Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři porazili prostějovské Jestřáby

Junioři porazili prostějovské Jestřáby
P ř e r o v - Junioři Přerova pokračují v dobrých výkonech a prodloužili sérii bez porážky už na pět utkání. V zápase proti Prostějovu opět vynikl brankář Okáč, který zlikvidoval všechny střely soupeře a připsal si už druhou nulu v sezoně. Na celkovém vítězství v poměru 4:0 se dvěma brankami podílel Mališka, po jedné přidali Blinka a Blaheta.
9.kolo, pátek 3.10.2008
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13:45 Blinka (Šrámek), 32:53 Mališka (M.Brázda), 46:10 Blaheta, 59:05 Mališka. Rozhodčí: Lerch - Held, Lošťák. Vyloučení: 9:8, navíc Tlčík (Prostějov) 10 minut osobní trest, Dvořák (Prostějov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0.
Okáč - Ryšánek, M.Brázda, Pírek, Bosák, Dočkal, Šrámek, T.Klimecký, Blinka, M.Ferenc, Vaněk, Holík, Mališka, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Vládek, Hradil, Schaffer, Konečný
Hruban - Kolibár, Dvořák, Hrdlička, Finkes, Navrátil, Tlčík, Rek, Zapletal, Cik, Zeman, Oliberius, Skácel, Kryl, Skoček, Stloukal, Stráněl, Berčák, Žilka, Šmilňák, Spáčil.

Komentář k zápasu

Přerovští Zubři vstoupili do utkání aktivní hrou, ze které ve 2.minutě vzešla šance Blahety, který však po Brázdově přihrávce pálil nepřesně. Jestřábi dali o sobě poprvé vědět hned v další minutě, po tvrdé střele Finkese se ale bezbrankové skóre neměnilo. Neúspěšný pak byl i v polovině 7.minuty během přesilové hry Mališka. Zubři se pak po několikanásobném ostřelování prostějovské branky nakonec dočkali gólu ve 14.minutě. Brankář Hruban střelu Šrámka jen vyrazil před sebe a Blinka poté bez potíží uklidil puk do sítě - 1:0. Blízko druhému gólu byl tři minuty před koncem první třetiny Blaheta, který dostal perfektní přihrávku zpoza branky, ale na Hrubana nakonec nevyzrál.

Úvod druhé třetiny přinesl další útočnou akci Zubrů, která po gólu doslova volala. Mališka se ale po přesné přihrávce Blahety z otočky netrefil. V dalších minutách si oba týmy střídavě vyzkoušeli hru v početní převaze. Přerov měl ve 25.minutě možnost hrát dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázal ji využít. Po chvíli měl dobrou příležitost Finkes, jeho tvrdá rána ale skončila v Okáčově lapačce. V závěru 33.minuty se tak znovu prosadili Zubři, kteří zásluhou Mališkovy dorážky zvýšili vedení na 2:0. Dalších gólů se diváci mohli dočkat hned vzápětí, ale přerovští útočníci nedokázali přesně zakončit slibné akce dvou na jednoho. V závěru druhé části hry měli obrovskou šanci i Jestřábi. Ve dvojnásobné přesilovce jim toho ale přerovští obránci moc nepovolili.

Do třetí třetiny vstoupil Prostějov náporem. Ve 43.minutě byl v nejvyšší pohotovosti brankář Okáč, který v rozkleku na brankové čáře zkazil gólovou radost Oliberiusovi. O tři minuty později visela na vlásku třetí branka Zubrů. Hostující obránci trestuhodně nechali před brankou volného Nedbala, který však po souhře s Mališkou přestřelil Hrubanovu klec. Co se nepovedlo v této minutě, povedlo se hned v minutě následující. K puku se dostal útočník Blaheta a zamířil přesně za Hrubanova záda - 3:0. Osm minut před koncem zápasu měli Jestřábi znovu možnost hrát přesilovku 5 na 3. Opět se však předvedl brankář Okáč, který vychytal Hrdličku a pokryl i následné nepříjemné dorážky. Čestný gól se Prostějovu nepodařilo vstřelit ani v 59.minutě, kdy měl k němu nejblíže. Po chybě přerovské obrany se na Okáče řítil Skácel, ale trefil jen brankářův beton. O definitivní tečku za zápasem se tak postaral domácí Mališka, který využil Hrubanovy nešťastné rozehrávky daleko z branky a pohodlně doklepl puk do klece - 4:0.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (HC ZUBR Přerov): Dnes to bylo jedno z nejkvalitnějších utkání, které jsme letos hráli. Prostějov přijel s velmi kvalitním mužstvem a nedivím se, že v tomto složení dokázali na domácím ledě porazit silnou Jihlavu. Bylo to hodně o štěstí a zachytal nám dnes opět velmi dobře brankář Okáč. Dokázali jsme čtyřikrát překonat brankáře Hrubana. Hostující trenér mi před zápasem říkal, že má trochu problémy s brankáři, ale dnes Hruban svůj tým podržel. Jsme rádi, že máme další dva body.