ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorku nasměrovaly za druhou výhrou brzké trefy, v Písku teď může rozhodnout

Juniorku nasměrovaly za druhou výhrou brzké trefy, v Písku teď může rozhodnout
P ř e r o v – Hokejisté Přerova si ve druhém zápase finále play-off Ligy juniorů poradili s Pískem 6:3 a jsou blízko výhře v soutěži a postupu do baráže. Hanákům výrazně pomohla hned první třetina, ve které čtyřikrát skórovali. Do kabiny nakonec odcházeli s tříbrankovým náskokem, jímž nakonec nad Králi také zvítězili. Hosté se sice dvakrát dotáhli na rozdíl dvou gólů, Zubři ale pokaždé dokázali reagovat. Série se nyní stěhuje na jih Čech, kde bude mít MEO dva mečboly.
F2, neděle 20.3.2022
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
6:3
(4:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Švejda, 9. Kleniar (Kuchta), 12. Němec (Hanák, Kleniar), 13. Šilhavý (Kleniar, Hanák), 26. Hradil (Gréč, Holík), 54. Kuchta (Hradil, Halík) – 14. Pitel (Hollar, Kříž), 23. Hollar (Kříž, Pitel), 47. Kříž (Pitel). Rozhodčí: Blaha, Vaněk – Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 3:6, navíc Hracholskij (Písek) trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 435. Střely na branku: 53:22. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3. Stav série: 2:0.
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr, Halík, Brázda, Kolařík, Hradil, Švejda
Lokajíček – Kulvejt, Hail, Dohnal, Kurfürst, Hála, Pitel, Mikeska, Dubský, Hracholskij, Ryba, Sládek, Andrle, Kovařík, Hollar, Lechnýř, Pešek, Kříž

Komentář k zápasu

Zatímco v sobotním utkání trestali chyby Králové, tentokrát z nich těžili Zubři. V osmé minutě zachytil hostující rozehrávku Petr Švejda a zakončil přesně k pravé tyči. Zanedlouho se domácí radovali znovu. Lokajíček vyrazil střelu Kuchty a Patrik Kleniar doklepl kotouč do sítě.

Potřetí se Hanáci prosadili při přesilovce, kterou zblízka využil Jakub Němec. Za necelou minutu navíc Kleniar našel v úniku dvou proti jednomu Michala Šilhavého a MEO šlo do trháku. Přerovskou euforii však utlumil Richard Pitel, který se trefil pod horní tyč Postavovy branky.

Zkraje druhé části Postava koncem betonu zastavil pokus Hollara, Lokajíčka zase nepřekonal Hradil. Ve 23. minutě hosté snížili z nenápadného nahození. Tomáš Hollar od zadního mantinelu zaskočil Postavu, kterému kotouč u bližší tyče propadl do brány. Zubři ale odpověděli těsně po skončení dvojnásobné početní výhody z mezikruží zásluhou Radima Hradila.

V další početní výhodě neproměnili velké šance Němec a Kuchta. Na druhé straně Postava lapačkou vytěsnil křížnou střelu Kříže. Pět minut před koncem prostředního dějství si v přesilovce najel do zakončení Fencl a orazítkoval horní tyč písecké branky. Ve 47. minutě Písek opět zkorigoval skóre, zblízka se po ledě prosadil Marcel Kříž.

Domácí pak sice nevyužili dlouhou přesilovku po trestu ve hře pro Hracholského. V čase 53:03 ale stanovil konečný výsledek utkání Tobiáš Kuchta, jehož přihrávku si bruslí srazil do branky jeden z hostů.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Dobře jsme zvládli první třetinu, kdy jsme se dostali do vedení 4:0. Potom jsme si to zkomplikovali a inkasovali jsme po zbytečných chybách. Soupeř se tím dostal do zápasu, ale díky dobrému týmovému výkonu jsme utkání vyhráli.

Radek Volf (IHC Králové Písek): První třetina od nás byla hrozná, tři góly jsme soupeři nabídli. Byly to dětské chyby. Za dvě třetiny bych tým pochválil. Bojoval a chtěl se zápasem něco udělat. Možná jsme nebyli až tak daleko, abychom utkání hodně zdramatizovali, ale z nějakých důvodů to tu úplně tak nešlo. Domácí vyhráli určitě zaslouženě. Honit v Přerově stav 0:4 je špatné.