Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka neudržela dvoubrankové vedení, přesto Chomutov zdolala za dva body

Juniorka neudržela dvoubrankové vedení, přesto Chomutov zdolala za dva body
P ř e r o v – Soutěžní derniéru v roce 2018 přerovští junioři zvládli. Domácí zápas s Chomutovem měl dramatický průběh. Zubři otočili skóre a dostali se do vedení 3:1. To drželi až do konce 56. minuty, pak se ale Piráti vytasili se strhujícími momenty. Třemi brankami během tří minut úplně zvrátili vývoj utkání, Hanáky to však nepoložilo. V přesilovce 22 sekund před koncem srovnali a v prodloužení urvali vítězství. Povedenou individuální akcí se o to postaral Zmeškal.
27.kolo, sobota 22.12.2018
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
5:4p
(1:1, 2:0, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Indrák (Bieniek, Pěcha), 22. Dobša (Indrák, Bieniek), 36. Zmeškal (Šimonů), 60. Bieniek (Pohl, Pěcha), 63. Zmeškal (Takáč) – 5. Chlán (Vrhel, Zeman), 56. Vrhel (Jaroš, Mežnar), 59. Chlán (Ouřada, Gut), 59. Ouřada (Zeman, Gut). Rozhodčí: Dědek – Bryška, Čelechovský. Vyloučení: 5:3, navíc Indrák (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 86. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Dobša, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Pěcha
Mičán (41. Běhula) – Váchal, Šuráň, Zeman, Beneš, Kleiner, Vaněk, Štochl – Vrhel, Dospěl, Chlán, Prokop, Jaroš, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Pech, Ouřada, Gut

Komentář k zápasu

Stejně jako v pátečním duelu s Karlovými Vary, i tentokrát začali aktivněji hosté. Piráti své dobývání brány navíc brzy přetavili ve vedoucí gól, když se zblízka prosadil Petr Chlán. Přerované se i poté dostávali před soupeřovu klec jen sporadicky. To brankář Šimonů si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohl. V osmé minutě jej prověřil střílející Váchal a zanedlouho Ouřada málem využil zmatku v domácí obraně.

Zubři následně přežili oslabení, které bylo chvíli dvojnásobné, a v dalších minutách několikrát ohrozili Mičánovu svatyni. Odměnou za snahu jim byl vyrovnávací gól. Rychlá akce Zmeškala s Dobšou se sice ještě neujala, ale hned poté Bieniek našel volného Daniela Indráka, který změnil dráhu kotouče a došťouchl ho do brány.

Ze druhé třetiny uběhlo jen deset vteřin a skóre se znovu mohlo změnit ve prospěch Pirátů. Bleskový útok ale hosté zakončili Vrhelem do tyče. A tak se slova ujali Zubři, kteří ukázkově využili přesilovku. Po sedmi vteřinách putoval puk od Pěchy přes Indráka na Davida Dobšu a ten nechytatelně zavěsil.

Chomutov posléze několikrát sahal po vyrovnání. Při souhře Prokopa s Jarošem brankář Šimonů se štěstím zasahoval betonem a největší příležitost měl Koláček, který zakončoval po přihrávce Guta zpoza brány. Hosté se neprosadili, proto přišel trest. Během oslabení nabral rychlost na křídle Lukáš Zmeškal a parádní ranou vymetl pavučiny v kleci Mičána. Přerov tak po čtyřiceti minutách vedl 3:1.

Brankáře Mičána na startu třetí „dvacky“ vystřídal Běhula a Zubři jej otestovali v přesilové hře, když se střelu Takáče snažili dorazit Hradil s Borotem. Přerov hrál zodpovědně a v dalším průběhu třetího dějství držel svůj dvoubrankový náskok. Zvládl i soupeřovu přesilovku, ve které nepříjemně střílel Chlán a na dorážce před Šimonů číhal Váchal.

Jenže závěrečné minuty nabídly nečekanou zápletku. Nejprve střelou mezi betony snížil Stanislav Vrhel, poté rychlou kombinaci pak zakončil Petr Chlán a dokonalý obrat z 3:1 na 3:4 přišel z hole dorážejícího Kryštofa Ouřady. Zubři se ale nevzdali, díky přesilovce zariskovali v šesti proti čtyřem a zásluhou střely Szymona Bienieka bylo srovnáno.

Prodloužení bylo zpočátku bez šancí, ale v jeho polovině přišel konečný verdikt. Radost propukla na zubří střídačce. Lukáš Zmeškal projel až před bránu a rozhodl o tom, že Zubři získají dva body.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Jednalo se o bojovné utkání, ve kterém šlo oběma týmům o důležité body. Kluky nepoložil první inkasovaný gól a dravým výkonem směrem dopředu podpořeným zodpovědnou hrou dozadu dokázali skóre otočit. Stav 3:1 pro nás platil dlouho, Chomutovu se ale v poslední pětiminutovce třetí třetiny podařilo vstřelit šťastný gól a následně se dokonce dostal do vedení. My jsme ale ukázali velkou vnitřní sílu, tři branky obdržené během pár minut nás nedostaly do kolen a v přesilovce v poslední minutě se nám povedlo srovnat. Prohrát po takovém výkonu by pro nás bylo kruté, v prodloužení jsme parádně zvládli akci jeden na jednoho a díky tomu bereme dva cenné body.