ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Dorost se s Kometou statečně držel. Brňané na úvod čtvrtfinále rozhodli v prodloužení

Dorost se s Kometou statečně držel. Brňané na úvod čtvrtfinále rozhodli v prodloužení
P ř e r o v – První zápas čtvrtfinálové série ELIOD Extraligy dorostu mezi Přerovem a Kometou Brno se odehrál v MEO Aréně. Zubři ani jednou nevedli, výhru protivníka v řádné hrací době ale nedopustili. Nepoložilo je ani dvoubrankové manko, které ve třetí třetině zvládli smazat. V prodloužení se však museli bránit ve třech a nápor Jihomoravanů vyvrcholil klíčovým gólem, o který se dorážkou střely kapitána Brabence postaral Kos.
ČF1, neděle 17.3.2019
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
3:4p
(1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Jobánek (Zembol), 47. Brázda (Jobánek, Holík), 54. Hradil (Holík, Zembol) – 2. Vyroubal (Sever, Harmim), 9. Brabenec (Sedláček, Kos), 39. Brabenec (Fajmon, Svozil), 61. Kos (Brabenec, Fajmon). Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Rožánek. Vyloučení: 7:6, navíc Ryšavý (Přerov) 10 minut osobní trest, Suchánek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 28:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Tomiga, Holík, Šilhavý – Štíbr, Ryšavý, Hradil, Zembol, Hlávka, Kuchta, Buršík, Jobánek
Bizoň – Řehák, Vacek, Svozil, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal

Komentář k zápasu

Kometa začala utkání lépe a rychle se ujala vedení. Na konci druhé minuty si odražený kotouč našel Tomáš Vyroubal a obloučkem ho poslal mimo dosah Suchánkovy lapačky. Přerov dokázal zanedlouho odpovědět. Na modré čáře u jeho obranného pásma podrazil Hradila Otava a přesilovku po 35 sekundách ukončil Jonáš Jobánek. Domácí útočník těžil z chytré přihrávky Zembola, který se obtočil za brankou a nabil mu před její odkrytou část. Hostující gólman Bizoň se přesunul k opačné tyči.

Ještě do uplynutí úvodní desetiminutovky skórovali Brněnští znovu. Kos poslal do úniku Sedláčka, kterého ještě Suchánek bravurně vychytal. Dojíždějící přerovské obránce ale předběhl Jakub Brabenec a za jeho dorážkou směrující ke vzdálenější tyči padal domácí muž s maskou marně. Vyrovnat mohl Hlávka. Ryšavý se protáhl přes tři soupeře a nahrál do volného prostoru u pravé tyče. Hlávkovi se puk nad roztáhnuvšího se Bizoně zvednout nepodařilo.

Druhá třetina nabídla téměř dvěma stovkám diváků jediný gól. Brněnská početní výhoda se po vyloučení Jobánka na půl minuty zdvojnásobila, za což Zubry stihl trest. Jakub Brabenec si vyměnil kotouč s Fajmonem a nad pravým kruhem vypálil křížem do horní části přerovské branky. Kapitán Brna se trefil podruhé v zápase a Hanáci navzdory bojovnému výkonu a nemalému počtu výborných zákroků Suchánka ztráceli dva přesné zásahy.

Zpátky do hry se vrátili ve 47. minutě. Jobánek se protáhl valem modrobílých dresů a předložil najetému Vladimíru Brázdovi, na jehož střelu Bizoň nestačil. Velká možnost na vyrovnání se Přerovanům naskytla v momentě, kdy na trestné lavici seděli Vyroubal se Sedláčkem. Trenér Aleš Verlík si vzal time-out a jeho svěřenci s důležitými radami naložili na jedničku. Po kombinaci přes osu Holík – Zembol to z levé strany zkusil Radim Hradil a jeho zakončení tahem vystřídal gejzír radosti v přerovském týmu.

V závěru třetí části dělila Kometu dvakrát od čtvrtého gólu branková konstrukce. Stav 3:3 každopádně vydržel až do sirény – s tím, že si hosté do prodloužení přenesli přesilovku pět na tři. Rozhodující situace přišla 22 sekund po jeho úvodním buly. Rána Brabence Suchánkovi vypadla z výstroje a Jakub Kos lehce zprava pohotově dorážel. V prvním zápase čtvrtfinálové série se z vítězství radovalo Brno.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Chtěli jsme být Kometě důstojným soupeřem a připravovali jsme se na to. Bohužel jsme inkasovali takový nešťastný gól ve druhé minutě. Do hry jsme se vrátili po skvěle sehrané přesilové hře. Celou dobu nás držel skvělý Suchánek. Soupeř odskočil ve druhé třetině na rozdíl dvou branek. Podařilo se nám kluky vyburcovat a vrátit se do hry. Prodloužení bylo velmi rychlé. Kometa vede v sérii, ale musí ještě uhrát druhý bod a my budeme hodně nepříjemní.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Soupeř sice postoupil do čtvrtfinále z nižší skupiny, ale my jsme věděli, že to bude těžký soupeř. V průběhu utkání jsme byli lepším týmem. Hodně se vylučovalo a přesilové hry se využívaly. Byl to takový klasický play-off zápas, který byl pro nás těžký, takže vítězství nás těší. Musíme se nachystat na úterní duel, už máme nějaké poznatky z tohoto zápasu, ale nic lehkého to nebude.