ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři s Motorem opět prohráli o gól a titul neobhájili. Jihočeši postupují do extraligy

Junioři s Motorem opět prohráli o gól a titul neobhájili. Jihočeši postupují do extraligy
V s e t í n – Hokejisté Přerova podlehli ve čtvrtém finálovém utkání play-off Ligy juniorů Českým Budějovicím ve Vsetíně těsně 1:2 a celou sérii prohráli 1:3 na zápasy. Zubři museli odvracet konec sezony, na rozdíl od čtvrtfinále s Havlíčkovým Brodem a semifinále proti Vsetínu se jim to ale nepodařilo. Na konci druhé třetiny je sice poslal do vedení Jan Hanák, ještě do přestávky ale srovnal v přesilovce Alexandr Remeš a v 54. minutě dokonal obrat Jihočechů při další početní převaze Marcel Kříž. Motor si tak vybojoval titul a postup do juniorské extraligy, Přerov druhé prvenství v Lize juniorů v řadě nepřidal a bere stříbro.
F4, pondělí 10.4.2023
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
1:2
(0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Hanák (Štíbr) – 40. Remeš (Putz, Pitel), 54. Kříž (Sochor, Placek). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Augusta, Kráľ. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Konečný stav série: 1:3.
Žurek – Pekr, Holík, Veselý, Koblížek, Nesvadba, Billa, Brázda – Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Hradil, Štíbr, Buršík, Hanák, Šilhavý, Kuchta, Kolařík
Kalista – Hail, Placek, Gřegořek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Vavřík, Pitel, Petrásek, Kříž, Sochor, Šimon, Remeš, Drančák, Kotous, Hála, Hoch, Putz

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu dvakrát neuspěl u pravé tyče Hála, horní část přerovské branky pak z úhlu minul Putz. Od modré čáry to zkoušel Hail a kotouč tečoval Remeš, Žurek byl ale na místě. Přerovský brankář se musel činit, poradit si zvládl také s šancemi Pitela, Petráska nebo opět Remeše. Na konci první třetiny přišla slibná možnost Zubrů. Hanákův pokus vyrazil Kalista k Halíkovi, ale ten prázdnou bránu netrefil.

Při vyloučení Buršíka zahrozili Drančák a z první také Putz. Žurek nejprve zasáhl levou rukou, proti ráně z pravé strany se zase včas přesunul s betonem. Do otevřené přerovské obrany poté vnikl Hála, ale přestřelil. Na druhé straně se protáhl do zakončení Lysoněk, nicméně s klečícím Kalistou si neporadil. Do hrudi budějovického brankáře následně vypálil Štíbr, k němuž se odrazil puk po pasu Kuchty.

V přesilovce Motoru vychytal Žurek lapačkou zblízka Hálu. Při vlastním oslabení pak ujeli do přečíslení Štíbr s Hradilem, bezbrankový stav ale nezměnili. Góly začaly na Lapači padat až v poslední minutě druhého dějství. Přerov poslal do vedení Jan Hanák, který Štíbrovu nabídku „uklidil“ ke vzdálenější tyči. Jihočeši ale ještě do druhé přestávky odpověděli. Z pravého kruhu využil početní převahu střelou do horního rohu Alexandr Remeš.

Zkraje třetí části zakončil Kuchta zblízka pouze do Kalisty a Šilhavý vzápětí střílel nad bránu. Před Žurka se z pravé strany protáhl Drančák, přerovský gólman však rychle sevřel betony k sobě a puk vyrazil zpět do hřiště.

Klíčová situace celého zápasu přišla v čase 53:12. Přerov během oslabení nevyhodil puk. Ten se dostal k Marcelu Křížovi, jenž ho zblízka poslal pod horní tyč. Zubři se ještě snažili vyrovnat, v závěru také odvolali brankáře. Lysoněk však těsně minul a Holíka betony vychytal Kalista. Přerovská juniorka tak navzdory bojovnému výkonu prohrála jednobrankovým rozdílem a sezonu zakončila jako druhý tým Ligy juniorů.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme zvládli na 0:0, jak jsme chtěli. Na konci druhé třetiny jsme se dostali do vedení, ale pak přišel útočný faul, nevyhozený puk při oslabení a vyrovnávací gól na 1:1. Na začátku třetí části jsme měli k dispozici přesilovky, kterými jsme zápas mohli nasměrovat k vítězství. Bohužel jsme je nevyužili, pak přišel faul a v oslabení jsme inkasovali rozhodující branku.

Karel Herr (HC Motor České Budějovice): Byl to podobný zápas jako včera. Řekl bych, že soupeř byl o trochu nebezpečnější než v předchozím utkání. Měl trochu více gólových situací, ale naštěstí jsme si je dokázali pohlídat, dobře nás podržel gólman. Věděli jsme, že opět půjde o jeden gól a zase jsme ho dokázali dát my. Díky tomu jsme v extralize.