ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka si v domácí premiéře zastřílela, zápas s Technikou Brno otočila sedmi góly

Juniorka si v domácí premiéře zastřílela, zápas s Technikou Brno otočila sedmi góly
P ř e r o v – Vítěznou sérii prodloužili v Extralize juniorů hokejisté Přerova. Po úspěších v Šumperku a Porubě nezaváhali ani v prvním domácím zápase letošní sezony. Techniku Brno pokořili vysoko 7:2. Svěřenci trenérů Neumana a Dočkala sice inkasovali jako první, poté ale předvedli sedmigólový obrat ve skóre. Vedení uzmuli ještě v první třetině, ve druhé ho pak postupně navyšovali až do velmi komfortní podoby. Jihomoravané už se zmohli jen na kosmetickou úpravu výsledku.
5.kolo, pátek 2.10.2020
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
7:2
(3:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Mynář (Šimanský, Němec), 10. Šabršula (Hradil), 16. Brázda (Gréč, Prísažný), 33. Kolařík (Rozsahegyi, Hanák), 35. Kleniar (Šilhavý, Hradil), 38. Kolařík (Fencl, Rozsahegyi), 39. Fencl – 6. R. Fojt (Lajoš), 59. Adam. Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Novák. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2.
Horák (41. Hanáček) – Gréč, Hanák, Šabršula, Němec, Billa, Holík – Mynář, Petr, Kolařík – Šilhavý, Fencl, Šimanský – Dobša, Rozsahegyi, Brázda – Prísažný, Hradil, Kleniar
Šembera – Vacek, Fornál, Oujeský, R. Fojt, Svoboda, Holcman, L. Fojt – Novosedlík, Lajoš, Hubáček – Nerad, Švarcberger, Adam – Procházka, Kelbl, Brůžek – Čoupek, Vrána

Komentář k zápasu

Technika v úvodu kousala a Radovan Fojt jí střelou o břevno zajistil vedení. Zubři rychle odpověděli díky přesilovce, Šimanského nahození tečoval do sítě Petr Mynář. K obratu ve skóre poté domácím pomohla nedůslednost brněnského brankáře Šembery, kterou z ostrého úhlu potrestal Viktor Šabršula. Přerov přidal a o jeho třetí gól se z dorážky postaral Vladimír Brázda. Snížit mohl Radovan Fojt, na konci první třetiny ale zblízka přestřelil.

Obrovskou šanci zahodil v polovině utkání Radim Kolařík, který po přihrávce Dobši minul prázdnou bránu. Přerovského útočníka to ale mrzet nemuselo, zanedlouho totiž zblízka využil početní převahu. Zubři svírali Techniku u její brány a odražený pokus Šilhavého uklidil za Šemberu Patrik Kleniar. Druhou trefu si následně připsal Radim Kolařík, který z otočky zamířil přesně na zadní tyč. Hosté sice v závěru prostředního dějství dostali možnost přesilovky, v ní je však přesným bekhendovým blafákem zmrazil unikající Jan Fencl.

Do třetí třetiny Přerov vystřídal brankáře, Horáka nahradil Hanáček. Mnohem více práce měl ale na druhé straně Šembera, který zlikvidoval dvě šance Šimanského. Po vyloučeních Němce a Mynáře hrálo Brno takřka minutu a půl dvojnásobnou přesilovku, využít ji nicméně nedokázalo. Konečný výsledek zápasu stanovila Technika minutu před koncem. Hanáček chyboval při rozehrávce a kotouč se od Martina Adama odrazil přímo do branky.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Zápas jsme zvládli. V první třetině jsme získali náskok 3:1. Technika byla ale nepříjemná, první dvacetiminutovka byla vyrovnaná. Utkání jsme rozhodli ve druhé části, kdy jsme soupeři odskočili. Třetí třetina už se pak dohrávala více méně v klidu.

Jiří Rech (Technika Hockey Brno): Sice jsme vstřelili první gól, ale hokej se hraje šedesát minut. V zápase jsme měli výpadky. Ve druhé třetině jsme během sedmi minut dostali čtyři branky. Nějaké momenty tam byly dobré, ovšem bohužel nevydržíme hrát soustředěně celé utkání. Máme výpadky, že si chceme zahrát hokej a nechceme hrát pro tým a pro vítězství. Musíme se z toho poučit. Pro další zápas je dobré, že jsme vyhráli alespoň třetí třetinu.