Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dlouhý a dramatický souboj se vším všudy! Zubrům ale po nájezdech skončila sezona

Dlouhý a dramatický souboj se vším všudy! Zubrům ale po nájezdech skončila sezona
P ř e r o v – Hokejisté Přerova prohráli ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off Chance ligy doma s Třebíčí 2:3 po samostatných nájezdech. V sérii hrané na tři vítězství tak Horácké Slavii celkově podlehli 1:3 na zápasy a z vyřazovacích bojů vypadli. Zubři ve třetí třetině strhujícího duelu otočili skóre, na gól Michala Vodného z 26. minuty zareagovali v přesilovkách ve 49. a v 53. minutě Robert Černý a Daniel Indrák. Hosté ale v čase 57:53 srovnali zásluhou Davida Michálka, v následném prodloužení neproměnili trestné střílení třebíčský Novák ani přerovský Březina. Během rozhodujících samostatných nájezdů skórovali pouze hostující Lukáš Forman a Matyáš Svoboda, Hanáci brankáře Jekela nepřekonali.
ČF4, pondělí 13.3.2023
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
2:3sn
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Černý (Hrdinka, Březina), 53. Indrák (Krisl, Kratochvil) – 26. Vodný (Malý), 58. Michálek (Vodný, Fajmon), rozhodující nájezd Forman. Rozhodčí: Hucl, Svoboda – Blažek, Polák. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1732. Střely na branku: 48:33. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 46:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3. Konečný stav série: 1:3.
Postava – Chroboček, Krisl, Hrdinka, Černý, Ševčík, Kudělka, Němec – Indrák, Pechanec, Kratochvil – Březina, Macuh, Jan Svoboda – Doležal, Ministr, Süss – Fencl, Dvořák, Goiš
Jekel – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Vodička, Poizl, Fajmon – Ferda, Michálek, Vodný – Psota, Bittner, Novák – Klímek, Malý, M. Svoboda – Michalčuk, Pšenička

Komentář k zápasu

Úvod zápasu jasně patřil Zubrům. Ti se v posledních dvou utkáních načekali na první góly prakticky až do posledních minut a tomu se chtěli tentokrát vyvarovat. Z mnoha dobrých příležitostí ale „vytěžili“ pouze minutou branku, nebo zákrok Jekela. Velkou šanci měl po pasu Březiny Macuh, na opačné straně zase Postavu vystrašil zvysoka padající kotouč. Třebíč se postupem času z úvodu otrkala a srovnala hru, v první třetině byl však, stejně jako ve třetím zápase, přesto nebezpečnější Přerov. Sražený puk Krisla před sirénou spadl jen těsně vedle tyče, Süss poté v největší šanci netrefil bránu.

Druhé dějství tak opět začalo za stavu 0:0. Ten ale nemusel trvat dlouho, kdyby velké šance proměnili Ministr anebo Goiš. Skóre však opět otevřela Třebíč. Na útočné modré chyboval Chroboček, kterému začal ujíždět Malý. Dojíždějící defenziva si vzápětí nepohlídala Michala Vodného, jenž si s Postavou zblízka poradil. Přesilovku Zubři dobře nesehráli, srovnat ale mohl Jan Svoboda, který přestřelil z ostrého úhlu odkrytou branku. Na opačné straně při početní výhodě zase Vodný mířil pouze do tyče, další gól tak do přestávky k vidění nebyl.

Zkrácenou převahu se Hanákům nepodařilo proměnit ani na startu třetí třetiny. V ní se žádný celek nedostával k tlaku, byť se hrálo více v přesilovkách, než v plném počtu. A právě jednu takovou přesilovku Zubři ve 49. minutě rychle využili. Klíčovou roli sehrálo vyhrané buly a přesný pas Hrdinky na střelu Robertovi Černému, který bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Na další přesilovku si MEO počkalo čtyři minuty a díky rychlému proměnění šlo do vedení. Krislovu střelu Jekel vyrazil pouze před sebe a díky pohotové dorážce zaznamenal další trefu v play-off Daniel Indrák. Hosté ale dvě minuty před koncem dokázali vybojovat prodloužení, kotouč se za Postavu odrazil od Davida Michálka.

V prodloužení měli více ze hry domácí. Odkrytou branku v přesilovce netrefil Chroboček, poté se neujal ani průnik Ševčíka. V 69. minutě mohl rozhodnout Novák. Po faulu Krisla na Ferdu jel trestné střílení, Postava se ale nenechal vykolejit a zasáhl. O chvíli později unikal sám na Jekela Březina, třebíčský háček na jeho brusli však zůstal bez povšimnutí. Domácí útočník si ale přece jen trestné střílení vyzkoušet mohl. V chaosu na třebíčském brankovišti totiž Fajmon rukavicí přikryl volný puk. Jekel však, stejně jako Postava, slavil zákrok a oba tak vychytané nájezdy mohli pojmout jako přípravu na samostatné nájezdy. V těch ale Zubři ani jednou neuspěli, naproti tomu o třebíčském postupu do semifinále rozhodly trefy Lukáše Formana a Matyáše Svobody.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to zápas se vším všudy. Hráčům jsme poděkovali za to, že na ledě nechali všechno. Bylo to dramatické, nezabalili to. Dvě minuty nás dělily od vítězství, které by prodloužilo sérii. Troufnu si říct, že v prodloužení jsme ještě stupňovali tlak. To pověstné štěstíčko nám trošku chybělo. S respektem k Třebíči, která vyhrála základní část, můžeme říct, že jsme byli více jak důstojným soupeřem. Ani jeden zápas nebyl jasný. Musíme to přijmout tak, jak to je. Třikrát nás porazili a jdou dál. Samozřejmě nás to mrzí, ale s předvedenými výkony musí být spokojenost. Teď se to hodnotí špatně, ale není žádná ostuda vypadnout takhle s Třebíčí ve čtvrtfinále.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Zápas byl podobný tomu včerejšímu. Domácí hodně forčekovali, hodně se tlačili do brány. Myslím si ale, že jsme bránili slušně, pak jsme šli do vedení. Bohužel, přišly tam fauly a domácím dneska vyšly přesilovky, kterými otočili zápas. Cením si toho, že jsme dvě minuty před koncem vyrovnali. V prodloužení se toho moc nezměnilo, soupeř se tlačil a tlačil. Měli jsme brejkovou situaci, výhodu trestného střílení. Nedali jsme, to samé potom Přerov. Proto rozhodly až nájezdy. Vynikající Jekel nás podržel a trefili jsme dva střelce, za což jsem velmi rád. Co se týče série, respekt k soupeři. Má čtyři vyrovnané lajny, hrál agresivně, výborně bruslil. Jsem rád, že narazil na naši pevnou obranu a neměl tak jednoduché střílet góly. I když má v brance výborného Postavu, vždycky jsme dokázali nějakou tu branku dát a ty tři zápasy urvat. Znovu ale opakuji, že Přerov byl nesmírně těžký soupeř.