Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Na úvod vítězné derby! Dorost si v souboji s Olomoucí připsal první letošní body

Na úvod vítězné derby! Dorost si v souboji s Olomoucí připsal první letošní body
O l o m o u c – Extraligové boje dorostu začaly úspěšně! Svěřenci trenérské dvojice David Kudělka - Aleš Verlík v úvodním kole zvládli hanácké derby na kolbišti Olomouce. Ta sice rychle udeřila, ale pak Zubři dvěma slepenými góly otočili skóre na svou stranu. Ve druhém dějství přečkali čtyřminutové oslabení i soupeřovo trestné střílení. Domácí se ve třetí třetině dvakrát dostali na dostřel a sahali po vyrovnání, Přerov ale v dramatickém finiši vítězství už nepustil.
1.kolo, čtvrtek 9.9.2021
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
3:4
(1:2, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Belan (Šenk), 47. Konobelj (Šulgan), 55. Belan (Miškovský, Šlahora) – 11. Dobša (Toman), 12. J. Hanák (Kuchta, Svozil), 28. Veselý (Svozil, Kuchta), 50. Kolařík. Rozhodčí: Šudoma – Bubela, Bezděk. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Frgál – Drábek, Marek, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Najman, Jeřábek, Pastrnek, Izák, Konobelj, Golais, Belan
Vojtek – Svozil, Janek, Polame, Harásek, Nášel, Veselý – Galnor, M. Hanák, J. Hanák, Paska, Kolařík, Toman, Dobša, Kuchta, Svoboda

Komentář k zápasu

Olomouc vstoupila do zápasu aktivněji a ve třetí minutě šla do vedení. Kuchtovu přihrávku vystihl v útočném pásmu Jakub Belan, dojel mezi kruhy a bekhendem rozvlnil síť. Zubrům pomohl k vyrovnání brejk dvou proti jednomu. Po buly před vlastní bránou posunul Toman puk na Denise Dobšu a jeho zakončení s pomocí teče domácího obránce zapadlo za Frgála. Zubři zanedlouho dokonali obrat. Kuchta vyslal v přesilovce do úniku Jana Hanáka, jenž olomouckého brankáře prostřelil mezi betony.

Hosté poté ubránili dvojnásobné oslabení a při vyloučení Izáka udeřili potřetí. Po přihrávce Svozila poslal kotouč do levého horního růžku Frgálovy branky Marek Veselý. Kohouti mohli snížit po faulu Janka na Belana, za který rozhodčí Šudoma nařídil trestné střílení. Sám postižený ale neuspěl, Vojtek si s Forsbergovou kličkou poradil. Přerovský brankář poté předvedl několik dalších kvalitních zákroků, kterými Zubrům udržel dvougólový náskok.

MEO mohlo přidat další trefy – například při půlminutové početní výhodě pěti proti třem. Skórovali ale Olomoučané, krátce po návratu Bohatého z trestné lavice dorazil Šulganův pokus za Vojtka Tristan Konobejl. Mora sahala i po smazání zbývající ztráty, teč letící do pravé šibenice ale lapačkou zneškodnil mrštný Vojtek. Přerov pak znovu odskočil. Ondřej Kolařík z levé strany pronikl před Frgála, položil si jej a zamířil do volné části branky. Domácí ovšem zápas ještě jednou zdramatizovali. Miškovský našel Jakuba Belana a ten zaznamenal druhý přesný zásah. Další změnu ve skóre však už modrožlutí se skvělým Vojtkem v bráně nepřipustili a novou sezonu začali po bojovném týmovém výkonu vítězně.