Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost se raduje z první výhry v extraligové sezoně. Doma otočil zápas proti Zlínu

Dorost se raduje z první výhry v extraligové sezoně. Doma otočil zápas proti Zlínu
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v druhém kole Extraligy dorostu porazili Zlín po obratu 4:1. Na úvodní branku hostujícího Jáchyma Mořkovského odpověděl v přesilovce pět na tři Marek Wasserbauer, který se podílel také na nakonec vítězném gólu Adama Dobřeckého. Ve druhé třetině ještě vedení Zubrů zvýraznili Filipové Vlk a Koudela.
2.kolo, sobota 9.9.2023
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
4:1
(2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Wasserbauer (Cífka), 13. Dobřecký (Wasserbauer, Vlk), 35. Vlk (Dobřecký, Koudela), 38. Koudela (Vlk) – 6. Mořkovský. Rozhodčí: Held – Kučera, Přecechtěl. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 167. Střely na branku: 34:14. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Trnka – Pohanka, Wasserbauer, Kočara, Špičák, Mozr, Matyáš, Cífka – Kurial, Ryšavý, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Frnka, Vyroubal, Vlk
Ševců – Schmied, Mořkovský, M. Sedláček, Kubečka, Uřičář, Řimák, F. Sedláček – Venený, Pluskal, Doležal, Kos, Matula, Holba, Pečner, Kočica, Plšek, Valášek

Komentář k zápasu

Domácí začali aktivněji, Zlín ale udeřil z první střely na bránu. Jáchym Mořkovský zakončil zpoza pravého kruhu a kotouč s pomocí tyče zapadl za Trnkova záda. Přerov srovnal během přesilovky pět na tři. Cífka nabil Marku Wasserbauerovi, který od modré čáry bez přípravy zamířil do dolního rohu hostující branky.

Ve 13. minutě už Zubři vedli. Do další střely Wasserbauera vložil hokejku přerovský kapitán Adam Dobřecký a tečoval puk do sítě. Skórovat mohl také Kurial, při přečíslení dvou proti jednomu ale před zlínským brankářem Ševců promáchl.

Na začátku druhé třetiny Trnka vychytal Pečnera, na druhé straně Ševců zastavil unikajícího Mátla. Přerov se potřetí prosadil v čase 34:20. Dobřecký zavezl kotouč do útočného pásma a z pravé strany využil zakrytého výhledu Ševců Filip Vlk.

Konečný výsledek stanovil ve 38. minutě Filip Koudela, jenž při brejku naznačil nahrávku Dobřeckému a vzápětí zamířil přesně do levého horního rohu zlínské brány. Zubři si pak náskok pohlídali. Znovu ho mohl zvýšit Koudela, v přesilovce ale zblízka na Ševců nevyzrál.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Kluci byli od začátku soustředění a bylo vidět, že si chtějí jít pro výhru. Nějakou část první třetiny jsme dominovali tak, že jsme klidně mohli vést 3:1 nebo 4:1. To, že nám tam spadne gól od modré čáry švihem, se stane. Musíme na to být nachystaní, takové góly mohou rozhodovat zápasy. Potom jsme se ale zvedli, za což musím týmu poděkovat. Vyústilo to ve vyrovnání a následně ve vedení 2:1. Ve druhé části jsme přidali další dvě branky a kluci se uklidnili. Ve třetí třetině jsme ale nehráli náš hokej, za mě to byla zbytečná údržba. V tomhle věku je však asi normální, že kluci už se cítí na koni. Další zápasy ale budou mnohem těžší. Když se naučíme ovládat emoce už teď zkraje sezony, do jejího dalšího průběhu nám to může jenom pomoct. Jsme vděční za tři body.

Juraj Jurík (Berani Zlín): Zápas se nám určitě nevydařil. Celou dobu jsme se nemohli vyrovnat s důraznou hrou domácích. Byli jsme pomalejší, nerozhodní a ve zlomových situacích jsme si nepomohli, abychom se vrátili do utkání. Nepodařilo se nám využít nabídnuté příležitosti, které jsme měli. Přerov si vítězství zasloužil víc než my.