Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Skvělá práce! Junioři deklasovali Písek a slaví rychlý postup do semifinále

Skvělá práce! Junioři deklasovali Písek a slaví rychlý postup do semifinále
P í s e k – V jednoznačnou partii se proměnil čtvrtfinálový souboj, který junioři odehráli na píseckém ledě. Jihočeši chtěli sérii ze stavu 0:2 zdramatizovat, místo toho ale museli skousnout drtivou porážku. Drželi se jen do začátku druhé třetiny, pak už Přerované pálili ostrými a jejich gólové řádění se zastavilo až na jedenáctce! Čtyři trefy zaznamenal ostrostřelec Lukáš Zmeškal. V semifinále se juniorka Zubrů střetne se Vsetínem nebo s Kralupami nad Vltavou. Sérii začne v sobotu 14. března.
ČF3, sobota 7.3.2020
IHC Králové Písek - HC ZUBR Přerov
IHC Králové Písek - HC ZUBR Přerov
2:11
(1:2, 1:5, 0:4)
Branky a nahrávky: 2. Remta (Jan Karbulka), 21. Jan Karbulka (Krýner, Novotný) – 1. Zmeškal (Gréč), 4. Paťava (Indrák, Takáč), 21. Zmeškal (Dobša, Gréč), 26. Zmeškal (Postava), 26. Fencl (Indrák, Paťava), 30. Indrák (Mynář, Kuba), 33. Zmeškal (Gréč, Dřímal), 42. Šimanský (Mynář), 55. Šimanský (Mynář, Moučka), 57. Paťava (Dobša, Takáč), 59. Kleiner (Paťava, Indrák). Rozhodčí: Hucl – Malý, Sýkora. Vyloučení: 8:1. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 23:47. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:11.
Jakub Karbulka – Najman, Tampier, Šafář, Kulvejt, Remta, Kurfürst – Přibyl, Novotný, Hracholskij – Kovařík, Krýner, Petřík – Egert, Andrle, Jan Karbulka – Brož, Schwartz
Postava – Gréč, Kleiner, Takáč, Dřímal, Šabršula, Moučka – Kuba, Rozsahegyi, Šimanský – Fencl, Zmeškal, Paťava – Hradil, Indrák, Dobša – Dvořáček, Hanák, Mynář

Komentář k zápasu

Za proměněním prvního mečbolu v sérii nasměroval Zubry už po 45 sekundách Lukáš Zmeškal, který se trefil z přečíslení po písecké ztrátě kotouče. Domácí ale záhy vyrovnali, tvrdou střelou z hranice levého kruhu se prosadil Jiří Remta. Divoký úvod uzavřel ve čtvrté minutě zakončením do odkryté brány Daniel Paťava a během početní převahy vrátil Hanákům vedení.

Další góly padaly až po přestávce. Ani ne půl minuty po začátku druhé třetiny překonal Jakuba Karbulku ranou do horního růžku Lukáš Zmeškal. Králové dokázali pohotově zareagovat, když skóroval jejich kanonýr Jan Karbulka. Dál už však zápas patřil Přerovu. Lukáš Zmeškal při vyloučení domácího útočníka Krýnera zkompletoval hattrick. Vzápětí na něj navázal Jan Fencl a v polovině duelu přidal šestou zubří trefu Daniel Indrák. Ve 33. minutě MEO opět potrestala písecký faul, puk počtvrté dopravil do sítě Lukáš Zmeškal.

Dohromady sedm přesných zásahů Přerovským nestačilo. Zkraje třetího dějství zužitkoval protiakci David Šimanský. Stejný hráč udeřil také šest minut před koncem, kdy se k němu od Karbulkových betonů odrazila střela Mynáře. Magickou „desítku“ nastřílených branek pokořil Daniel Paťava, který našel volné místo v gólmanově postavení. Konečný výsledek utkání stanovil při přesilovce vysoký obránce Jakub Kleiner.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Ve třetím zápase série jsme předvedli zlepšený výkon z hlediska týmovosti a osobní statečnosti a také větší disciplínu v dodržování konceptu hry. Mrzí nás ztráta koncentrace po našich vstřelených brankách, kdy jsme inkasovali. I přes vítězství v sérii oceňujeme sílu soupeře a jeho výkony zejména v našich domácích utkáních. Teď si trochu odpočineme. Čeká nás spousta práce, abychom se připravili na další sérii a každý z nás odevzdal maximální výkon.