Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Výborně! Dorostenci mají první venkovní výhru, Hradec Králové zničili pěti góly

Výborně! Dorostenci mají první venkovní výhru, Hradec Králové zničili pěti góly
H r.  K r á l o v é – Domácí vítězství už dorostenci Zubrů ze zápasu se Zlínem měli, teď k němu přidali i první venkovní úspěch. V Hradci Králové zvítězili rozdílem čtyř branek. Na první trefu z hole Vlka sice Východočeši rychle odpověděli z přesilovky, pak už ale pálili přesně pouze Zubři. Dvakrát zacílil Matěj Ryšavý, po jednom gólu ještě do skóre promluvili Tadeáš Cífka a Filip Koudela. Vítězstvím pod Bílou věží se Přerov protlačil v tabulce na druhé místo za vedoucí Pardubice.
3.kolo, čtvrtek 14.9.2023
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
1:5
(1:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Hendrych (Vítek, Forejtek) – 7. Vlk (Koudela), 17. Ryšavý (Švejcar, Wasserbauer), 31. Cífka (Wasserbauer, Vlk), 41. Koudela (Dobřecký, Wasserbauer), 45. Ryšavý (Došlík, Švejcar). Rozhodčí: Vepřovský – Obr, Roischel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Petřík – Pavlík, Vencl, Pánek, Janeček, Forejtek, Studnický – Brzák, Vítek, Holoubek, Hornych, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Václavíček
Trnka – Wasserbauer, Cífka, Mozr, Pohanka, Matyáš, Špičák – Koudela, Dobřecký, Vlk – Mátl, Kurial, Frnka – Došlík, Švejcar, Ryšavý

Komentář k zápasu

Od úvodního vhazovaní byl jasný cíl Přerova, který pod Bílou věž přijel hrát ze zodpovědné obrany. To se mu také dařilo, jelikož domácí v prvních pěti minutách nevystřelili na branku. „Vstup do utkání jsme měli slabší. Nevím, čím to bylo. Možná nás bolely nohy,“ přiznává Patrik Hendrych. Zubři byli v útočném pásmu nebezpečnější a brzy mohli slavit. Po kiksu obrany a šťastném odrazu od Koudely Filip Vlk zametl touš do odkryté klece.

Hradečtí se ale rychle vzpamatovali, v čemž jim pomohla také početní výhoda, a vyrovnali. Tobiáš Vítek nabil na pravý kruh Patriku Hendrychovi, který střelou na zadní tyč vyrovnal. Jak situaci viděl sám střelec? „V přesilovce jsem dvakrát za sebou netrefil bránu a napotřetí už to vyšlo. Trénovali jsme to. Jsem za gól rád,“ skromně přiznává člen první formace.

Následně se Lvi začali přeci jen o něco více dostávat do svého útočného pásma, obrana Hanáků však většinu pokusů zablokovala nebo je lapil Trnka. A tak se do vedení znovu vrátil Přerov. Střela Vratislava Švejcara se odrazila příhodně pro Matěje Ryšavého a ten pověsil puk pod břevno.

V prostřední části oba týmy pálily šance, když nejprve Vítkovo zakončení ze slotu mířilo o hodně mimo. Na opačné straně zase Petřík špičkou ostří brusle sebral radost Dobřeckému. Tváří v tvář maskovanému muži v bílém neuspěl ani Mozr z trestného střílení. „Někteří jsme možná čekali slabšího soupeře, i když to není pravda. Jejich výsledky jsou dobré,“ sypal si popel na hlavu útočník s číslem patnáct.

Téměř v polovině zápasu ale dokázali Zubři využít hradeckého pobytu na trestné a odskočit na rozdíl dvou branek. Filip Vlk elegantní kličkovanou zajel do pásma a předal Tadeáši Cífkovi, který se příliš nerozpakoval a propálil Petříka kolem vyrážečky . „Hráli play-off stylem. Výborně dohrávali souboje, přistupovali, nedali nám na nic čas,“ oceňuje kvalitu soupeře rychlonohý forvard.

V kabině se o druhé přestávce Mountfield nabudil a na led vyjel odhodlaný se soubojem ještě něco udělat. „Řekli jsme si, že to nevypustíme a dáme do toho všechno. Zkusili jsme trochu pozměnit i taktiku,“ odhaluje odchovanec Ústí nad Labem. Jenže naděje vzaly rychle za své. Už po necelé půlminutě Filip Koudela využil přesilovku ranou z levého kruhu a když ve 45. minutě našel Matěj Ryšavý skulinu mezi Petříkovými betony, bylo hotovo.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): Myslím, že dorostenecký hokej rozhoduje pár základních parametrů, jako je bruslení, bojovnost, ale především totální nasazení a obětování se pro mužstvo. Myslím, že soupeř nás ve všech jmenovaných aspektech předčil, a proto tady zaslouženě vyhrál. Jako jsme po prvních dvou zápasech nelétali v oblacích, tak ani teď nebudeme propadat panice. Sejdeme se na tréninku, začneme pracovat a hned v sobotu máme šanci spravit si renomé v dalším utkání.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Jeli jsme k soupeři, který dvakrát vyhrál, takže jsme měli určitý respekt. Před utkáním jsme apelovali na všechny hráče, aby se drželi plánu a odvedli to nejlepší, co v nich je, protože Extraliga dorostu má svoji kvalitu, což platí určitě i o Hradci. Chlapci se s protivníkem vypořádali velmi dobře, dali první gól, což podpořilo naše sebevědomí, které nakonec vyústilo až v pět branek. Týmu patří obrovské díky za to, jak k zápasu, od první do poslední minuty, přistoupil.