ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka v důležitém zápase nebodovala, Havlíčkův Brod se jí v tabulce přiblížil

Juniorka v důležitém zápase nebodovala, Havlíčkův Brod se jí v tabulce přiblížil
H a v l í č k ů v B r o d – Bez vstřeleného gólu a bez bodů opustila havlíčkobrodskou Kotlinu juniorka Přerova. Důležitý zápas v extraligové skupině o 13. – 24. místo se jí výsledkově nepovedl. O vítězství domácích Bruslařů rozhodla druhá třetina, ve které vsítili tři branky a donutili Daniela Šimonů přepustit své místo Michalu Postavovi. Vyhrát se Brodu podařilo také prodloužení, v němž potrestal špatné přerovské střídání. V tabulce se náskok Zubrů na soupeře z Vysočiny ztenčil na jediný bod.
32.kolo, pátek 18.1.2019
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
5:0
(1:0, 3:0, 1:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Vaňous (Petržilka, Holenda), 22. Kulhánek (Pejchal, Cachnín), 25. Vacík, 33. Holenda (Dvořák, Nepokoj), 47. Kulhánek (Nepokoj, Cachnín), 63. Nepokoj (Kulhánek, Vaňous). Rozhodčí: Reich – Zídek, Nechvátal. Vyloučení: 5:8, navíc Ryšavý (Přerov) 10 minut osobní trest, Navrátil (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 5:0.
Nedvěd – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, Vacík, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Vacík, Hromádka, Holenda, Vyvial, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl
Šimonů (33. Postava) – Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka, Fencl – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Chytil, Paťava, Zmeškal, Tarnoczy, Navrátil

Komentář k zápasu

Přerované se v případě stoprocentního úspěchu mohli svému protivníkovi vzdálit na devět bodů.

Havlíčkův Brod jim však nemínil dát nic zadarmo a proti Kulhánkovi musel dvakrát zakročit Šimonů. V páté minutě poprvé kapituloval, Petržilka nabil do mezikruží Pavlu Vaňousovi a jeho rána z první rozvlnila síť. Za Zubry mohl odpovědět Indrák, Nedvěd kotouč vytáhl koncem hole a zmařil také dvě velké možnosti Navrátila.

Hanáci zase přežili šance Vacíka, Cachnína a Petržilky, zkraje druhé třetiny už jim ovšem nepomohl ani Šimonů. Přesnou střelou do pravé šibenice se prezentoval Tomáš Kulhánek. Na 3:0 pro přerovského vyzyvatele zvýšil o chvíli později Patrik Vacík. Když pak smolná teč jednoho z bránících Zubrů zapříčinila trefu Vojtěcha Holendy, vystřídal Šimonů v brance Postava.

Ten odolával do 47. minuty. Na konci domácí přesilovky pět na tři vyrazil Nepokojovu střelu k nekrytému Tomáši Kulhánkovi, jenž zakončením do odkryté klece nepohrdl. V prodloužení se Přerov snažil získat alespoň doplňkový bod. Dobša se chtěl hnát sám na Nedvěda, domácí obrana jej zastavila. Zubři následně obdrželi trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Martin Nepokoj dělovkou z levé strany rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Havlíčkově Brodě.

Ohlasy trenérů

Miroslav Duben (BK Havlíčkův Brod): Věděli jsme jak důležitý zápas to je, a kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Myslím si, že jsme byli po celé utkání lepším týmem a hlavně se nám to podařilo vyjádřit gólově. Velký podíl na výhře má brankář Martin Nedvěd, který nás v důležitých momentech podržel. Uvidíme, co s námi důležitá výhra udělá v dalších zápasech.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Havlíčkův Brod v těžké chvíli ukázal srdíčko, bojovnost a hrál to, o co mu jde, tedy záchranu. Domácí ukázali mnohem větší týmovost a chuť po vítězství, která rozhodla. Naši hráči nepředvedli výkonem ani ligové utkání, natož abychom takhle hráli extraligu. Smekám před trenéry a hráči Havlíčkova Brodu, kteří byli na nás nabuzení, předvedli, co měli a hráli na hranici svých možností a gratuluji jim k vítězství.