Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost dvakrát ztratil vedení, Jihlavu díky skvělému Trnkovi udolal v nájezdech

Dorost dvakrát ztratil vedení, Jihlavu díky skvělému Trnkovi udolal v nájezdech
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve čtvrtém kole Extraligy dorostu porazili Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech. Zubry doma dvakrát poslal do vedení Vratislav Švejcar, Jihlava pokaždé vyrovnala v přesilovkách, které využili Štěpán Adamec a Daniel Kytka. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých Hanákům vystřelil druhý bod v sedmé sérii opět Švejcar.
4.kolo, sobota 16.9.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
3:2sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Švejcar (Ryšavý), 23. Švejcar (Matyáš), rozhodující nájezd Švejcar – 12. Adamec (Katolický), 48. Kytka (Nejedlý, Koníř). Rozhodčí: Škach – Kučera, Špiroch. Vyloučení: 5:8, navíc Matyáš (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Trnka – Pohanka, Wasserbauer, Kočara, Špičák, Mozr, Matyáš, Cífka – Kurial, Ryšavý, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Frnka, Vyroubal, Vlk
Štěbeták – Tramba, Zmrhal, Holas, Tomica, Slavíček, Podroužek – Ratušňak, Katolický, Kytka, Hospodka, Kouba, Grabowski, Koníř, Nejedlý, Adamec

Komentář k zápasu

Skóre mohl otevřít hostující Koníř, z trestného střílení po faulu Došlíka ale Trnku nepřekonal. V čase 6:15 se prosadili Zubři, z levé strany zamířil pod betony padajícího Štěbetáka Vratislav Švejcar. Jihlava odpověděla při vyloučení Matyáše, puk zblízka dorazil do sítě Štěpán Adamec.

Zubři znovu odskočili ve 23. minutě, volný kotouč po střele Matyáše doklepával Vratislav Švejcar a zaznamenal druhý gól v zápase. Přerovský náskok mohl být i vyšší, ale Koudela z protiútoku minul a Vlkův pokus zastavil koncem betonu Štěbeták.

Na druhé straně Trnka v oslabení vychytal Kytku, Švejcarovi zase hattrick znemožnil hrudí jihlavský brankář. Ten si zkraje třetí části poradil také s možností Dobřeckého během domácí přesilovky. Početní výhodu opět využila Jihlava, Trnka měl zakrytý výhled a z hranice kruhu jej prostřelil Daniel Kytka.

Tři velké příležitosti poté zahodil Koudela. Přerov to mohlo obzvlášť mrzet, když při oslabení ujel obráncům Katolický. Trnka však proti jeho kličce do bekhendu vytáhl beton a domácí v závěru výrazně podržel.

Ve spíše opatrném prodloužení odmítl rozhodnout Cífka a šlo se do nájezdů. V nich změnil bezbrankový stav ve druhé sérii lehkou střelou do horního rohu Adamec, za Zubry srovnal ve čtvrté sérii pod lapačku Vlk. Dvoubodové vítězství poté Přerovu zařídil Vratislav Švejcar, jenž po ledě našel volné místo mezi Štěbetákovými betony.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Byl to úplně jiný zápas než ve čtvrtek. Byl to upracovaný, ubojovaný hokej se spoustou chyb a nepřesností. Podržel nás brankář. Měli jsme i spoustu šancí, které jsme nevyužili. V závěru nás to pak mrzelo. Místo, abychom odskočili na 3:1, soupeř vyrovnal na 2:2. Jak jsem ale říkal, skvěle nám zachytal gólman. Potom rozhodovaly nájezdy, ve kterých jsme měli o malinko víc štěstí. Bojovnost a chtění hráčů byly vidět, ale hokejovost se najednou vytratila. Kluci se ještě nedokážou vyrovnat jak s tlakem, tak s tím, že se jim třeba tolik nedaří. Hra se pak bortí a nevypadá to vůbec hokejově. Někdy jsou tam obrovské chyby z přemíry snahy, které nás mohou stát body. Je to pro nás ponaučení do dalších zápasů. Dneska jsme ale opravdu šťastní za dva body s tak nepříjemným soupeřem, jako je Jihlava.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Přijeli jsme si sem pro tři body, takže jsme trochu zklamaní. V první třetině jsme možná byli trochu aktivnější, do kabiny jsme každopádně odcházeli za stavu 1:1. Pak nám trošku stouplo do hlavy, že to půjde samo, bohužel nešlo. Soupeř přidal a vrátil se ke hře, kterou od něj známe z minulé sezony. Byl důrazný a hodně bruslil. Ve druhé třetině nás začal přehrávat a zaslouženě šel do vedení. Potom se nám ale podařilo srovnat. Naším problémem je produktivita, i když dneska excelovali oba brankáři. Ukázalo se to i v nájezdech, kde moc gólů nepadlo. Nicméně se potýkáme s produktivitou, nedůrazem kolem naší branky a občas také s nasazením. To nás tentokrát stálo body.