Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka ve druhém finále přišla o vedení, v sérii s Jihočechy platí vyrovnaný stav

Juniorka ve druhém finále přišla o vedení, v sérii s Jihočechy platí vyrovnaný stav
Č e s k é B u d ě j o v i c e – Hokejisté Přerova ve druhém utkání finále play-off Ligy juniorů prohráli v Českých Budějovicích 2:5. Zubři vedli po gólu Miroslava Štíbra z 24. minuty, poté ale čtyřikrát inkasovali. V čase 53:02 zkorigoval skóre Radim Hradil, Motor si ale výhru pojistil trefou do prázdné brány a srovnal sérii na 1:1 na zápasy. Série hraná na tři vítězství se nyní přesouvá do Zlína, kde se uskuteční nedělní třetí a pondělní čtvrtý duel.
F2, čtvrtek 6.4.2023
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
5:2
(0:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 30. Drančák (Putz, Remeš), 39. Pitel (Sochor, Kříž), 50. Placek (Sochor), 52. Putz (Remeš), 59. Pitel – 24. Štíbr (Svoboda, Holík), 54. Hradil (Lysoněk, Buršík). Rozhodčí: Hacaperka, Šperl – Hošťálek, Sýkora. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 892. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2. Stav série: 1:1.
Kalista – Hail, Gřegořek, Placek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš, Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz
Žurek (52. Vojtek) – Koblížek, Nesvadba, Holík, Billa, Veselý, Brázda, Pekr – Šilhavý, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Kuchta, Hradil, Štíbr

Komentář k zápasu

V úvodu se na levé straně útočného pásma uvolnil domácí Petrásek, stejně jako zanedlouho na druhé straně Pekr ale neuspěl. Skóre mohl stejně jako ve středu otevřít Hanák. Přerovský útočník se natlačil před Kalistu, branku však netrefil. Při vyloučení Holíka měli paradoxně velké šance Zubři. Hradil po zaváhání Motoru v rozehrávce minul odkrytou bránu a Švejda nastřelil horní tyčku. Do brankové konstrukce mířil už při hře v pěti na obou stranách také Hála. Na konci první třetiny pak Kuchta tečoval Pekrovo nahození pouze do Kalistova betonu.

Bezbrankový stav trval do 24. minuty. To si na levý kruh najel Miroslav Štíbr a překonal Kalistu střelou na lapačku. Z podobného místa zakončoval v přesilovce i Kolařík, puk proletěl kousek nad horní tyčkou domácí branky. Jihočeši si poté na minutu a 48 sekund zahráli přesilovku pět na tři. Remeše a Březinu ještě Žurek vychytal, proti pokusu Samuela Drančáka už byl ale bezmocný. Českobudějovický útočník střílel po přihrávce Putze do prázdné brány. Ve 39. minutě Motor skóre otočil: při ponechané výhodě překonal Žurka mezi betony Richard Pitel.

Vedení Českých Budějovic se ve třetí části snažil zvýraznit Petrásek, po Hálově pasu tečoval kotouč těsně vedle hostující branky. Vyrovnání mohl zařídit Lysoněk, Kalista jeho střelu na zadní tyč vytěsnil hřbetem lapačky. Ve 49. minutě se o třetí gól Jihočechů postaral Petr Placek, který rozvlnil síť od modré čáry. Náskok domácích následně navýšil ze slotu David Putz a Žurka po tomto gólu nahradil Vojtek. Hanáci v 54. minutě snížili, z mezikruží se po nahrávce Lysoňka prosadil Radim Hradil. Přerov ještě v závěru sáhl ke hře bez brankáře, během ní se však pouze podruhé v zápase trefil domácí Richard Pitel.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer st. (HC Motor České Budějovice): Čekalo nás velmi těžké utkání, a to z toho důvodu, že jsme věděli, že Přerov má s těmito zápasy zkušenosti, kdy v minulé sezoně hráli také finále. Hrají organizovaně, bojují tvrdě, což je fyzicky náročné, ale oproti včerejšku jsme byli dobře zorganizovaní. Musím klukům za všechny trenéry poděkovat, protože to, co jsme chtěli, plnili.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetinu začal soupeř aktivně, ale podařilo se nám udržet stav 0:0. V polovině utkání jsme šli do vedení, ale potom jsme inkasovali v oslabení tři na pět a také při ponechané výhodě domácích. Když jsme se ve třetí části nadechovali k tomu, abychom zdramatizovali závěr zápasu, dostali jsme zlomový gól po zakázaném uvolnění na 1:3. V závěru jsme měli snahu, ale bohužel už jsme utkání nedokázali zvrátit.