Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka podruhé nestačila na Havlíčkův Brod, teď musí odvrátit dva jeho mečboly

Juniorka podruhé nestačila na Havlíčkův Brod, teď musí odvrátit dva jeho mečboly
P ř e r o v – Hokejisté Přerova podlehli ve druhém utkání čtvrtfinále play-off Ligy juniorů Havlíčkovu Brodu doma 2:4 a v sérii prohrávají 0:2 na zápasy. Zubři od první třetiny museli dohánět jednogólovou ztrátu. V závěru zkusili risk bez brankáře, při kterém dvakrát inkasovali a sami pouze snížili. Dvě branky zaznamenali útočník Hanáků Tobiáš Kuchta a brodský útočník David Bulík. Série se nyní stěhuje na Vysočinu, kde budou svěřenci hlavního trenéra Pavla Neumana odvracet konec sezony. Bruslaři mají totiž dva pokusy na to, aby je vyřadili a postoupili do semifinále.
ČF2, pátek 17.3.2023
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
2:4
(1:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Kuchta (Hyža, Švejda), 60. Kuchta (Lysoněk, Brázda) – 4. Přidal (Janko), 16. Bulík (Zych, Machovský), 59. Bulík, 60. Zych (Hrdlička). Rozhodčí: Čuňočka – Husák, Vašíček. Vyloučení: 4.4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 289. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Žurek – Koblížek, Nesvadba, Holík, Billa, Veselý, Brázda, Pekr – Šilhavý, Hanák, Buršík, Švejda, Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, T. Kuchta, Hradil, Štíbr
Sigmund – Zych, Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Bulík, Machovský, Holenda, Koubek, Dymák, Nový, Niederhafner, Krejčí, Hrdlička, Pilař, Přidal, Janko

Komentář k zápasu

Skóre otevřel v čase 3:28 Havlíčkův Brod. Janko při přečíslení přihrál před branku a Lukáš Přidal zblízka poslal puk za ležícího Žurka. Janko pak mohl hostující náskok zvýšit, Žurek jej ale na konci brejku vychytal. Přerov dostal po faulech Niederhafnera a Bulíka k dispozici minutu a 49 sekund přesilovky pět na tři. V ní se však dlouho ani nedokázal udržet v útočném pásmu, Lysoňkův pokus poté ramenem zneškodnil Sigmund.

Domácí srovnali až při hře pět na pět, Sigmunda po dobré práci třetího přerovského útoku překonal Tobiáš Kuchta. Bruslaři ale zanedlouho znovu odskočili. David Bulík zakončil z pravé strany přesně do bližšího horního rohu přerovské branky nad rameno Žurka. Odpovědět mohl na konci první třetiny Kolařík, jenž najetý brodskou bránu přestřelil.

Zkraje prostřední části ujel při vlastním oslabení Přidal, Žurek jeho bekhendový blafák zlikvidoval betonem. Domácí brankář zblízka vychytal také Hrdličku a posléze Bulíka. Přerov sice přidal na aktivitě, prosadit se však nezvládl. V jedné ze slibných možností Zubrů se po přihrávce Halíka objevil Lysoněk, Sigmund ale kotouč přizvedl nad branku.

Třetí dějství dlouho probíhalo jako boj bez velkých šancí. Domácí dvě a půl minuty před koncem odvolali brankáře, Šilhavý ale velkou možnost na vyrovnání neproměnil. Prázdnou přerovskou bránu pak trefil David Bulík a připsal si druhý gól v zápase. Zubři sice vzápětí snížili, střelou bez přípravy propálil Sigmunda Tobiáš Kuchta. Při další hře Hanáků v šesti však skóroval brodský kapitán Martin Zych a definitivně rozhodl o druhé výhře hostů v sérii.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme bohužel prohráli 1:2. Potom jsme tam měli šance a v dramatickém závěru jsme zkusili risk bez brankáře. Dostali jsme ale gól, a i když jsme poté ještě dokázali snížit, inkasovali jsme počtvrté. V obou zápasech rozhodovaly maličkosti. Vždycky to bylo prakticky o gól – první zápas šel do prodloužení, druhé utkání se také tahalo až do konce. Klíčové byly drobné věci, které si s hráči musíme rozebrat. Teď se připravíme na třetí zápas a uvidíme.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Hráli jsme zodpovědně. Přerov na nás sice tlačil, ale taktickým výkonem jsme si druhou výhru v sérii zasloužili. Rozhodnutého však ještě nic není, poslední krok bývá nejtěžší. Pro třetí vítězství si půjdeme, ale musíme být zase pokorní a zodpovědní.