ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Juniorka začala čtvrtfinále vítězně, Písek zlomila v krátkém úseku třetí třetiny

Juniorka začala čtvrtfinále vítězně, Písek zlomila v krátkém úseku třetí třetiny
P ř e r o v – Vítězný vstup do čtvrtfinálové série play-off REDSTONE Extraligy zaznamenali juniorští hokejisté Přerova. Písek v prvním zápase na domácím ledě porazili vysoko 7:2. Výsledné skóre však průběh dění na ledě zkresluje. Jihočeši se Zubrům dokázali vyrovnat a téměř padesát minut živili reálnou naději na výhru. MEO ji nakonec rázně uťala třemi brankami, na které nepotřebovala ani tři minuty. Celkem čtyřmi trefami se pod důležitý první krok podepsal Daniel Indrák. Druhé utkání čeká Přerov hned ve středu.
ČF1, úterý 3.3.2020
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
HC ZUBR Přerov - IHC Králové Písek
7:2
(2:0, 0:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 3. Rozsahegyi (Hanák, Dřímal), 14. Indrák (Paťava), 49. Indrák (Takáč), 50. Fencl (Gréč, Šimanský), 51. Zmeškal (Borot, Moučka), 55. Indrák (Takáč, Dobša), 58. Indrák (Paťava, Dobša) – 31. Jan Karbulka (Přibyl, Egert), 53. Novotný (Jan Karbulka). Rozhodčí: Brzobohatý – Měkýš, Kráľ. Vyloučení: 8:7, navíc Hracholskij (Písek) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 324. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.
Postava – Gréč, Kleiner, Takáč, Dřímal, Šabršula, Moučka – Šimanský, Paťava, Zmeškal – Rozsahegyi, Kolařík, Hanák – Hradil, Fencl, Dobša – Mynář, Borot, Indrák
Buchta (51. Jakub Karbulka) – Kulvejt, Tampier, Cibuzar, Najman, Kurfürst, Šafář, Remta – Petřík, Novotný, Hracholskij – Schwartz, Krýner, Přibyl – Egert, Kovařík, Jan Karbulka – Brož, Andrle

Komentář k zápasu

Zubry mohl poslat do vedení Hanák, z levé strany orazítkoval tyč. Co se nepovedlo jemu, dokázal ve třetí minutě z podobné pozice András Rozsahegyi. Brankáři Písku Buchtovi kotouč proklouzl mezi betony. Sebevědomí si zvedl proti Borotovi, jenž se snažil využít přesilovku. Podruhé v zápase na něj při oslabení po blafáku do forhendu vyzrál Daniel Indrák. Hosté nebyli daleko od snížení v ponechané výhodě, Krýner ale ve velké šanci Postavu nepřekonal.

Za třetím přerovským gólem se hnal Zmeškal, sám proti Buchtovi ovšem neuspěl. Druhou třetinu provázela celá řada vyloučení. Písku se naskytla možnost dvojnásobné početní výhody a Jan Karbulka jí nepohrdl. Střelou do horní části Postavovy branky ztenčil náskok Zubrů na jediný přesný zásah. Na druhé straně se pokoušel odpovědět Borot, po přihrávce Zmeškala jej však koncem betonu vychytal Buchta.

Přerovští o svém vítězství rozhodli v polovině třetí části. Během necelých tří minut vstřelili tři branky. Nejprve Buchtu na přední tyči nachytal Daniel Indrák, poté Gréčův pokus dorazil do sítě Jan Fencl. Když se navíc z levé strany prosadil i Lukáš Zmeškal, přenechal Buchta své místo Jakubu Karbulkovi. Písku nový impuls částečně prospěl a po střele Matěje Novotného od modré čáry zkorigoval skóre. Zubři však zareagovali dalšími dvěma trefami. Daniel Indrák dorážkou dovršil hattrick a v 58. minutě gólový účet utkání uzavřel.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Zápas byl velmi těžký, jak jsme očekávali. Do třetího gólu v půlce třetí třetiny šlo o naprosto vyrovnanou partii. Rozhodla naše obranná práce a dobrý výkon gólmana. Máme bod, který jsme chtěli, a musíme se připravit na středu.

Radek Volf (IHC Králové Písek): Zápas pro nás skončil krutě. Soupeře neznáme, škoda, že jsme se v dosavadním průběhu sezony nepotkali aspoň jednou. První tři góly jsme dostali po hrozných chybách, což utkání rozhodlo. Devět minut ve třetí třetině hovořilo v náš prospěch. Bylo otázkou, jestli dáme gól, nebo ne. Pak přišla jedna chyba brankáře a bylo rozhodnuto.