ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Nepříznivý stav juniorku nepoložil, první finálový souboj s Pískem zvrátila v nájezdech

Nepříznivý stav juniorku nepoložil, první finálový souboj s Pískem zvrátila v nájezdech
P ř e r o v – Hokejisté Přerova otočili první zápas finále Ligy juniorů proti Písku a v sérii vedou. Svěřenci trenérů Neumana a Kočary po dobrém vstupu dvakrát v rychlém sledu inkasovali a museli dotahovat. Vyrovnat se jim povedlo díky přesilovkám, které využili Kleniar a Němec. Obrat pak dokonali v samostatných nájezdech, kde rozhodli bezchybný Postava a Kolařík.
F1, sobota 19.3.2022
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
3:2sn
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Kleniar (Hanák, Kolařík), 41. Němec (Kolařík, Kleniar), rozhodující nájezd Kolařík – 12. Andrle (Kovařík, Pešek), 13. Hála (Hracholskij). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Komínek, Vašíček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 348. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2. Stav série: 1:0.
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Halík, Kolařík, Šilhavý, Štíbr, Hyža, Brázda, Kuchta, Hradil, Kleniar
Lokajíček – Kulvejt, Hail, Dohnal, Kurfürst, Hála, Pitel, Mikeska, Dubský, Hracholskij, Ryba, Sládek, Andrle, Kovařík, Hollar, Lechnýř, Pešek, Kříž

Komentář k zápasu

Přerov v úvodu nevyužil dvě velké šance. Nejprve po forhendové kličce nepřekonal Lokajíčka Kolařík, poté z první pálil vedle osamocený Halík. Písek se prosadil dvakrát během minuty a půl. Po přihrávce Kovaříka zamířil za přesouvajícího se Postavu Filip Andrle a zanedlouho osvědčil důraz na brankovišti dorážející Daniel Hála. Třetí gól Králů mohl přidat unikající Kříž, s roztáhnutým Postavou si ale neporadil. Na druhé straně Lokajíček vyrážečkou zneškodnil prudké zakončení Brázdy.

Ve druhé části Postava pokryl bekhendový pokus Hollara, který se v mezikruží ocitl nepokrytý. Zubrům ke snížení pomohla přesilová hra. Rána Hanáka se odrazila od zadního mantinelu k Patriku Kleniarovi, jenž poslal kotouč do volné části hostující branky. Blízko k vyrovnání pak měli Halík, Štíbr nebo Holík. Ani jeden z nich však píseckou bránu ve slibné příležitosti netrefil.

Náskoků Jihočechů Hanáci dotáhli až s koncem další početní výhody. Po závaru před Lokajíčkem úspěšně dorážel Jakub Němec. Po chvíli od modré čáry vystřelil Billa a Písku pomohla tyč. Postava zase zastavil rozjetého Kříže a za pomoci obránců ustál tlak při písecké početní výhodě.

Během prodloužení Zubři znovu ubránili oslabení. Navrátilec z trestné lavice Hradil pak vybídl ke skórování Fencla, ale ten mezeru mezi Lokajíčkovými betony nenašel. Možnosti rozhodnout si vytvořili i hosté. Hracholskij puk za ležícího Postavu nedorazil a Pitelova křížná střela těsně před sirénou o kousek minula zadní tyč přerovské branky.

Úvodní finálový zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jako první se ve druhé sérii trefil Radim Kolařík, kterému forhendový blafák tentokrát vyšel. Ve čtvrté sérii na něj navázal Kleniar, zatímco čtyři písečtí exekutoři proti Postavovi neuspěli. Přerov se tak v sérii, jež určí účastníka baráže proti Litvínovu, ujal vedení.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Prvních deset minut jsme hráli poměrně dobře. Pak jsme udělali dvě hrubé chyby a soupeř je potrestal. Až do začátku třetí třetiny jsme dotahovali stav 0:2, naštěstí se nám podařilo srovnat. Utkání už pak bylo vyrovnané. Písek v prodloužení nevyužil přesilovku a nájezdy jsme zvládli lépe. Michal to v nich zavřel.

Radek Volf (IHC Králové Písek): Domácí byli ze začátku aktivnější. Pak jsme se z toho dostali a dali jsme dva góly. Zápas byl na naší straně a soupeř znervózněl. I začátek druhé třetiny byl na naší straně, ale potom jsme udělali nějaké fauly, které domácí potrestali. Slezli jsme z koně a třetí třetina už byl boj. Přerov dvakrát využil přesilovku, od 50. minuty už pak každý hrál na jistotu. V prodloužení jsme hráli přesilovku, kdy nám ke gólu chybělo jen málo. V poslední sekundě ještě přišla velká šance, kdy to hráč nezakončil. Nájezdy jsou loterie a domácí v nich byli šikovnější.