Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

První mečbol odvrácen! Junioři v Havlíčkově Brodě pálili ostrými a snížili sérii

První mečbol odvrácen! Junioři v Havlíčkově Brodě pálili ostrými a snížili sérii
H a v l. B r o d – Čtvrtfinálová série juniorů nekončí! Zubři po dvou domácích nezdarech výrazně zabrali a v Havlíčkově Brodě si ve třetím duelu otevřeli střelnici. Jízdu za odvrácením soupeřova mečbolu číslo jedna načal Přerov slepenými góly v závěru první třetiny a poté svůj náskok zvýraznil až do konečného skóre 6:1. Góly zaznamenali Jaroslav Pekr, Radim Hradil z trestného střílení, Michal Šilhavý, Petr Švejda, Jan Hanák a Patrik Hyža. O vyrovnání série a návrat k rozhodujícímu souboji do MEO Arény budou Zubři bojovat v havlíčkobrodské Kotlině v úterý od 17:30.
ČF3, pondělí 20.3.2023
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
1:6
(0:2, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Pilař (Koubek, Krejčí) – 18. Pekr (Hradil, Buršík), 18. Hradil (TS), 21. Šilhavý (Halík), 30. Švejda (Kolařík), 37. Hanák (Kolařík, Švejda), 57. Hyža (Hanák). Rozhodčí: Glanc – Hlinka, Hradil. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 125. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6. Stav série: 2:1.
Sigmund (41. Kukeně) – Zych, Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Hrdlička, Krejčí, Bulík, Machovský, Holenda, Dymák, Pilař, Koubek, Nový, Přidal, Janko
Žurek – Brázda, Koblížek, Holík, Nesvadba, Billa, Pekr, Nášel – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Buršík, Štíbr, Halík, Švejda, Hradil, Hanák, T. Kuchta

Komentář k zápasu

Úvod zápasu postrádal šance. Až se začátkem páté minuty dostal Brod možnost přesilovky, ale paradoxně největší příležitost vzešla od Zubrů. Sigmundovi při rozehrávce vypíchl puk Šilhavý, jenže cestu kotouče do klece zatarasil obránce Kuchta. O chvíli později se uvedl i soupeř, Žurek si však s průnikem Bulíka poradil.

Dvakrát pak prudce v přesilové hře střílel Hradil, jenže bez gólového efektu. Ten postrádaly i další šance Kolaříka, Hyži a opět domácího Bulíka. Skóre se dalo do pohybu až v 18. minutě. A slavili Zubři! Po buly vypálil od modré Jaroslav Pekr a puk přes clonící klubko hráčů zapadl za Sigmundova záda. O 25 vteřin později navíc domácí Jeletz při závaru sevřel puk v brankovišti, za což bylo nařízeno trestné střílení. Radim Hradil nejprve předjel kotouč, kterého se však nedotkl, proto byl nájezd opakován. Při reparátu precizně u levé tyče zvýšil na 0:2.

Druhou část načali Zubři oslabením, rychle však soupeři zasadili třetí úder. Do úniku vyrazil Michal Šilhavý, který nekompromisně zacílil pod Sigmundovu horní tyčku. Havlíčkův Brod zanedlouho ožil, když po Koubkově ráně snížil z dorážky Jan Pilař. Nadechnutí ale trvalo jen minutu. Bulík ani napotřetí proti Žurkovi neuspěl a z bleskového otočení hry doklepával Kolaříkovu vyraženou střelu Petr Švejda.

S chutí hrající Přerov přidal v prostřední periodě ještě pátou trefu. Jan Hanák svůj útočný výpad zakončil přesně mezi Sigmundovy betony. Opařený soupeř následně pohrdl více než minutu a půl dlouhou přesilovkou pět na tři.

Ve třetí třetině pokračovali Hanáci v zodpovědné hře a svého soka prakticky nepouštěli k možnosti zdramatizovat zápas. Po šanci domácího Přidala hrál Přerov dvě přesilovky, definitivní podobu výsledku ale dal až po nich. Špatnou rozehrávku soupeře vystihl Patrik Hyža a ranou na vzdálenější tyčku rozradostnil Zubry pošesté.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Začali jsme hodně nervózně. Soupeř na nás vlétl, byl agresivní a houževnatý, a dostali jsme dva góly. Snížili jsme ale na 1:3 a měli jsme šance i na druhý gól, ale neproměnili jsme je. Naopak jsme hned z protiútoku inkasovali branku na 1:4. Tam se to asi zlomilo. Kdybychom dali kontaktní gól na 2:3, soupeř by třeba trochu znejistěl. Už za stavu 1:3 byl trošku nejistý, měl trochu strach. Bohužel, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Třetí třetina už se víceméně dohrávala. Musíme se dobře vyspat a zítra to zvládnout. Moc bychom chtěli poděkovat fanouškům, kterých přišlo hodně a podporovali nás až do konce.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Dneska jsme hráli o všechno. Dobře jsme se na to připravili a od začátku jsme za tím šli. Myslím si, že jsme zápas zaslouženě vyhráli. Ale je to jenom jeden bod, zítra začíná nový zápas a musíme se na něj zase připravit.