ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka v hanáckém derby ani napodruhé neuspěla, Olomouc získala všechny body

Juniorka v hanáckém derby ani napodruhé neuspěla, Olomouc získala všechny body
P ř e r o v – Druhé regionální derby s Olomoucí čekalo v sobotu přerovskou juniorku. Kohouty však stejně jako v hanácké metropoli nepřemohla. V první třetině rychle inkasovala dva góly, trefa Borota z poloviny zápasu sice přinesla naději, ta nicméně v závěru základní hrací doby zhasla. O majiteli doplňkového bodu se rozhodovalo v nájezdech. Zubři Mokrého nepřekonali ani jednou, zato Olomoučtí udeřili hned dvakrát. Všechny body tak odvezli s sebou.
35.kolo, sobota 26.1.2019
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
1:4
(0:2, 1:0, 0:2 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Borot (Hradil) – 1. Ministr (Matiaško, Podlaha), 5. Handl (Podlaha), 56. Matiaško (Podlaha, Bahounek), 59. Hlaváč (Handl, Pírek), rozhodující nájezd Ministr. Rozhodčí: Goňa – Brzobohatý, Kleprlík. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 23:48. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Šimonů – Kopeček, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka, Fencl – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Zmeškal, Zembol, Kleniar
Mokrý – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Handl, Matiaško, Tomajko, Mácha, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr

Komentář k zápasu

Úvod hanáckého derby jasně ovládla Olomouc. Už po osmadvaceti vteřinách předvedli hosté pěknou kombinaci, kterou Daniel Ministr pohotově zakončil. Poté měl sice dobrou příležitost Hradil a na druhé straně Šimonů skvělým zákrokem pokryl rychlý brejk v podání Matiaška, ale Zubři zakrátko pykali za faul a Olomouc udeřila znovu. Prudkou střelou do horního růžku zvýšil její náskok Tobiáš Handl. Agilní Matiaško měl o chvíli později další obrovskou příležitost, ale na Šimonů nevyzrál ani tentokrát.

Ke konci první části nebezpečně zahrozili i Zubři. V přesilovce stříleli Hradil a Indrák, velká šance vzešla také z hole Ryšavého či od modré pálícího Kleinera. Brankář Mokrý ale zůstal nepřekonán, a tak po první tercii platil stav 0:2.

Také na začátku druhé části byla Olomouc aktivnější. Dobýt přerovskou svatyni se jí však nedařilo, Zubři totiž ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení. Šimonů lapil dorážky Matiaška a Roseckého. Domácí bojovali a snažili se nepříznivý stav změnit. Také Mokrý ale předvedl několik ostrých zákroků. Při šanci Chytila a Bienieka mu navíc přálo i štěstí.

Přerov bojoval a zaslouženě se dočkal snížení na 1:2. Hradil nabral rychlost na křídle a našel mezi kruhy Martina Borota, který procedil puk mezi Mokrého betony. Olomouc si v závěru druhé části mohla svůj dvoubrankový náskok vzít zpět. Šimonů si ale při šancích Rutara počínal bravurně a udržel svůj tým na dostřel.

Na začátku třetí části měli Zubři ideální možnost na vyrovnání. Dvě přesilovky však postrádaly gólový efekt. Ve 47. minutě přišla obrovská šance přerovského Zmeškala, ten ale svůj rychlý průnik zakončil jen vedle levé tyče Mokrého svatyně.

Přerov hodně toužil po srovnání, jenže závěr patřil Olomouci. Nejprve Michal Matiaško pláchl obraně a Šimonů oklamal kličkou a na 1:4 upravil skóre dělovkou v přesilovce Matúš Hlaváč. Zubři ještě mohli v závěru stav alespoň kosmeticky upravit, Borot však po Gréčově přihrávce netrefil prázdnou bránu.

V prodloužení se hrálo nahoru – dolů, ovšem bez gólu, a tak o majiteli bonusového bodu musely rozhodnout až nájezdy. V nich Přerovští vůbec neskórovali, zato na olomoucké straně překonali Šimonů Daniel Ministr a Matěj Tomajko.