ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Přerovští junioři ani napodruhé Jihlavu neporazili

Přerovští junioři ani napodruhé Jihlavu neporazili
P ř e r o v - Ani napodruhé se v letošní sezoně nepodařilo přerovským juniorům zdolat favorita ligy, jihlavskou Duklu a na domácím ledě prohráli 3:7. Hosté z Vysočiny rozehráli zápas hodně bojovně a v prvních dvou třetinách si díky šesti vstřeleným brankám vypracovali rozhodující náskok. Přerovšté Zubři se sice dvakrát trefili v početní výhodě, ale mrzet je může mnoho dalších nevyužitých přesilovek. Do střelecké listiny se postupně zapsali Klimecký, Holík a Vaněk.
15.kolo, neděle 26.10.2008
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
3:7
(1:3, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 9:02 Klimecký (Menšík, Kundrátek), 22:14 Holík (Kundrátek), 52:00 Vaněk (Klimecký) - 3:28 Dvořák (Pometlo, Zelený), 13:51 Zeman (M.Kuřítko), 18:54 J.Kuřítko (M.Kuřítko, Zeman), 21:23 Rosendorf (Zeman), 27:00 J.Kuřítko (Kotlík), 38:18 Vysloužil (Polcar), 40:54 Malec (Kotlík). Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Krátký. Vyloučení: 7:13, navíc Menšík (Přerov) 10 minut osobní trest, Konečný (Přerov) 10 minut osobní trest - M.Kuřítko (Jihlava) 10 minut osobní trest. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.
Okáč - Hoferek, Brázda, Bosák, Šrámek, Klimecký, Blinka, M.Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Menšík, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Kundrátek, Hradil, Schaffer, Konečný
Navrátil - Cirhan, Posmyk, Musil, Němec, J.Kuřítko, Zelený, Brabec, Rosendorf, Dvořák, Malec, Vysloužil, Tůma, Randa, Vacek, Zeman, Polcar, M.Kuřítko, Pometlo, Kotlík

Komentář k zápasu

Tým jihlavské Dukly, který je letošním velký favoritem ligy rozehrál utkání lépe. Skóre se poprvé měnilo v polovině 4. minuty, kdy se po faulu Konečného prosadil mezi Okáčovy betony Dvořák - 0:1. Na začátku 10. minuty se podařilo početní výhodu zužitkovat i domácím. Brankář Navrátil nedokázal puk ztlumit po střele Menšíka a dorážející Klimecký už měl snadnou práci - 1:1. Hosté však díky velmi dobré útočné hře šli opět brzy do vedení. V závěru 14. minuty se prosmýkl přerovskou obranou Zeman a přesnou střelou upravil skóre na 1:2. V závěru první třetiny se jihlavští junioři dokázali střelecky prosadit i potřetí. U mantinelu nezastavil ofenzivní akci hostů obránce Brázda a puk skončil v přerovské brance po dobře mířeném střeleckém pokusu Jaroslava Kuřítka - 1:3.

Úvod druhé části hry přinesl jako první faul přerovského obránce Ference a hosté opět v přesilovce po chvíli trestali. Přesným střelcem se tentokrát stal obránce Rosendorf - 1:4. Po chvilce si však i jihlavská obrana vybrala slabší chvilku a povolila Holíkovi dostat se to samostatného nájezdu. Ten svoji velkou šanci s přehledem proměnil snížil skóre znovu na rozdíl dvou branek - 2:4. Klid na hokejky hostujících hráčů poté přinesl začátek 28. minuty kdy se ujala útočná akce Kotlíka s Jaroslavem Kuřítkem. Druhý jmenovaný mohl z dorážky pohodlně zasunout puk za Okáčova záda - 2:5. V polovině utkání měli Zubři dobrou možnost snížit skóre během série tří přesilovek. Nakonec však udeřilo v početní výhodě na druhé straně a tak se po gólu Vysloužila odcházelo podruhé do šaten za stavu 2:6.

Vstup do třetí třetiny se lépe vydařil hráčům Dukly. Po necelé minutě srazil přerovské Zubry sedmý jihlavský gól, jehož autorem byl Malec - 2:7. V dalším průběhu závěrečné části hry měli domácí k dispozici několik přesilovek. Jednu z nich dokázali na začátku 53. minuty využít a gólem Vaňka už jen kosmeticky upravit výsledek na konečných 3:7.