Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Obrat je na světě! Junioři po boji zvládli klíčový zápas a postoupili do semifinále

Obrat je na světě! Junioři po boji zvládli klíčový zápas a postoupili do semifinále
P ř e r o v – Juniorští Zubři v rozhodujícím pátém zápase čtvrtfinále play-off zdolali Havlíčkův Brod 3:2 a stejným výsledkem vyhráli po obratu i celou sérii. Hanáci se v dramatickém zápase dokázali vzchopit, ve druhé třetině totiž chvíli prohrávali. Poté ale srovnal obránce Jan Billa a ve 45. minutě vystřelil Přerovu vítězství a postup útočník Petr Švejda. Zubři pak v závěru ubránili dvojnásobné oslabení. Jejich soupeřem v semifinále bude Vsetín, který vyřadil pražskou Slavii.
ČF5, čtvrtek 23.3.2023
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
3:2
(1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Lysoněk (Buršík, Hradil), 35. Billa (Hradil), 45. Švejda (Hradil, Brázda) – 25. Přidal (Kutlvašr), 28. Vaněček (Přidal, Holenda). Rozhodčí: Held, Rapák – Bubela, Čelechovský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 525. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2. Konečný stav série: 3:2.
Žurek – Brázda, Koblížek, Holík, Nesvadba, Billa, Pekr, Nášel – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Buršík, Štíbr, Halík, Švejda, Hradil, Hanák. T. Kuchta
Sigmund – Zych, Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Bulík, Machovský, Holenda, Dymák, Janko, Nový, Koubek, Krejčí, Hrdlička, Niederhafner, Přidal, Pilař

Komentář k zápasu

Domácí Zubři si v první třetině drželi mírnou aktivitu. Otevřít skóre mohl v polovině šesté minuty Halík, jenže po Kuchtově střele nedokázal dorazit kotouč, který brankáři Sigmundovi vypadl. Naopak v desáté minutě bylo živo před přerovskou svatyní. Nejprve Bulík nabil Kuchtovi, jehož dělovku Žurek vyrazil a zakrátko Janko při zakončení narazil na beton brankáře.

Přerované si pak faulem soupeře vynutili přesilovku, v níž se modrožlutí dostali do vedení. Kotouč se přes Koblížka a Buršíka dostal k Ludvíku Lysoňkovi, který Sigmunda oklamal hezkou kličkou.

Stejný hráč mohl přidat další trefu zkraje druhé třetiny, tentokrát však průnik přes obranu nedotáhl ke kýženému úspěchu. A naopak udeřil soupeř. Lukáš Přidal vyslal povedenou ránu zápěstím, na kterou Žurek kvůli zakrytému výhledu nedokázal reagovat. O chvíli později už to bylo 1:2. Obrat zařídila další přesná rána, tentokrát z hole Jana Vaněčka.

Domácí byli chvíli v útlumu, ale dokázali se z něj dostat. Při hře ve čtyřech Jan Billa po buly napálil puk přesně do horního růžku Sigmundovy klece. Třetí část tak za nerozhodného stavu slibovala obrovské drama.

Přerov se ve 45. minutě dokázal vrátit zpátky do vedení. Využil okamžiku střídání hostujícího týmu, když si Petr Švejda najel po křídle a Sigmundovi propadl puk pod lapačku na vzdálenější tyč. Brod šest minut před koncem mohl srovnat, Bulíkova střela však skončila v Žurkově lapačce.

Kolaříkův průnik následně pokryl Sigmund. V posledních vteřinách se soupeři naskytla dvojnásobná přesilovka, Zubři však dokázali tlak soupeře ustát a po závěrečné siréně vypukla v MEO Aréně obrovská radost.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetina byla z naší strany slušná, zaslouženě jsme ji vyhráli 1:0. Ve druhé části jsme bohužel vypadli z konceptu hry. Soupeř otočil zápas a chvílemi to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí se nám do konce druhé třetiny povedlo vyrovnat a ve třetím dějství jsme silou vůle a kolektivním výkonem dokázali utkání rozhodnout. Celá série byla velmi těžká. Prohrávali jsme 0:2 na zápasy a hráli jsme tři utkání o život. Bylo to vyčerpávající, ale zároveň to byla obrovská zkušenost pro všechny kluky do budoucna. Jsem rád, že teď vědí, že stav 0:2 neznamená v sérii hotovo. Vždycky to můžete otočit, což se potvrdilo i v dnešním zápase, ve kterém jsme prohrávali 1:2. Vnitřní síla týmu se ukázala v pravý moment. Závěrem bych chtěl poděkovat soupeři. Hrál výborně, organizovaně, byla to výborná série. Za to, co Havlíčkův Brod předvedl, zaslouží absolutorium.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Odehráli jsem zase parádní zápas, ve kterém jsme bojovali a vedli jsme. Udělali jsme ale drobné chyby a soupeř nás nemilosrdně trestal, proto jsme prohráli toto utkání a v podstatě i celou sérii. Dopouštěli jsme více drobných chyb než Přerov, navíc jsme nedávali góly, na branku jsme se hrozně nadřeli. Byla to hektická série. Klobouk dolů před Davidem Krejčím, že ve druhé třetině odvolal faul a tím to uklidnil. Potom jsme si se soupeři podali ruce a rozešli jsme se v dobrém. Gratulujeme Přerovu k postupu. Myslím si, že máme na čem stavět.