Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka těsně padla a Zlín potřetí nepřemohla. Neuspěla ani v nájezdech

Juniorka těsně padla a Zlín potřetí nepřemohla. Neuspěla ani v nájezdech
Z l í n – Natáhnout příznivou vzájemnou bilanci chtěla juniorka Přerova proti Zlínu. Berani se na svém ledě ujali dvougólového vedení, když skórovali v závěru první a v úvodní pětiminutovce druhé třetiny. Zubři v přesilovce snížili, vyrovnat ovšem navzdory několika dobrým možnostem nedokázali. Řádnou hrací dobu zakončili s těsnou porážkou. O bod se bojovalo v samostatných nájezdech, v nichž Hanáci brankáře Kořénka ani jednou nepřekonali a domů se vracejí bez bodu.
15.kolo, pátek 2.11.2018
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
2:1
(1:0, 1:1, 0:0 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Dobiáš (Hamrlík), 24. Janošek (Leška, Sedláček), rozhodující nájezd Weintritt – 38. Indrák (Mašín, Paťava). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 11:10, navíc Hefka (Zlín) 10 minut osobní trest, Fajkus (Zlín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Mašín

Komentář k zápasu

Hned zkraje zápasu mohl jít Přerov do vedení. Časomíra ukrojila jen něco přes minutu, když Krátký střílel z mezikruží, ale minul bránu. V další pasáži bylo úvodní dějství hodně vyrovnané. Zlín se dostal do velké šance v minutě desáté. To se Fajkusovu střelu snažil ostře dorážet Sebera, ovšem na Šimonů si nepřišel. O chvíli později se Berani dostali do přesilovky, ve které si gólman Zubrů poradil se střelou Janoška od modré.

Početní výhoda se poté přenesla na stranu Zubrů. A byla dokonce dvojnásobná! Otevřít gólový účet mohl Pohl, ani jedna z jeho dvou dělovek si však cestu do brány nenašla. Už to vypadalo, že úvodní dějství gól nepřinese, opak byl ale pravdou. V čase 19:20 se hned po buly dostal ke střele Vojtěch Dobiáš a kotouč zapadl přesně k pravé tyči.

Druhou třetinu začal Přerov ještě lépe, znovu však bez gólového efektu. V přesilové hře Pohlův pokus tečoval Indrák těsně vedle a Paťava hned vzápětí promáchl před téměř prázdnou bránou. A tak Zlín trestal. Únik Kozubíka v oslabení sice ještě gólem neskončil, ale ve 24. minutě se odražený puk dostal na hůl volného Jáchyma Janoška, který nekompromisně zakončil.

Zubři poté zvýšili svoji aktivitu, spoustu šancí však neproměnili. Střela v podání Hradila těsně minula bránu a při zakončení Zmeškala pak jeden z domácích hráčů umýslně klec posunul, za což následoval další trest. Ve 38. minutě se Přerov konečně dočkal snížení. Pohlovu ránu brankář Kořének nezachytil a padající puk dorazil do sítě Daniel Indrák.

Přerované se v úvodu třetí tercie snažili o vyrovnání, ale byl to Zlín, který i díky přesilovce čtyři na tři držel taktovku. Se stavem však nijak nepohnul. I poté byla hra hodně rozbitá vyloučeními a na ledě se řádně přiostřilo. Zubři se dostali více k bráně až osm minut před koncem. Při přesilovce znovu pálil především Pohl, leč neúspěšně.

Kvůli zbytečnému faulu se Přerované nedostali v závěru ani ke hře bez brankáře. Zlín už těsný náskok 2:1 uhájil. V nadstavbě mohl rozhodnout Indrák, který se dostal do brejku, jenže zakončil nad. Na druhé straně neuspěl v přečíslení Sedláček, a tak došlo na nájezdovou loterii. V ní byl jediným úspěšným Filip Weintritt a zajistil tak Zlínu i čtvrtý bod.