ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Juniorka ztratila nadějné vedení o tři branky, s Kladnem si přesto poradila. V prodloužení

Juniorka ztratila nadějné vedení o tři branky, s Kladnem si přesto poradila. V prodloužení
P ř e r o v – Náramně vyšla juniorce Přerova první třetina domácího zápasu s Kladnem. Do šestnácté minuty si vypracovala třígólový náskok a mohla přidat i další přesné zásahy. Ty však nepřišly a Rytíři krátce před druhou přestávkou dvakrát snížili. Ve třetí periodě navíc využili přesilovku a skóre bylo vyrovnané. Na svou stranu ho pak do třetí sirény nepřeklopil ani jeden z týmů. Ke slovu tak přišlo prodloužení, ve kterém Zubrům vystřelil bod navíc útočník první formace Indrák. Hanáci porazili Středočechy 4:3 po prodloužení.
39.kolo, pátek 15.2.2019
HC ZUBR Přerov - Rytíři Kladno
HC ZUBR Přerov - Rytíři Kladno
4:3p
(3:0, 0:2, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Kočica (Takáč, Světlík), 13. Navrátil (Takáč, Zmeškal), 16. Kleiner (Navrátil), 63. Indrák (Navrátil) – 38. Husarik (Bláha, Zíka), 39. Bláha (Filip, Nagy), 51. Bernat (Zich). Rozhodčí: Wagner – Kučera, Novák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.
Šimonů – Jaroněk, Takáč, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka – Dobša, Ryšavý, Světlík, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Kočica, Navrátil
Novotný (16. Jiroušek) – Kvapil, Volráb, Šmatlák, Flachs, Zíka, Funk, Veber, Zich – Nagy, Hašek, Kraus, Bernat, Bláha, Husarik, Rendla, Filip, Čermák

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu se mnohem více vydařil přerovskému týmu. Po necelé minutě totiž Takáčovu střelu tečoval za Novotného záda Jonáš Kočica. Kladno se uvedlo střelou kapitána Husarika, kterou Šimonů vyrazil a skvělý zákrok poté předvedl při šanci Šmatláka, jenž na chvíli zůstal sám před bránou. Zubrům se však zanedlouho podařilo udeřit podruhé. Zmeškal šikovně podržel puk v útočném pásmu a našel u tyče Jakuba Navrátila, který se z první nemýlil.

Rytíři poté hráli přesilovku, ale paradoxně to byl Přerov, kdo mohl skórovat. Takáč totiž prošťouchl puk na rozjetého Paťavu, proti kterému vyjel Novotný daleko z brány a se štěstím kotouč zblokoval. Přesto se ale modrožlutí další trefy dočkali. Nahození Jakuba Kleinera od modré čáry dokonce vyhnalo Novotného z brány. Jeho místo tak zaujal Jiroušek.

Kladenští měli po startu druhé třetiny dobré možnosti na snížení v podobě dvou přesilovek. Během té první se Šimonů blýskl parádním zákrokem, když se roztáhl u tyče a znemožnil dorážku Bláhovi, ve druhé zase výborně lapil střelu Volrába od modré čáry. Přesně v půli zápasu mohli pro změnu Zubři navyšovat, jenže Dobša po Indrákově přihrávce kotouč za Jirouška neusměrnil.

Ve 36. minutě Šimonů při přečíslení Kladna vytasil proti Pavlu Husarikovi svou lapačku, ale jeho další příležitost už nepokryl a kapitán Rytířů snížil na 3:1 ranou do pravé šibenice. O minutu později se zápas ještě více zdramatizoval. Do úniku se totiž dostal Ondřej Bláha a střelou k levé tyči rozveselil kladenskou střídačku podruhé.

Ve třetí třetině Zubři bránili těsný náskok. Přidat čtvrtou trefu mohli z dobré šance Paťavy, který po přihrávce Světlíka těsně minul Jirouškovu klec. Kladnu se poté nicméně podařilo srovnat. V polovině 51. minuty se sice Tomáš Bernat z průniku neprosadil, avšak zkusil ještě podruhé zakončit z úhlu a kotouč u tyče prošel do brány.

Podobně to o chvíli později zkoušel na druhé straně Bieniek, ale Jiroušek se štěstím puk udržel před brankovou čárou. Zubři následně pohrdli přesilovkou, a tak zápas za stavu 3:3 dospěl do prodloužení. V něm Přerované nakonec rozhodli o zisku druhého bodu. Daniel Indrák se po Navrátilově přihrávce dostal s pukem na holi před bránu a překonal Jirouška mezi betony.