Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka uzavřela základní část extraligy prohrou se Zlínem, v nájezdech získala bod

Juniorka uzavřela základní část extraligy prohrou se Zlínem, v nájezdech získala bod
P ř e r o v – Poslední utkání základní části DHL Extraligy juniorů sehráli Přerované na domácím ledě proti Zlínu. Skóre sice otočili z 0:1 na 2:1, další branky ale pak už nepřidali. Naopak herně lepší Berani se prosadili ještě třikrát a vysloužili si tři body. Zubři urvali alespoň bod za vyhrané nájezdy, jediným úspěšným střelcem se v nich stal Navrátil.
20.kolo, sobota 24.11.2018
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
2:4
(0:0, 2:3, 0:1 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Navrátil, 28. Paťava (Dobša, Tarnoczy), rozhodující nájezd Navrátil – 21. Weintritt (Kočica, Hefka), 32. Janošek (Sebera, Fajkus), 40. Fajkus, 56. Janošek (Kočica, Hefka). Rozhodčí: Hykel – Gebauer, Poruba. Vyloučení: 7:5, navíc Zmeškal (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 27:56. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Šimonů – Kopeček, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Már – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Krátký, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Navrátil, Kleniar
Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Talafa, Pavlas, Kočica, Hefka, Handl, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Komentář k zápasu

Hned v úvodu utkání přežili Přerovští velkou šanci Sebery, jeho zakončení u levé tyče vytěsnil koncem betonu Šimonů. Na domácí straně se z pozice obránce probil před branku Gréč a Kořének musel na led. V přesilové hře vyrazil Šimonů pokus Dobiáše k Lužovi, který zaťukal na horní tyč. Veškeré pozdvižení ale bylo zbytečné, rozhodčí pískl postavení útočícího hráče v brankovišti. Početní výhodu si vyzkoušel i Přerov, Pohl dostal nabito a při střele zlomil hůl, Zmeškal pas Gréče promáchl.

V deváté minutě obdržel kolmici za obranu Ryšavý a jel sám na Kořénka. Toho se snažil přelstít zakončením do levého horního rohu, zlínský brankář však zakročil vyrážečkou. Prakticky stejná příležitost se naskytla také Beranům, Weintritt ztroskotal na Šimonů. Odražený kotouč chtěl za Kořénkova záda zamést Zmeškal, ani on ale neuspěl. V 18. minutě si Fajkus po najetí zprava roztáhl brankáře, jenže zblízka nezvládl svou svůj blafák dokončit. O poslední výraznou možnost první třetiny se postaral Navrátil. Na pravé straně si ze dvou soupeřů udělal dobrý den a jeho pozdrav Kořénkovi rozezvonil břevno.

Do druhé části vstoupili hosté přesilovkou a provinění Zmeškala dokázali potrestat. Střelu Kočici vyrazil Šimonů betonem k Filipu Weintrittovi, který dopravil kotouč do odkryté brány. Přerovu umožnil vyrovnání fatální chybou Kořének, při pokusu o rozehrávku nalil do čisté gólovky Jakubu Navrátilovi a nejzkušenější ze Zubrů nezaváhal. Ve 26. minutě domácí propadli ve středním pásmu, akci tří proti jednomu uhasil obranným zákrokem Pohl. Z přihrávky od Dobši těžil Daniel Paťava. Před branku si najel na puk směřující z levého rohu, položil si gólmana a zajistil obrátku ve skóre.

Zlínští poté přidali na aktivitě a ve 32. minutě se dočkali gólové odměny. Odražený kotouč poslal švihem do ohně Jáchym Janošek a Šimonů vůbec nic neviděl. Minutu a půl před přestávkou chtěl do volného kouta branky pálit z první Fajkus, na pravé straně rozvlnil boční síť a přerovský gólman následně klec posunul. Za chvíli se ale Berani přece jen radovali, nahození z hole Sebastiana Fajkuse nešťastně tečoval Pohl a Šimonů puk nezastavil. Pár sekund před sirénou mohl odpovědět osamocený Navrátil, Kořének nicméně jeho střelu přizvedl mimo.

Zkraje třetí třetiny dojel klouzavý kotouč jako první Sebera a Šimonů se při jeho jedovce musel mít na pozoru. Mezi dvěma protivníky se rozhodl projít Navrátil a Pavlas ho zastavil nedovoleně. Zubrům se ovšem v přesilovce nevedlo a Kořénka pořádně neohrozili. Zlínští měli více ze hry a prezentovali se nebezpečnými přímočarými akcemi. Po jedné z nich tečoval nahození zleva těsně vedle Lekeš. V hostující přesilovce zlikvidoval Šimonů dělovku Pröschla i dva pokusy Pavlase. Zbytečná vyloučení Přerov srážela a Zlín při trestu Pohla odskočil na rozdíl dvou gólů, podruhé v zápase se trefil Jáchym Janošek.

Se skóre už nepohnula ani závěrečná hra Přerovanů bez gólmana. V nadstavbovém prodloužení mohl Zubrům přiřknout bod Bieniek, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla. S Navrátilovým zakončením z úhlu si poradil Kořének a Hradil z levé strany přestřelil. V samostatných nájezdech MEO uspělo, alespoň bod mu vystřelil Jakub Navrátil.