ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Na úvod osm gólů! Junioři si na ledě Poruby zastříleli a vezou vysoké vítězství

Na úvod osm gólů! Junioři si na ledě Poruby zastříleli a vezou vysoké vítězství
O s t r a v a – Po dorostu rozehrála mistrovské boje také ostře sledovaná juniorka Zubrů, která byla nesportovní cestou vyřazena z nejvyšší soutěže. V úvodním kole REDSTONE Extraligy se Přerov vydal bojovat do Poruby, kde zcela jasně potvrdil roli favorita. Modrožlutí měli místy až drtivou převahu, díky níž si postupně navyšovali své vedení. Ostravané se prosadili pouze jedinkrát až v závěru, zatímco Zubři skórovali osmkrát!
1.kolo, pátek 13.9.2019
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
1:8
(0:3, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Brodek – 9. Dobša (Zmeškal, Gréč), 18. Šimanský (Dobša, Borot), 20. Hradil (Indrák, Zmeškal), 22. Zmeškal (Hradil, Indrák), 24. Kopeček (Kuba, Šabršula), 30. Dobša (Borot), 52. Petr, 57. Indrák (Kleiner). Rozhodčí: Čahoj – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 17:34. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8.
Pawlas – Mrozek, Havlík, Debnár, Zajíc, Pitucha, Macurák – Benka-Rybár, Morávek, Anlauf – Rambousek, Stodůlka, Foldyna – Barčák, Žídek, Häring – Pavlík, Brodek
Postava – Takáč, Kleiner, Šabršula, Gréč, Moučka, Kopeček – Zmeškal, Petr, Šimanský, Indrák, Kolařík, Rozsahegyi, Dobša, Fencl, Hradil, Kuba, Borot, Mynář

Komentář k zápasu

Oba týmy vstoupily do zápasu s chutí. Více práce měl v úvodu brankář Postava, ale se střelami Havlíka a Pavlíka si bez potíží poradil. Lehká převaha se poté přenesla na přerovskou stranu a po chvíli byla navíc přetavena ve vedoucí gól. Zmeškalův průnik sice Pawlas ještě zlikvidoval, ale na kličku následně najetého Davida Dobši už nestačil.

Zubři se pak i nadále drželi více v útočném pásmu a se začátkem osmnácté minuty se radovali znovu. Před Pawlasem vznikla nepřehledná situace, při které z dorážky skóroval David Šimanský. Poruba se mohla vzápětí k Zubrům přiblížit. Benka-Rybár zůstal na chvíli volný před Postavou, ten se však pohotově vrhnul po kotouči a tutovku domácímu útočníkovi sebral.

Místo snížení tak přišel třetí úder. Sedmnáct vteřin před koncem sehrál Přerov pohlednou kombinaci, jejíž gólovou tečku obstaral z kruhu střílející Adam Hradil.

Prostřední dějství hned zkraje nabídlo první vyloučení. Morávek kolenem zasáhl Gréče a s nabídnutou přesilovkou Přerované naložili znamenitě. Indrák si vyměnil puk s Hradilem, který našel před bránou volného Lukáše Zmeškala a ten se nemýlil. Poruba byla jako opařená a zakrátko inkasovala popáté. Do útočného pásma si najel Jan Kopeček a ranou pod Pawlasovu lapačku navýšil náskok Zubrů.

Domácí na stav 0:5 reagovali oddechovým časem, ovšem ten na výrazné aktivitě Přerova nezměnil vůbec nic. Poruba se dostala ze sevření jen v přesilovce, když Zubři pykali za špatné střídání. Jedinou nadějnější příležitost měl Brodek, ale Postava byl na místě. V polovině zápasu už to bylo o šest branek. Rozjetý Rozsahegyi sice nastřelil tyčku, avšak kotouč zůstal před klecí, kde ho David Dobša po Borotově střele ztečoval za Pawlasova záda.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hráli Zubři ve čtyřminutové početní výhodě, ta však gólový efekt neměla. Stejně tak skončila i možnost domácího Anlaufa, který se snažil prosadit po přihrávce Benky-Rybára. O chvíli později se mohl mezi střelce znovu zapsat Rozsahegyi, jenže i napodruhé ostrou ranou rozezněl tyčku.

Hra poté rychle plynula a Porubě se podařilo dostat puk do brány. Stodůlka jej však za Postavu usměrnil rukou, proto gól nemohl platit. Zubři toužili ještě navýšit svůj náskok, což se nejprve Hradilovi z brejku nepodařilo, ale poté Filipu Petrovi ano. Domácí nešťastně rozehrávali a od přerovského forvarda se puk odrazil do brány.

Porubě se pak přece jen podařil alespoň čestný úspěch. Do dobré příležitosti se dostal Jiří Brodek, na jehož zakončení zblízka Postava nedokázal zareagovat. Konečné slovo ale měli Zubři. Daniel Indrák nabral rychlost na křídle a protlačil se před Pawlase, kterého překonal mezi betony.