Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka v závěru ztratila vyhrané utkání, Hradec zdolala až po nájezdech

Juniorka v závěru ztratila vyhrané utkání, Hradec zdolala až po nájezdech
H r a d e c K r á l o v é – Dvoubrankový náskok držela až do posledních minut třetí třetiny přerovská juniorka. Na tři body na ledě Hradce Králové přesto nedosáhla, domácí dvěma trefami v rozmezí sedmdesáti sekund srovnali. V prodloužení Zubři neproměnili několik velkých šancí, rozuzlení přinesly teprve samostatné nájezdy. Jako jediný v nich po Forsbergově kličce skóroval Ryšavý, Hanáci získali dva body.
33.kolo, sobota 19.1.2019
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
2:3sn
(0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 59. Marha (Kynčl, Naar), 60. Pěnčík (Poppel) – 10. Hradil (Ryšavý), 14. Indrák (Kleiner, Zmeškal), rozhodující nájezd Ryšavý. Rozhodčí: Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 38:26. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Dvořák – Kukla, Naar, Janoušek, Perička, Penčík, Kynčl – Daniel Šedivý, Hrabčák, Kašpar, Síla, Havelec, Slafkovský, Janda, Dominik Šedivý, Marha, Poppel
Šimonů – Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Chytil, Fencl, Zmeškal, Tarnoczy, Pěcha

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu ustál Přerov šanci Slafkovského, jenž se neprosadil zblízka. V přesilové hře nahazoval do chumlu těl před bránou Kukla a Síla se vehementně snažil dorážet. Zubři využili hned svou první pořádnou příležitost. Ryšavý při brejku nahrál doprava Adamu Hradilovi, který zakončil nad Dvořákův beton. Po vyhraném buly minul z levého kruhu Pěcha, ve čtrnácté minutě zvýšil náskok hostů tečí Kleinerova pokusu Daniel Indrák. Na konci první třetiny ještě Borot připravil dobrou možnost Ryšavému, Dvořák musel puk vytěsnit lapačkou.

Do druhé části si Přerovští přenesli přesilovku. Nejvýrazněji v ní paradoxně zahrozil Hradec, Gréč trefil Poppela a ten ujel sám na Šimonů. Bekhendovým blafákem si na něj nepřišel. Z levé strany se protáhl Síla a Zubry zachránila pravá tyč. Na druhé straně pálil příklepem Pěcha a otestoval Dvořákovu pozornost. Ve 38. minutě narýsoval puk po střele Havelce podivný oblouček, který Šimonů s vypětím všech sil nasměroval mimo svou klec.

Zkraje třetího dějství obral Hrabčák Kleinera, jeho jedovku zneškodnil Šimonů vyrážečkou. Přerovského brankáře nepřekonala ani důrazná formace okolo Pěnčíka s Jandou. V početní převaze se stoprocentní šance naskytla Pěchovi, nikým neatakovaný ovšem blafák do bekhendu nasměroval do Dvořákovy lapačky. Tři a půl minuty před koncem to Hradečtí zkusili bez gólmana a jejich nápor ještě zesílil vyloučením Indráka. Přesilovku šest na čtyři Mountfield využil, Kynčlův pokus tečoval do sítě Šimon Marha. V poslední minutě přišlo vyrovnání, od modré čáry prostřelil všechno před sebou Martin Pěnčík.

V prodloužení selhali ve slibných možnostech Zmeškal a Ryšavý, druhý jmenovaný pak orazítkoval spojnici břevna a tyče. Zanedlouho se před Dvořákem zjevil Bieniek, ale vyprášil jen jeho výstroj. Samostatné nájezdy rozhodla šestá série, v níž předvedl ukázkovou fintu a lá Forsberg Martin Ryšavý.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek (Mountfield HK): Dneska to z naší strany nebyl úplně dobrý zápas. Ze včerejší sestavy nám vypadli někteří hráči, ale na to se nebudeme vymlouvat. Kluci, kteří tady byli, nepodali optimální výkon. Vážíme si ale závěru utkání, kdy jsme bojovností a dobře sehranými akcemi při power-play dokázali vyrovnat. Ztracený bonusový bod nás však mrzí.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Po včerejším világoši, který jsme dostali v Havlíčkovém Brodě, jsme se chtěli soustředit na utkání proti Hradci. Doma jsme s ním hráli velice dobrý zápas. Měli jsme pozměněnou sestavu, ale přesto jsme do zápasu dobře vstoupili a z brejku dali gól na 1:0. Nabádali jsme kluky, aby před Dvořáka chodili, tečovali puky a dohrávali situace. Vyplatilo se, padl z toho gól na 2:0. Ve druhé třetině do toho Hradec šel. Byli jsme trpěliví a zodpovědní v obraně, zároveň nás podržel brankář Šimonů. Ve třetí části jsme bojovali, chtěli jsme urvat tři body a šli tomu naproti. Bohužel jsme nezvládli koncovku, byli vyloučení a dvě střely z dálky nezablokovali. Bavili jsme se o tom, že to musíme hrát. Místo toho, abychom vystřídali, se hráči nechali unést hrou, zůstali na ledě přes minutu a neměli sílu zabránit druhému gólu. Jsme rádi za bod v nadstavbě, protože každý bod je pro nás v naší situaci velmi důležitý.