Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorku mohou mrzet nevyužité šance, v Olomouci ukořistila alespoň bod

Juniorku mohou mrzet nevyužité šance, v Olomouci ukořistila alespoň bod
O l o m o u c – Hanácké derby na půdě Olomouce sehráli v sobotu přerovští junioři. V utkání si sice vytvořili slušné množství dobrých příležitostí, do gólového konce ale většinu z nich nedotáhli. Využít nedokázali ani jednu z osmi přesilovek, přesto se z konce třetí třetiny po gólu Zmeškala v oslabení stalo ještě drama. Výsledek 2:1 pro Kohouty se už ovšem nezměnil. V samostatných nájezdech si Zubři došli pro doplňkový bod, který jim zařídil Pěcha.
24.kolo, sobota 8.12.2018
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
2:1
(2:0, 0:0, 0:1 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Matiaško (Podlaha), 19. Ministr (Tomajko, Handl) – 58. Zmeškal (Borot), rozhodující nájezd Pěcha. Rozhodčí: Dufka – Bryška, Kučera. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 41. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Mokrý – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Podlaha, Rosecký, Ministr
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Gréč, Moučka, Már – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Krátký, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Mašín, Pěcha

Komentář k zápasu

Zubři si v utkání jako první vynutili přesilovku, paradoxně v ní ale inkasovali. Michala Matiaška obránci nedostihli a Šimonů na jeho pokus nestačil. Zakončení při útočné akci dvou proti jednomu vzal na sebe Ryšavý, trefil dobře postaveného Mokrého. Středem hřiště pronikl Krátký a i on vystřelil jen do brankáře. Olomouc nepotrestala fauly Pěchy ani Moučky. Po konci druhého vyloučení nicméně udržela útočné pásmo a proti nebezpečné ráně Pírka se musel natáhnout Šimonů. Vychytal také Podlahu, v 19. minutě ho však u levé tyče překonal volný Daniel Ministr.

Zkraje druhé části mohl snížit Zmeškal, Mokrý betonem jeho únik zmařil. Přerov poté nezužitkoval dvě početní převahy a málem ho za to stihl trest. Přímo z trestné lavice pádil sám na bránu Kořenek a jeho střela propadla výstrojí Šimonů o kousek vedle. Obrovskou šanci spálil Ryšavý, po nahrávce od Zmeškala sice obelstil Mokrého, puk šel ale mimo. Zakrátko se před strážce domácí klece zprava natlačil Zmeškal a Mokrý zasáhl koncem levého betonu. Přímo do něj zamířil v oslabení po zaseknutí Mašín, tutovku Matiaška v obdobné herní situaci o něco později zneškodnil Šimonů a Kopeček vzápětí minul.

V závěru první pětiminutovky třetí třetiny vyslal slabý pokus Šimanský a Mokrý kotouč odrazil jen k Mašínovi, jenž nabídnutou příležitostí pohrdl. Po pravé straně se probil Zmeškal a jeho nahození nadělalo gólmanovi nemalé potíže, ostrá rána stejného hráče se mezi tři tyče nevešla. Na osm sekund se Přerovu naskytla přesilovka čtyři na tři, s jejím koncem nechal Takáč vyniknout Mokrého lapačku. Olomouc přichystala Šimonů několik ošemetných závěrů, při nichž se puk potuloval v blízkosti branky. Naději pro Zubry vykřesal v oslabení Lukáš Zmeškal, když prostřelil Mokrého po přihrávce Borota. MEO ještě sáhlo k power-play, ta ovšem vyrovnání nepřinesla.

Za bojovný výkon si Přerovští odvezli alespoň bod, v samostatných nájezdech se jediným úspěšným střelcem stal Martin Pěcha, jenž v páté sérii pokořil Mokrého nevysokou střelou.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Po pátečním zvládnutém utkání v Havířově jsme museli udělat korekce v sestavě. Začátek zápasu tomu napovídal, nebyli jsme ve hře a při vlastní přesilovce jsme udělali neskutečnou chybu, kterou soupeřovi zkušení hráči potrestali. První třetina byla z naší strany nemastná neslaná a Olomouc zaslouženě vedla. O přestávce jsme si něco řekli v kabině a posléze jsme si vytvořili několik gólových šancí, bohužel nás vychytal brankář Mokrý. V závěru jsme sice snížili, ale při power-play jsme se v podstatě k ničemu nedostali. Prodloužení bylo vabank. Jsme rádi, že odjíždíme aspoň s bodem za vyhrané nájezdy.