Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V Mladé Boleslavi rozhodly až nájezdy, junioři si domů z tripu přivezli dva body

V Mladé Boleslavi rozhodly až nájezdy, junioři si domů z tripu přivezli dva body
M l . B o l e s l a v – Páteční zápas na ledě Kladna junioři nezvládli, ale o den později v Mladé Boleslavi už si počínali lépe. Přerov se zkraje gólem Pěchy ujal vedení, které pak dlouho držel. Středočechům se sice podařilo skóre otočit ve svůj prospěch, bojovní a nebezpeční Zubři ovšem dokázali rychle srovnat krok. Dramatický závěr rozsekla až loterie nájezdů, v jejíž sedmé sérii udělal konečný verdikt Paťava. Junioři v Mladé Boleslavi ukořistili důležité dva body.
29.kolo, sobota 5.1.2019
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
2:3sn
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Simon (Rudolph, Klikorka), 41. Klikorka (Hovorka, Simon) – 5. Pěcha (Indrák, Pohl), 48. Pohl (Takáč, Indrák), rozhodující nájezd Paťava. Rozhodčí: Bernat – Grundler, Axman. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Rudolph, Procházka – Zajíček, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, Vasilev, Moravčík, Šíma
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Pěcha

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří se dokázali ujmout vedení už v páté minutě zápasu. V čase 3:05 byla Přerovu nabídnuta přesilovka poté, co Bruslaři hráli chvilku v šesti a početní výhodu dokázal po nenápadné akci využít Martin Pěcha. O chvilku později měl další velkou šanci Zubrů na hokejce Patrik Tarnoczy, tváří v tvář Davidu Maškovi ale neuspěl. Zhruba od desáté minuty se hra vyrovnala a také Bruslaři párkrát zahrozili, střely Hovorky ani Vasileva ale za přerovského gólmana Šimonů neprošly.

Jen v první polovině druhé třetiny rozdali rozhodčí celkem 12 trestných minut, na ledě se toho ale tou dobou jinak moc nedělo. Mladoboleslavšti ale postupně převzali iniciativu a dočkali se vyrovnávacího gólu, který ve 35. minutě vstřelil Michal Simon. Následně se hrálo povětšinou v obranném pásmu Zubrů a Bruslaři navíc dostali možnost přesilové hry pět na tři, tu se jim ale před druhou sirénou proměnit nepodařilo.

Více než polovina dvojnásobné přesilovky se ale přelila do začátku třetí třetiny, kdy se do puku opřel Karel Klikorka a jeho rána se zastavila až v síti - 2:1. Vedení ale týmu z města automobilů dlouho nevydrželo, krátce po Klikorkově trefě hosté hráli dvě slepené přesilovky a tu druhou po vyloučení Foerstera rychle využil obránce Mikuláš Pohl. Modro-žlutí se o chviličku později málem radovali z další trefy, David Dobša ale svůj samostatný únik nedotáhl do gólového konce. Stav 2:2 nakonec vydržel až do konce třetí třetiny, a tak přišlo na řadu prodloužení.

Největší šanci prodloužení měl na samém začátku Daniel Indrák, ze skvělé pozice ale nedokázal zamířit mezi tři tyče, a tak o vítězi musely rozhodnout až nájezdy. Ty dospěly až do sedmé série, ve které se trefil pouze Daniel Paťava, a bonusový bod tak putuje do Přerova.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): První třetina byla vyrovnaná, v té druhé už jsme si vytvořili nějaký tlak. Měli jsme vyložené šance, vstřelit jen dva góly doma je málo. Byly tam i nesmyslné útočné fauly, kdy jsme mohli jít do šance, ale bylo tam nedovolené bránění. To nás stálo zápas.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Už včera na Kladně (2:7, pozn. red.) jsme nehráli špatně, v prvních dvou třetinách jsme měli šance, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Na dnešní zápas jsme se chystali tak, abychom neinkasovali. Hráli jsme dobře, bohužel ve druhé třetině jsme udělali jednu chybu, ale celou dobu nás držel brankář Šimonů. Jinak jsme až na to zbytečné vyloučení dvou hráčů najednou dřeli a zaslouženě jsme vyrovnali. Mohli jsme být ještě veselejší, protože jsme měli v závěru přesilovou hru, ale došlo to až do nájezdů, ve kterých jsme konečně dali čtyři góly. To nepamatuji celou sezónu. Včera se k nám štěstíčko odklonilo k zády, dnes se nám zase trochu přiklonilo. Jsme rádi za dva body a jedeme domů, čeká nás ještě hodně práce.