Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři ve třetí bitvě se Vsetínem neuspěli, Valaši jsou k postupu do finále o krok blíž

Junioři ve třetí bitvě se Vsetínem neuspěli, Valaši jsou k postupu do finále o krok blíž
V s e t í n – Zubří juniorka bude muset i v semifinálové sérii odvracet mečbol soupeře. Přerované totiž ve třetím duelu na vsetínském Lapači neuspěli, prohráli 3:5. Dokázali přitom ve druhé části po trefách Tobiáše Kuchty a Radima Hradila smazat dvougólové manko a v průběhu zápasu měli i více ze hry, ale skóre na svoji stranu nepřeklopili. Ve třetí třetině se sice ještě prosadil Miroslav Štíbr, Zubři už ovšem napodruhé ztrátu dvou branek nedohnali. Čtvrtý zápas se hraje v pátek od 18:00 opět ve Vsetíně.
SF3, čtvrtek 30.3.2023
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
5:3
(1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Mošnička (Melenovský, Hamřík), 23. Matějíček (Pavlíček, Melenovský), 40. Heinrich (Jurek, Kráčalík), 57. Urge (Janíček, Hrdý), 60. Heinrich (Melenovský) – 26. Kuchta (Halík, Holík), 38. Hradil (Buršík, Billa), 58. Štíbr (Hradil, Lysoněk). Rozhodčí: Koziol, Šutara – Bartek, Klimek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 168. Střely na branku: 30:45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3. Stav série: 2:1.
Pavlíček – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Juráň, Janíček, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Jurek, Urge, Smetana, Rigo, Melenovský
Žurek – Koblížek, Nesvadba, Holík, Billa, Harásek, Brázda, Veselý, Pekr – Šilhavý, Hanák, Buršík, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Kuchta, Hradil, Štíbr

Komentář k zápasu

Zubři začali třetí semifinále aktivně, zkraje na jejich stranu totiž připadla přesilovka, v níž se brankář Pavlíček musel činit. Z příležitostí Holíka, Hradila a Halíka však přesná trefa nepřišla. Valaši zahrozili až poté, psala se osmá minuta, když měl Hrdý před Žurkem dobrou pozici, jenže kotouč se mu zamotal mezi brusle.

Brankáři i následně odolávali, to však platilo jen do úvodu 17. minuty. Přerov první přesilovku nevyužil, Vsetín naopak ano. Po Melenovského přihrávce se dostal k puku Tobiáš Mošnička, který zacílil do horního růžku Žurkovy svatyně. Zubři se v závěru první „dvacky“ snažili srovnat, to se jim však nepodařilo.

Další úsilí na vyrovnání ze startu druhé třetiny zabrzdilo oslabení. A Vsetín bohužel podruhé trestal. Střela Hamříka sice nebyla nikterak prudká, šikovně ji však před Žurkem tečoval k tyčce Jan Matějíček. VHK byl rázem v tlaku a mohl slavit potřetí, při přečíslení však Hrdého zastavila tyčka. Okamžitě tak platilo „nedáš – dostaneš“. Tobiáš Kuchta to v přečíslení vzal na sebe a prostřelil Pavlíčka nad lapačkou.

Ve 34. minutě vsetínský gólman hodně zariskoval při rozehrávce, což se mu málem vymstilo. Lysoněk okamžitě našel volného Buršíka, ten ale nepropasíroval puk mezi betony. Zakrátko však následovala přerovská početní výhoda a v ní se Zubři radovali. Radim Hradil si na hranici kruhu vytvořil palebnou pozici a trefil pravý horní růžek brány. Už to vypadalo, že po čtyřiceti minutách bude platit stav 2:2, jenže 21 vteřin před sirénou obrana nepokryla Davida Heinricha, který opět dal Vsetínu náskok.

Přerované měli ve třetí třetině velkou převahu, do výraznější šance na skórování se ale dlouho nedostali. Až v 50. minutě přišlo přečíslení Buršíka s Lysoňkem a zakrátko dostal parádní přihrávku rozjetý Hanák, jenže z prostoru mezi kruhy Pavlíčka nepřelstil. Pak následoval kritický moment v oslabení, když Žurek vyrazil Mošničkovu ránu jen k volnému Melenovskému, ale toho přerovská „34“ dokázala vychytat.

O chvíli později už to ale Žurkovi nevyšlo. Zubrům se nepodařilo rozehrát, čehož využil Janíček, který vybídl ke skórování zcela volného Tomáše Urgeho. Přerov ale zadělal na drama, z prostoru před bránou totiž překonal Pavlíčka Miroslav Štíbr. Naděje však zhasla v čase 59:10. To získal kotouč David Heinrich a přes celé kluziště trefil odkrytou zubří klec.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Dnešní zápas byl zase úplně jiný než oba zápasy v Přerově. Musím říct, že jsme udělali víc chyb, než jsme chtěli a čekali. Proto to pro nás bylo daleko těžší. Přerov byl velmi důrazný a těžký soupeř. My jsme ale díky vedení 2:0 byli v určité výhodě a za stavu 2:2 nám hrozně pomohl gól na 3:2 před koncem druhé třetiny. V proměňování střeleckých šancí jsme byli lepší, a to rozhodlo.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První dvě třetiny nebyly z naší strany úplně dobré. Ve třetí třetině už to bylo podstatně lepší a šli jsme si za vyrovnáním, jenže se to bohužel nepovedlo. Věřím, že čtvrtý zápas tady zvládneme a vynutíme si páté utkání.