Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři zase odvrátili mečbol! Také semifinále se Vsetínem rozsekne až pátý zápas

Junioři zase odvrátili mečbol! Také semifinále se Vsetínem rozsekne až pátý zápas
V s e t í n – Podruhé v play-off byli junioři na hranici vyřazení, znovu však v těžké chvíli dokázali svého soupeře obrat o mečbol! Ve čtvrtém zápasu semifinále proti Vsetínu měl Přerov po trefě Jana Hanáka dlouho jednobrankový náskok, ale Valaši ve třetí části manko smazali. Dlouho se ale neradovali, Zubři totiž odpověděli Ludvíkem Lysoňkem a v závěru pečetil výhru při power play Radim Hradil. Rozhodující pátý zápas o postup do finále Ligy juniorů je na programu v neděli 2. dubna od 12:30. Protože v MEO Aréně již provoz ledové plochy končí, bude se hrát na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.
SF4, pátek 31.3.2023
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
1:3
(0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Heinrich (Melenovský) – 19. Hanák (Kolařík, Holík), 51. Lysoněk (Buršík, Hradil), 60. Hradil (Šilhavý, Billa). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Augusta, Otáhal. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 288. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Stav série: 2:2.
Pavlíček – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Janíček, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Smetana, Urge, Juráň, Rigo, Jurek
Žurek – Harásek, Holík, Nesvadba, Koblížek, Veselý, Billa, Pekr, Brázda – Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Kuchta, Buršík, Hyža, Halík, Štíbr, Hanák, Hradil

Komentář k zápasu

Zubři od úvodního buly drželi aktivitu na své straně, těžko se ale dostávali přes soupeřovu obranu. Na začátku čtvrté minuty navíc málem inkasovali, Žurek si však se střelou Mošničky poradil. Přerov mohl udeřit vzápětí, když pálil Štíbr a brankáře Pavlíčka od gólu zachránila tyčka.

Další příležitost ze strany Vsetína vzešla od Heinricha, znovu však zasahoval přerovský brankář. Až do konce první části pak Zubři soupeře přehrávali a zaslouženě se jim podařilo skórovat. Lysoněk ještě po Zedkově uklouznutí neuspěl, v čase 18:28 už ale Jan Hanák překonal Pavlíčka střelou k tyči.

Druhou část zahajoval Vsetín přesilovkou a od srovnání ho dělilo jen pár centimetrů. Od modré čáry prudce vypálil Mošnička a kotouč orazítkoval horní tyčku Žurkovy klece. Zanedlouho měli přesilovku také Hanáci, ale Hradil svůj průnik až před Pavlíčkovu bránu nedotáhl ke gólu. To samé platilo při další tutovce Halíka, který zakončoval zblízka po Kolaříkově přihrávce.

Valaši měli ještě do konce druhé části k dispozici dvě přesilovky. Nebezpeční byli zejména v té první, po rychlé souhře Heinricha se Stodůlkou však Žurek skvělým zákrokem udržel puk na brankové čáře.

Hubený náskok vydržel Zubrům až do poloviny 45. minuty. To se na hranici pravého kruhu dostal ke střele David Heinrich, který překonal Žurka přesně mířenou střelou nad rameno. Valaši se pak o větší aktivitu připravili faulem. Přerov sice přesilovku nezužitkoval, ale zakrátko po ní přece jen opět udělal krok vpřed. Buršík výborně našel v předbrankovém prostoru Ludvíka Lysoňka a ten Pavlíčka prostřelil.

Pět minut před koncem mohlo být znovu srovnáno. Žurek ale vytáhl dva vynikající zákroky proti volnému Rigovi, který nejprve střílel a dostal se i k dorážce. Pětatřicet vteřin před koncem Vsetín sáhl k risku bez brankáře, ale ten mu nevyšel. Radim Hradil důrazem získal kotouč, projel do útočného pásma a zacílil do odkryté klece, čímž dal výsledku konečnou podobu na 1:3.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale byl to velice těžký zápas. Malinko jsme prováhali první třetinu. Nedostali jsme se do vedení. Druhá část byla z naší strany dobrá, ale bylo to o tom gólu. My jsme bohužel inkasovali lacině z předbrankového prostoru. Hraje se to na jeden dva góly a tento rozhodl. Série je vyrovnaná. Pojedeme se porvat o třetí bod na led soupeře.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme vstoupili dobře, vedli jsme 1:0. Ve druhé třetině jsme se ale dopouštěli zbytečně mnoha faulů. Bylo tam moc oslabení, tím pádem se Vsetín dostal do hry a v průběhu třetí třetiny vyrovnal. Naštěstí jsme dokázali odpovědět gólem na 2:1, když se zápas lámal. Pak jsme to i pojistili trefou do prázdné branky.