ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka ve třetím finále dvakrát vyrovnala, Motoru podlehla gólem v samotném závěru

Juniorka ve třetím finále dvakrát vyrovnala, Motoru podlehla gólem v samotném závěru
Z l í n – Hokejisté Přerova prohráli ve třetím utkání finále play-off Ligy juniorů s Českými Budějovicemi ve Zlíně 2:3. Jihočeši dvakrát vedli díky gólům Filipa Petráska při vlastním oslabení a Alexandra Remeše, Zubři ale trefami Ludvíka Lysoňka v přesilovce a Miroslava Štíbra dokázali odpovědět. O vítězství a pondělním mečbolu Motoru rozhodl minutu a sedm sekund před koncem třetí třetiny druhým gólem v zápase Remeš. Hanáci tak budou i ve třetí sérii vyřazovacích bojů této sezony odvracet hrozbu vyřazení.
F3, neděle 9.4.2023
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
2:3
(1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Lysoněk (Buršík, Hradil), 27. Štíbr (Holík) – 2. Petrásek, 26. Remeš (Putz, Drančák), 59. Remeš. Rozhodčí: Koziol, Rapák – Bartek, Kučera. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 170. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3. Stav série: 1:2.
Žurek – Koblížek, Nesvadba, Holík, Billa, Nášel, Brázda, Pekr – Kolařík, Harásek, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Šilhavý, Hradil, Štíbr
Kalista – Hail, Placek, Gřegořek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kříž, Sochor, Remeš, Vavřík, Hála, Drančák, Putz

Komentář k zápasu

Přerov si zkraje zápasu zahrál přesilovku, při ní ale nejprve inkasoval. Filip Petrásek využil zaváhání obránce Pekra a „zavěsil“ do levého horního rohu Žurkovy branky. Zubři třináct sekund před návratem vyloučeného Willmanna odpověděli, přihrávku Buršíka usměrnil za Kalistu Ludvík Lysoněk. Motor si pak vytvořil více možností ke skórování, Žurka ale už do konce první třetiny překonat nedokázal. Brankář Zubrů si poradil se střelami Petráska i Vavříka.

Jihočeši podruhé udeřili ve 26. minutě při ponechané výhodě. Alexandr Remeš si vybruslil více do středu hřiště a po ledě prostřelil padajícího Žurka. Přerov ale za minutu znovu srovnal, Holík našel Miroslava Štíbra a ten tečoval puk za přesouvajícího se Kalistu. Obrovské šance pak nevyužili Březina a na druhé straně Lysoněk. Žurek vychytal také Remeše a dvakrát Hálu, Kalista zase koncem betonu zneškodnil Halíkův pokus k tyči. Navzdory optické převaze Českých Budějovic byl stav po 40 minutách nerozhodný.

Obrat Zubrů mohl ve třetí části dokonat Kolařík, zblízka však Kalistův beton nepřehodil. U pravé tyče poté zakončoval Pitel, na Žurka ale zblízka nevyzrál. Rozhodující moment zápasu přišel v čase 58:53. Alexandr Remeš to zkusil zdálky z levého křídla přes obránce a kotouč zapadl ke vzdálenější tyči přerovské branky. Hanáci ještě v závěru odvolali brankáře a podařilo se jim skórovat. Puk ale do brány dostali rukavicí a rozhodčí gól neuznal.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Až do konce to byl poměrně vyrovnaný zápas, rozhodla asi tečovaná střela přes obránce. Při závěrečné power-play se nám podařilo vyrovnat, ale zřejmě rukou, takže rozhodčí branku neuznal. Zítra pokračujeme čtvrtým zápasem a jdeme ho zvládnout.

Karel Herr (HC Motor České Budějovice): Od začátku to bylo vyrovnané utkání na obě dvě strany. Soupeř hodně hrozil z brejků. My jsme sice měli optický tlak, ale po dvou třetinách byl stav 2:2. Tušili jsme, že ve třetí třetině už to bude o jednom gólu. Dali jsme ho my a díky tomu jsme byli šťastnější.