Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Je to tam! Žurek v pátém zápase vynuloval Vsetín a juniorka postoupila do finále

Je to tam! Žurek v pátém zápase vynuloval Vsetín a juniorka postoupila do finále
Z l í n – Sezona přerovské juniorky vyvrcholí finálovými bitvami play-off. Zubři v rozhodujícím pátém utkání semifinále zdolali Vsetín ve zlínském azylu 2:0 a v sérii zvítězili 3:2 na zápasy. Hanáky poslal do vedení ve 28. minutě Ludvík Lysoněk, pojistku přidal těsně před koncem normální hrací doby do prázdné branky Michal Šilhavý. Brankář MEO Petr Žurek zneškodnil všech 21 vsetínských střel a připsal si premiérové čisté konto ve vyřazovací fázi této sezony.
SF5, neděle 2.4.2023
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
2:0
(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Lysoněk (Buršík), 60. Šilhavý (Hradil). Rozhodčí: Rapák, Šudoma – Kráľ, Vašíček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 2:0. Konečný stav série: 3:2.
Žurek – Pekr, Koblížek, Holík, Nesvadba, Veselý, Billa, Brázda – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Hanák, Štíbr, Halík, Buršík, Hradil, Švejda, Kuchta
Pavlíček – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Janíček, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Urge, Rigo, Jurek

Komentář k zápasu

Na obou týmech bylo znát, že na široké zlínské hřiště nejsou zvyklé. Skóre mohl otevřít Heinrich, Žurek jej nejprve vychytal betonem a poté vyrážečkou zastavil jeho pokus ke vzdálenější tyči. Na konci první třetiny se dostal do velké šance Kolařík, Pavlíčka ale zblízka nepřekonal a následná dorážka Halíka skončila těsně vedle vsetínské branky.

Ve druhé části se ocitl za obranou Švejda, Pavlíček jeho střelu z levé strany zlikvidoval vyrážečkou. Vzápětí neuspěl zblízka Kuchta, který se protáhl před gólmana Valachů. Bezbrankový stav změnili Zubři v čase 27:57: Buršík našel poblíž pravé tyče Ludvíka Lysoňka a ten prostřelil Pavlíčka nad lapačku.

Zanedlouho se ve slotu otočil Kuchta a Pavlíček se musel pohotově roztáhnout. Srovnat se pokoušel v první přesilovce Vsetína Heinrich, Žurek kotouč letící do horní části branky pokryl lapačkou. Ještě větší možnost měl poté Mošnička, při dorážce však zblízka nedokázal přehodit Žurkův beton.

Hattrick mohl do konce prostřední dvacetiminutovky zkompletovat Lysoněk. Útočník Zubrů jel na Pavlíčka dvakrát sám, poprvé jej ale neprostřelil mezi betony a těsně před druhou přestávkou zase mezi vyrážečku a tělo.

Valaši ve třetím dějství zvýšili aktivitu. Nejblíže vyrovnání byli po nenápadné střele obránce Mošničky od modré čáry, Přerov zachránila pravá tyč. Naopak Hanáci si vytvořili několik příležitostí na zvýšení náskoku, Švejda ani Kuchta ale na Pavlíčka nevyzráli.

Vsetín v závěru odvolal brankáře, střelecké trápení však nezlomil. Vítězství Zubrů stvrdil osm sekund před sirénou zakončením do prázdné branky z levého křídla Michal Šilhavý.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Utkání bylo vyrovnané, dlouho se čekalo na první gól. Z obou stran to bylo urputné a nervózní, čekalo se na první chybu. Zaplaťpánbůh jsme dali první branku, na začátku třetí třetiny jsme pak měli trochu problémy vzadu. Vsetín začal hrát aktivněji a dostal se do šancí, které neproměnil. Výborně nám zachytal gólman a vítězství jsme potom pojistili při soupeřově power-play.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): První třetinu jsme měli dobrou, mohli jsme dát první gól, ale pak jsme se zbytečně nechali třikrát za sebou vyloučit. Tam přišel moment, kdy jsme inkasovali. Druhá třetina celkově nebyla úplně podle našich představ, ale kluci nic nevzdali. Do třetí části jsme šli naplno, měli jsme šance, trefili jsme tyčku. Bohužel jsme dnes neměli střelecké štěstí, ale tým celý zápas neuvěřitelně odmakal. Klukům jsem v kabině poděkoval za celou sezonu, byli skvělí.