jsme stříleli góly. Soupeři jsme nabídli pár šancí, ale štěstíčko bylo víc na naší straně, hosté ty góly nedali. Byl to ale opravdu kvalitní zápas s kvalitním soupeřem, který má neskutečnou sílu v útoku. Poprali jsme se s tím o tisíc procent lépe než ve čtvrtek se Zlínem. Velká gratulace všem klukům, za tři body jsme moc rádi.

Filip Luňák (Mountfield HK): Viděli jsme skvělý zápas Extraligy dorostu. Musím soupeře jenom pochválit, fyzicky nás trochu přetlačit a proměnil své šance. My jsme také měli příležitosti, bohužel jsme se z nich neprosadili. Dostali jsme dva, tři laciné góly, které nás trošku srazily dolů. Utkání ale bylo opravdu vynikající – nahoru dolů, plné osobních soubojů, hrál se rychlý hokej. Takové zápasy by kluci měli hrát pořád, protože vám něco dají. Bohužel jsme prohráli, ale kluci se určitě něco naučili.