Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Úspěšný vstup do semifinále! Juniorka díky závěrečnému obratu urvala první výhru

Úspěšný vstup do semifinále! Juniorka díky závěrečnému obratu urvala první výhru
P ř e r o v – Hokejisté Přerova zvítězili v prvním semifinálovém duelu play-off Ligy juniorů nad Vsetínem po obratu 3:1. Skóre otevřel ve 39. minutě na konci vlastního oslabení hostující Jan Matějíček. Zubři srovnali v 55. minutě z přesilovky zásluhou Ludvíka Lysoňka a zanedlouho se při další početní výhodě postaral o rozhodující gól David Buršík. Vedení Hanáků v sérii 1:0 na zápasy ještě trefou do prázdné brány potvrdil Miroslav Štíbr. Druhé semifinále se v MEO Aréně uskuteční v pondělí od 16:00.
SF1, neděle 26.3.2023
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
3:1
(0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 55. Lysoněk (Billa, Hradil), 58. Buršík (Lysoněk, Hradil), 58. Štíbr (Buršík, Hradil) – 39. Matějíček (Stodůlka, Mošnička). Rozhodčí: Blaha, Šudoma – Bartek, Frais. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 439. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1. Stav série: 1:0.
Žurek – Brázda, Koblížek, Holík, Nesvadba, Billa, Pekr, Nášel – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Buršík, Štíbr, Halík, Švejda, Hradil, Hanák, Kuchta
Pavlíček – Zedek, Mošnička, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Jurek, Urge, Janíček, Juráň, Smetana

Komentář k zápasu

Ze začátku zápasu byl aktivnějším týmem Vsetín. Ve druhé minutě se v mezikruží se dostal ke střele Melenovský, ale brankář Žurek kotouč zachytil. Domácí Zubři se osmělili až v sedmé minutě, ani Buršíkova střela však při obléhání soupeřovy klece nebyla úspěšná.

Stejný hráč se v desáté minutě prodral do útočného pásma, opět ale bez úspěšného zakončení, podobně jako následná rána Hradila, která skončila v Pavlíčkově lapačce. Valaši poté znovu převzali taktovku a několikrát zaměstnali Žurka, skóre se však nezměnilo. Poslední příležitost v úvodní části měl Šilhavý, ani on ale nezacílil přesně.

Druhou část otevřela šance Janíčka, jeho nepříjemnou střelu schoval Žurek v lapačce. Zakrátko Zubři sahali po gólu v přečíslení Šilhavého a Kuchty. První jmenovaný vzal zakončení na sebe, trefil však jen masku Pavlíčka. Další tutovku měl Kolařík, který unikal sám na bránu, byl však tísněn, proto se mu nepodařilo přesně zakončit.

Oba týmy si poté zahrály v přesilových hrách. Buršík po Billově přihrávce Pavlíčka neprostřelil a na druhé straně si proti Heinrichově šanci připsal Žurek další zákrok lapačkou. Skóre se změnilo až v čase 38:19. Zubři si v přesilovce nepohlídali dvojici vsetínských útočníků. Stodůlka si vyměnil puk s Janem Matějíčkem, který překonal Žurka pokusem na lapačku. Přerov mohl ještě do sirény srovnat, jenže Lysoněk neusměrnil puk do brány po Buršíkově přihrávce a Hradil mířil pouze do Pavlíčka.

Zubři v průběhu třetího dějství přidali na aktivitě, Vsetín je však mohl potrestat z brejků. Při jednom takovém střílel nebezpečně Stodůlka a Žurek musel pohotově zasáhnout lapačkou. Domácí brankář pak vychytal také Melenovského a Hanáci se v 55. minutě dočkali vyrovnání. Ludvík Lysoněk zakončil mimo dosah Pavlíčkovy vyrážečky a využil přesilovku. Tu hrál Přerov zakrátko znovu a opět udeřil, z pravé strany prostřelil klečícího Pavlíčka David Buršík. Valaši museli sáhnout k risku se šesti bruslaři, při něm ale jen pečetil vítězství MEO Miroslav Štíbr.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře, první třetinu jsme byli horším týmem. Ve druhé části se to malinko srovnalo, bohužel jsme udělali chybu ve vlastní přesilové hře. Soupeř po dvou třetinách zaslouženě vedl 1:0. Fantasticky se nám povedl závěr utkání, máme z toho první bod. Série ale teprve začíná, je to otevřené.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Po průběhu, který dnešní zápas měl, pro nás skončil celkem nešťastně. Hráli jsme dobrý hokej, věřím, že jsme Přerov trošku zaskočili svou kvalitou. Nicméně soupeř vyhrál díky naším hloupým vyloučením na konci třetí třetiny, potrestal tam dva fauly. Na dnešním výkonu ale chceme postavit celou sérii, určitě se budeme prát až do konce.