Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři prohráli na domácím ledě s Krnovem

Junioři prohráli na domácím ledě s Krnovem
P ř e r o v - Junioři HC ZUBR Přerov dnešním zápasem s Krnovem zakončili první polovinu základní části. Přerovští Zubři byli po celý zápas o krok pozadu a museli neustále dotahovat skóre. To se jim nakonec nedpovedlo a z vítězství 5:4 se tak radovali hosté z Krnova. Dvě branky přerovského týmu zaznamenal Klimecký, po jedné přidali Šteiner a Blinka.
13.kolo, pátek 17.10.2008
HC ZUBR Přerov - HK Krnov
HC ZUBR Přerov - HK Krnov
4:5
(1:2, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 14:56 Šteiner (Holík), 33:35 Klimecký (Šrámek, J.Ferenc), 38:00 Klimecký, 58:45 Blinka (Hoferek) - 12:33 Miškov (Ševčík), 17:48 Slania (Rýpar, Čermák), 31:48 Miškov (Tošenovjan), 37:44 Slanina, 55:08 Michálek (Mrkva). Rozhodčí: Váňa - P.Dučák, Poláček. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.
Okáč - Hoferek, J.Brázda, Ryšánek, Bosák, Dočkal, Šrámek, Klimecký, Blinka, M.Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Prinke, J.Ferenc, Kundrátek, Valouch, Hradil, Schaffer, Konečný
Kolbert - Ševčík, Olbrecht, Herget, Mrkva, Rýpar, Faksa, Pavlica, Miškov, Tošenovjan, Čermák, Kostovský, Slanina, Kondrát, Michálek, Wittek

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu byli přerovští Zubři aktivnější. Na konci 2.minuty střílel od modré čáry nebezpečně Jakub Ferenc, ale krnovský brankář Kolbert si puk pohlídal. Na přelomu šesté a sedmé minuty v útočném pásmu dobře zapracoval Holík se Šteinerem, druhý jmenovaný pak nadvakrát proti hostujícímu brankáři neuspěl. Po chvíli přišla velká šance krnovského týmu, Pavlica však po objetí Okáčovy branky zamířil nepřesně. Zubři poté hráli dvakrát během krátké doby v početní výhodě, ale vstřeleného gólu se i přes nadějné šance nedočkali. V závěru druhé přesilovky však fauloval Klimecký a Krnov šel po chvíli do vedení, když střelu Ševčíka tečoval za Okáčova záda Miškov - 0:1. Radost hostujícího týmu ale netrvala příliš dlouho. V závěru 15.minuty přihrál Holík Šteinerovi a ten pohotovou střelou brankáře zařídil vyrovnání - 1:1. Ještě do konce první třetiny se ale krnovští znovu dostali do vedení. Přesným střelcem byl tentokrát Slanina - 1:2.

Druhou třetinu začali přerovští Zubři náporem, ale všechny šance zůstaly nevyužity. Ve 24.minutě nepříjemně ohrozil přerovského brankáře Tošenovjan. S jeho tvrdou střelou hned po buly si ale Okáč poradil. Vyrovnání měl na hokejce o dvě minuty později v přesilové hře Kundrátek, ale Kolbert si připsal další úspěšný zákrok. Domácí poté opět zahodili přesilovou hru a tak se znovu dostali ke slovu hosté. V závěru 32.minuty se po nedůslednosti přerovské obrany znovu prosadil Miškov - 1:3. Skóre na 2:3 upravil ve 34.minutě Klimecký, který zužitkoval přesnou přihrávku Šrámka a nedal Kolbertovi šanci. Dvě minuty před koncem druhé třetiny však přerovská defenzíva vyrobila velkou hrubku a Slanina bez problémů Okáče překonal - 2:4. Přerovští Zubři se však rozhodně nevzdali a za dalších 16 vteřin byli po přesné dorážce Klimeckého znovu ve hře - 3:4.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté a k větší aktivitě jim dopomohl faul útočníka Klimeckého. Brankář Okáč ale tentokrát svůj tým podržel. Obrovskou šanci na vyrovnání spálili přerovští Zubři ve 46.minutě, kdy si až před Kolberta najel Klimecký, zakončení mu však vůbec nevyšlo. Herní aktivitu poté převzali domácí. Sedm minut před koncem během přesilové hry mohl vyrovnat Šteiner, ale před krnovským brankářem nedokázal puk dostatečně zvednout. V 55.minutě přišel zbytečný faul obránce Hoferka, který hosté potrestali pátou brankou. Střelu Michálka brankář Okáč nedokázal pokrýt a puk mu mezi betony propadl do branky - 3:5. Na začátku 58.minuty útočil na hattrick krnovský Miškov, ale jeho prudká střela olízla horní tyčku přerovské branky. Zubrům se podařilo ještě v závěru utkání snížit gólem Blinky, ale na stavu 4:5 už nic nezměnila ani následná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (HC ZUBR Přerov): V tom složení v jakém teď jsme, odehrál tým zápas v rámci svých možností. Do pozice lídra týmu se teď musí postavit někdo jiný, protože nemáme k dispozici Pavla Mališku. V závěru si kluci začali více věřit, ale prostě odehráli jsme nešťastné utkání, které se dnes moc nepovedlo brankáři. Ale hlavně jsme dnes neproměnili velké množství šancí. První třetinu jsme měli vyhrát 3:0 a průběh zápasu by pak byl určitě jiný. Ten kdo dává góly vyhrává, tak to prostě v hokeji chodí. Musíme se dát dohromady, protože nám chybí Martin Nedbal, Daniel Vládek, Filip Vencel a David Blaheta. Někteří hráči nastupují i za tým mužů a je to trochu vidět, že jsou takoví utahaní. Jakmile začneme zase trénovat všichni pohromadě, tak si myslím, že se ta forma a pohoda zase vrátí.